Reklamace desky vs XP OEM
Mam desku kde odesel PCI-EX 16x slot a chtel bych ji dat na reklamaci nebo lepe koupit novou a vymenit at se nemusi cekat 30dni na reklamaci. Problem je, ze jsou koupene legalni XP OEM.
Plati jeste to co je napsano v tomto clanku? http://www.cdr.cz/a/16774
Re: Reklamace desky vs XP OEM
plati to, co je v OEM licenci, takze imho je jedine reseni si ji precist (byt je to zazivny asi jako metrakovy pytel hnojiva). ja jsem si porizoval OEM Winy loni v polovine roku a zadny omezeni, co do komponenty, na kterou se vazala licence, tam neni, resp. vztahuje se to obecne k HW, na kterem je to nainstalovano.
EDIT: s aktivaci problem vubec nebyl
No nevim, jak je to s tim casovym omezenim 2 let, jak pisou v clanku. Ale kdyz tam hodis tu novou desku, nepujdou ti windows pravdepodobne aktivovat. Takze zavolas na MS, je tam hlasovy system, pres ktery te to asi nepusti (opetovna aktivace). Takze te spoji s operatorem. Nadiktujes jim cislo z aktivacniho programu, operator(ka) se te zepta, proc aktivujes znova. Reknes jim, ze jsi reklamoval pokazeny pocitac a ted to proste nejde aktivovat:) Nadiktuje ti cislo, ktere vepises do programu a je hotovo. Takhle jsem to 2x delal a v pohode. Ale nevim, jak je to s timto,pokud se te to tyka:
Citace:
Takto máte možnost vyměnit desku jen do dvou let od koupě dané OEM licence.
jj, je to tak jak rika Anduril, klidne jim rekni ze vyhorela zakladni deska a jde tedy o vymenu. Je jeste mozne ze na konci tveho hovoru s tebou udelaji pruzkum jak jsi byl s spokojeny s operatorem a jestli jsi vyresil svuj problem a bla bla bla...
Taky můžu z vlastní zkušenost potvrdit zkušenosti Andurila a MrFanna.
Pokud internetová aktivace neprojde, zavolat na MS a problémy s tím nedělají.
Tak jsem nakonec koupil novou desku vymenil a na aktivaci se XP neptaly a jely dal. Diky za rady.