zdar..
v biosu sem nastavil zapínání pomocí hesla zadal jsem tam heslo ahoj.. ale.. když jsem vypnul pc a chtěl se ho zapnout tak to nejde.. nefunguje tlačítko power a to heslo nevím jak tam mám zadat... díky za radu
Printable View
zdar..
v biosu sem nastavil zapínání pomocí hesla zadal jsem tam heslo ahoj.. ale.. když jsem vypnul pc a chtěl se ho zapnout tak to nejde.. nefunguje tlačítko power a to heslo nevím jak tam mám zadat... díky za radu
no obvykle to funguje tak, ze proste vytukas to heslo na klavesnici i kdyz je pc vypnute. Samozrejme je treba mit na desce povolene napajeni klavesnice (pripadne +5Vsb pro usb, pokud mas usb klavesnici), pokud teda neni automaticky.
EDIT: i kdyz nejsem si jisty, ze to s USB klavesnici funguje
Normálně to heslo naťukej na klávesnici, tváří se to jako vypnutý, ale klávesnice by měla bejt aktivní a po vyťukání hesla by se měl pc zapnout.
EDIT: Koukám, že jsem pomalej:-P
No já pochybuju, že by zadání hesla znamenalo vyřazení tlačítka power. Ale zkusil bych smazat CMOS a zkusit znovu.
EDIT: tak jsem trochu nepochopil zadání :-)
Možná bych pro zkusil (jestli to bios umožňuje) nastavit i "sw" zapínání třeba klávesovou zkratkou, abys těch možností, jak spusit pc měl víc.
Samo ze to znamena vyrazeni power, k cemu by to pak bylo :)
Nastavit muzes bud to, nebo to..
no díky za rady já jsem to resetnul.. a přenastavil.. a řeknu kámošovi aby už do toho raděj nelezl
Toto som skusal davnejsie tusim na nejakej Abit doske s Intel 440BX a fungovalo to. Stacilo heslo napisat a system sa zapol. Ale to som mal urcite ps/2 klavesnicu.
Odporucam povolit usb klavesnicu v biose (aspon teraz mam taku volbu na doske) a malo by to ist.
Na USB klavesnici to urcite nepojde.