-
Tichy a vykonny zdroj do 5000SK s mod kablami
Potrebujem poradit zdroj do zostavy: Asus commando, E6400, Corsiar 2x1024MB 800HHz, 8800GTX OC.
Stisoval som si pc a jedine co mi huci je zdroj. Doteraz som mal Enermax infinity 650W. Na radu par ludi som kupil Corsair 750W TX ktory je o trochu tichsi ale moc som si aj tak nepomohol...
Moje podmienky pre novy zdroj: hlavne ticho, kvalita, aspon 600-650W, modularne kable a cena by nemala presiahnut 5000Sk
Dakujem
-
Re: Tichy a vykonny zdroj do 5000SK s mod kablami
Citace:
Původně odeslal
MaSo
Potrebujem poradit zdroj do zostavy: Asus commando, E6400, Corsiar 2x1024MB 800HHz, 8800GTX OC.
Stisoval som si pc a jedine co mi huci je zdroj. Doteraz som mal Enermax infinity 650W. Na radu par ludi som kupil Corsair 750W TX ktory je o trochu tichsi ale moc som si aj tak nepomohol...
Moje podmienky pre novy zdroj: hlavne ticho, kvalita, aspon 600-650W, modularne kable a cena by nemala presiahnut 5000Sk
Dakujem
Tvuj problem spolehlive vyresi Corsair HX620. Tady ho mas za 3900 Sk s Dph http://www.alza.sk/zdroj-corsair-hx620-d67908.htm A splni vsechny Tvoje pozadavky do puntiku (ticho, kvalita, modularne kabely a navic se vejdes do 4000 Sk). Na Tvoji sestavu bude stacit s velkym prehledem. Potvrdi Ti to tady spousta lidi, ze je to spravna volba :)
-
Pitrs82:
Az na to, ze ten Corsair 750W TX, ktory ma teraz, je podla stranky vyrobcu rovnako tichy ako Tebou ponukany 620 HXEU a zjavne mu hlucnostou nevyhovuje...
-
2 Příloh-a(y)
Citace:
Původně odeslal
PiT
Pitrs82:
Az na to, ze ten Corsair 750W TX, ktory ma teraz, je podla stranky vyrobcu rovnako tichy ako Tebou ponukany 620 HXEU a zjavne mu hlucnostou nevyhovuje...
No jestli mu nevyhovuje (ano mas pravdu, ma to tam napsano, tedka jsem si toho vsiml), tak nevim ktery zdroj by pro nej uz byl vhodny co se tichosti tyce. Tissi zdroje, uz se snad podle me nedaji sehnat (nemluvim o pasivne chlazenych zdrojich). A to k te specifikaci na netu: kouknul jsem na to (viz. priloha obr.) a uplne stejne to neni (patrne z grafu) co se udavanych dBA tyce :) (ale je to jen o fous)
-
Ehm o fous? Každé 3dBa navíc znamenají dvounásobnou hlasitost;) To je logaritmická jednotka..
-
Podla grafov vyzeraju oba dobre ale bohuzial realita je niekde inde. Corsair TX750W mam momentalne od hlavy asi 1.5m a ani nahodou nema tolko ako je tam napisane(grafy som samozrejme pozeral uz pred kupou). Udaje tam maju slusne... Len boh vie ako ich namerali...
Mal som v ruke Corsair 520W HX ked som bratrancovi skladal cez vianoce pc a musim uznat ze bol tichy. Co sa o TX750W povedat neda.
Este ma napadlo vyskusat nieco od firmy Seasonic pripadne Tagan. Pomohlo by mi keby sa vyjadril niekto kto ma s tymito znackami prakticke skusenosti.
-
Citace:
Původně odeslal
berraneck
Ehm o fous? Každé 3dBa navíc znamenají dvounásobnou hlasitost;) To je logaritmická jednotka..
Zase mudrlant.
Na grafe 620hxeu je v idle presne na 20.5dB.
Na grafe 750tx je v idle presne na 21dB.
Realne je teda podla udajov vycitanych z grafov vyrobcu za predpokladu, ze to bolo merane v rovnakych podmienkach v idle 750tx hlucnejsi od 620hxeu o 16,67%...
Zaujimalo by ma, ako daleko bol zdroj hluku od mikrofonu pri testoch, pretoze realne je to pri 20-21dB fakt nepostrehnutelny rozdiel vdaka sumu na pozadi v beznej domacnosti.
Celkovo ma ten MaSov problem ale fascinuje, pretoze viem, ze Infiniti uz testoval v nejakej kancelarskej zostave, kde bol tiez hlucny (maly vnutorny vetrak isiel na 1100 otacok, velky pomaly aj ked zostava mala realne odber tak 80-100W) plus ma zaujima, ci je na kombinaciu pretaktovaneho C2D + 8800GTX mozne zohnat tichy zdroj.
-
Jj mudrlant..já právě vycházím z toho, že to asik v idle nepojede, ale bude to pod zatížením:) i když tedy nevim, kolik si ta sestava cucne..lepší by bylo nějaké přímé porovnání, takto to můžou být 2 odlišné měřění.
-
Ono je taky mozny, ze mel MaSo v pripade toho Corsaira TX750 smulu na spatny kus. Me by totiz opravdu bylo divne, kdyby ten zdroj (mysleno Corsair TX750) byl jen o fous tissi nez Enermax Infinity, ktery povazuji za celkem hlucny zdroj. Jinak co se iddle hlucnosti tyce, tak z toho grafu je patrne, za ta Hx620 ma stejnou hlucnost jako Hx520 (do urciteho stupne zateze).
Jinak co se tyce Taganu, tak ty jsou docela dost hlucne, Seasonic je v podstate temer to same co Corsair, ale ta rada HX520, HX620 by mela byt velmi ticha.
Edit: Tak pokud bude sestava pracovat na plno, tak si myslim, ze zachovani tichosti neni tak nutne (prece jen treba u hrani her Ti nemusi vadit, ze zdroj toci vic, protoze to pres zvuk repraku nebo sluchatek stejne neuslysis).
-
HX620 ... fakt by mal byt (snad aj je, fyzicky som to nemal moznost zatial skusit) tichsi ako 750tka > ta ma ak sa nemylim dokonca 14cm fan (tj. iny ako ma hx620).
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
HX620 ... fakt by mal byt (snad aj je, fyzicky som to nemal moznost zatial skusit) tichsi ako 750tka > ta ma ak sa nemylim dokonca 14cm fan (tj. iny ako ma hx620).
Je, ale podla vyrobcu o nepatrne percento. Plus - podla grafov vyrobcu 620ina zacne rapidne zvysovat svoju hlucnost pri 50%ej zatazi, co je ~310W, kdezto 750ka az pri ~450W...
-
autor nepise, v akych situacich to superticho chce > v LOADe by tych 310 na to co ma mohlo +- autobus stacit (Tesne), mozno vsak nie (tam by bola vyhoda 750tky), inak ocakavam, ze v idle (no load/mensia spotreba) bude hx620 tichsia
-
Suhlasim, ze autor by mohol vypisat komplet zostavu (hlavne pocet diskov, mechaniky, pridavne karty a voltaz s frekvenciou CPU)... a ano, bude tichsia. Ale o tolko, aby to bolo relevantne?
-
imho neexistuju na trhu tichsie zdroje ako hx620 a hx520 (myslim aktivne chladene, co pri danom zatazeni je aj tak jedina moznost)
-
-
Citace:
Původně odeslal
PiT
Suhlasim, ze autor by mohol vypisat komplet zostavu (hlavne pocet diskov, mechaniky, pridavne karty a voltaz s frekvenciou CPU)... a ano, bude tichsia. Ale o tolko, aby to bolo relevantne?
Moja komplet zostava:
Procesor: C2D E6400 @ 3.2GHz pri 1.3875V :/
Grafika: BFG 8800GTX OC 630/1900
Doska: Asus commando
Pamat: CORSAIR DDR2 2x1024MB 800MHz TWIN2X Dominator 2.1V
Disky: Seagate 320GB, WD 400GB, Hitachi 160GB
DVD: DVD-RW LG
Ventilatory: 3x Noctua NF-S12-1200 800/ot
2x CoolerMaster SAF-S12-E1 Ultra Silent
Citacka kariet
zvukova karta v PCIE dodavana k doske.
Chcem aby zdroj bol tichy v idle. V loade mi hlucnost az tak neprekaza.
-
Tak podle http://www.extreme.outervision.com/PSUEngine (samozřejmě orientačně) by maximální zátěž měla být cca. 470W...takže pokud je tvůj zdroj v idle podle tebe hlučný, asi něco není v pořádku, nebo ten graf kecá.
-
470W je imho tak možná součet špičkového odběru všech komponent, což těžko někdy nastane
Na mojí sestavě nevím o zdroji, je dokonce tišší než pasivní zdroj co jsem kdysi měl :-) Slyším spíš buzzing MB nebo grafiky, než zdroj. Mám 520W
-
Citace:
Původně odeslal
MaSo
Moja komplet zostava:
Procesor: C2D E6400 @ 3.2GHz pri 1.3875V :/
Grafika: BFG 8800GTX OC 630/1900
Doska: Asus commando
Pamat: CORSAIR DDR2 2x1024MB 800MHz TWIN2X Dominator 2.1V
Disky: Seagate 320GB, WD 400GB, Hitachi 160GB
DVD: DVD-RW LG
Ventilatory: 3x Noctua NF-S12-1200 800/ot
2x CoolerMaster SAF-S12-E1 Ultra Silent
Citacka kariet
zvukova karta v PCIE dodavana k doske.
Chcem aby zdroj bol tichy v idle. V loade mi hlucnost az tak neprekaza.
Tak na tom bude ten HX620 tocit fan na minimum a bude to tichy, dokonce by Ti mel stacit i ten HX520, kdyz se podivas, co ma user M.K. v podpisu a taha to tou 520W verzi. A ver tomu, ze je to clovek, ktery kdyz rekne, ze je to tiche, tak je to tiche (na jeho radu jsem kdysi kupoval zdroj a dneska je pro me jeden z lidi, na ktery v tomhle dam).
-
Citace:
Původně odeslal
M.K.
470W je imho tak možná součet špičkového odběru všech komponent, což těžko někdy nastane
jj přesně takhle jsem to myslel..
-
Ak sa jedná o výkonnú zostavu resp. výkonnejšiu tak nerobím nikdy kompromisy a jednoducho stale siahnem po Seasonic S12 rade Energy plus modely 550 a 650W. Su to povodne S12 modely ale s 80Plus certifikaciou. To co pise silentpcreview ze aj pri 70 perc. zatazeni zdroj nepocut je asi pravda, lebo aj v pripade Quad od Intelu, GTX, 2 HDD, 1 mechaniky, 4 ventilatorov na pod 600rpm som si myslel ze zdroj nefuka resp. som necitil skoro absolutne ziaden odfuk (aby som nezabudol skrinka ANTEC P18X).
Co sa tyka Corsairov tak ak ma pamät neklame tak, iba 520 a 620 verzie boli = Seasonic S12 rady (cize tiche aj v zatazi).
Kazdopadne uz som tych vykonnych a velmi velmi tichych zostav poskladal dost natolko aby som doporucil ten Seasonic S12-650 Energy Plus.
http://www.seasonicusa.com/s12plus.htm
-
Citace:
Původně odeslal
MadCap
imho neexistuju na trhu tichsie zdroje ako hx620 a hx520 (myslim aktivne chladene, co pri danom zatazeni je aj tak jedina moznost)
Nevím, jestli si HX620 měl, ale já ho mám a také ho mají další dva kamarádi a o tichosti se mluvit fakt nedá.
Ze zoufalství jsem už sobě i jednomu z nich vyměnil větrák za tichý Coolink a už je to snesitelné.
-
Citace:
Původně odeslal
Paolo
Nevím, jestli si HX620 měl, ale já ho mám a také ho mají další dva kamarádi a o tichosti se mluvit fakt nedá.
Ze zoufalství jsem už sobě i jednomu z nich vyměnil větrák za tichý Coolink a už je to snesitelné.
tak potom patris do kategorie absolutny netopier zijuci na samote a pracujuci len uprostred noci, alebo im neslape tak dobre QA. Oba HX corsair zdroje su do 300W loadu nepocutelne, tichsie zdroje s aktivnym chladenim sa proste nevyrabaju ...
-
ono silne zalezi na tom, co mate za bednu taky. v antecu p-182 neuslysite ani obyc s12-2, v eurocase uslysite vsechno :)
jinak corsair bych fakt nedoporucil, seasonic 550 a 650 energy plus proste je tissi, a hlavne u nej nehrozi spatny kus. teda zatim se nam to nestalo, a prodalo se jich celkem dost. coz se podle zdejsi diskuze o corsairu rict neda. no, holt nekde se ten rozdil v cene musi projevit, a u corsairu je to asi horsi vystupni kontrola... :p
-
Já bych řekl, že v době kdy jsem kupoval Corsaira HX520, tak byli všichni naprosto spokojeni s jejich tichostí a nic lepšího tady rozhodně nebylo. Poslední dobou se ale objevují lidi, co s tou hlučností problém mají a rozně to nejsou netopýři jako já. Vypadá to na nějakou špatnou/horší várku větráků resp. jejich ložisek.
Osobně bych dnes vzal klidně Corsaira znovu, nikdy předtím jsem totiž se zdrojem nebyl takto spokojený (Fortron, Enermax, Tagan, Etasis). Pokud bych natrefil na špatný kus, tak ho vrátím/reklamuji.
Seasonic S12 Energy Plus je perfektní, měl jsem ho tady nedávno a co se týká hlučnosti nedokážu posoudit, jestli je tišší než můj Corsair. Řekl bych stejný. Oba spolehlivě přehluší tichý disk v Silenceru. Plus pro Corsaira je imho 5 let záruka.
//Píšu zkušenosti pouze se svým kusem, klidně může být v jiném horší FAN.