MX 1000 - hledam pozarucni servis
Zdraviim,
pred trema lety a dvema mesici, jsem si u czc, koupil mys Logitech MX 1000. S myskou sem se hodne zzil a mam ji rad. Ale tesne po zarucni dobe (jak uz to tak byva) mi zacalo odchazet leve tlacitko. Kdyz kliknu levym tak mi miska klikne dvakrat rychle za sebou. Predpokladam ze to je predzvest konce toho tlacitka. Proto bych se rad zeptal jestli ma Logitech v CR nejaky pozarucni servis a jestli ma vubec cenu tu mysku reklamovat.
Re: MX 1000 - hledam pozarucni servis
Ked to nie je v zaruke, tak si daj ten mikrospinac niekomu vymenit. Do nejakej firmy sa to asi neoplati davat kvoli cene.
Citace:
Původně odeslal
Rainbow
Ked to nie je v zaruke, tak si daj ten mikrospinac niekomu vymenit. Do nejakej firmy sa to asi neoplati davat kvoli cene.
Moje rec ... uz si ani nepamatuju, kolik mikrospinacu jsem na spouste ruznych mysi vymenil. Tim nechci rict, ze bys ji mel posilat do Brna, protoze klidne vsadim svy jediny polobotky, ze i v Praze najdes sikovny ruce, registrovany na tomhle foru. ;)
myslím, že netřeba měnit, zkus to vyčistit...
a není u této myši záruka 5 let?
Zaruka je bohuzek pouze tri roky.
A k tomu vymenovani, je to jenom o tom spinaci? Staci zajit do GM a koupit nejaky dobry mikrospinac a na pcb mysky ho vymenit? To bych totiz zvladl sam. Mam doma mikropajku, takze by v tom byt problem nemel. Ja sem si myslel ze tam kazda firma dava svuj spesl spinac.
Podivej se, jaky spinac tam je a pak takovy kup nebo vyber z jine mysi. Zatim jsem videl vsude stejne spinace.
Tlacitko mas dobry, u ty my zacal blbnout senzor asi, takze co chvili uskoci tak o dva metry doprava :( Mam z ni dalkovy ovladani foobaru
O.k. kouknu dovnitr.
Ted jenom douvam ze nebudou sroubky pod teflonkama.
Citace:
Původně odeslal
admix
Tlacitko mas dobry, u ty my zacal blbnout senzor asi, takze co chvili uskoci tak o dva metry doprava :( Mam z ni dalkovy ovladani foobaru
To mas blby, ja si na senzor nemuzu stezovat. Nezkousel si ji rozebirat?
Zkousel, ale na tom asi nic nevykoumam, myslel jsem, ze je tam vlas nebo neco takovyho, ale nic
Citace:
Původně odeslal
marrtin
sou pod teflonkama?
jo, jsou
hmmm to mam radost, snad je tam potom nejak prilepim zpatky. :(
Citace:
Původně odeslal
marrtin
hmmm to mam radost, snad je tam potom nejak prilepim zpatky. :(
Bez problému, nebo s pomocí silikonu.
A muzu mezi sebou prohodit leve a prave tlacitko? Jsou identicka? Nejsou treba zrcadlove prohozena?
pokud si dobře pamatuju, tak ve všech myších, co jsem kdy zevnitř viděl byly steajné všechny tři...
ale jak jsem již napsal, není třeba tlačítko vůbec vydělávat z tišťáku, při troše šikovnosti ho vyčistíš i zapájené; stačí na to kousek papíru, případně ojetý zubní kartáček a vhodný čistící prostředek, třeba leštící pasta.
Mikrospinace jsou u Logitech mysi vsechny stejny, pokud vim, takze pokud ti nebude vadit, ze ti bude zakmitavat jiny, muzes to s klidem s nekterym prohodit, popr. pouzit z jakekoliv jine mysky. Co se tyka te zavady, tak pokud to opravdu vzdycky sepne 2x misto 1x, s nejvetsi pravdepodobnosti neni uvnitr zadny smitko, nybrz je unavena pruzinka, a tim padem je mikrospinac na vyhozeni.
2kamil: nedovedu si predstavit, jak bys to delal papirkem, kartackem, a nejakou pastou :eek: ... pokud je v mikrospinaci nejaky smitko, muze pomoci vykoupani napr. v isopropylu
Nedela to pokazde, jenom obcas a ve vlnach. Tedy sou doby kdy to udela casteji a je obdobi kdy mene casto. Takze to asi s nejvetsi pravdepodobnosti vymenim s jinym mikrospinacem v ramci te mysky. :)
Citace:
Původně odeslal
Mymak
2kamil: nedovedu si predstavit, jak bys to delal papirkem, kartackem, a nejakou pastou :eek: ... pokud je v mikrospinaci nejaky smitko, muze pomoci vykoupani napr. v isopropylu
neteoterizuju, mluvím z praxe; nejde o smítko ale o tenkou vrstvu oxidu, který výrazně zvýší přechodový odpor mezi kontakty. pokud by bylo prasklé perko, tak by to nejpíš neklikalo vůbec.
kontaktů jsem za svou praxi pomoci pasty a kartáčku očistil stovky, možná i tisíce, v myši to bylo naposledy před cca týdnem...
Kazdy ma svuj osvedceny zpusob, ja osobne bych ho vymenil za novy, ale samozrejme vycistit se da. Vata, tvrda guma, pasta, isoprophylalcohol, lih, ultrazvuk, ruzne cistici pripravky ve spreji z GM ci Gesu atd atd. Proste kazdy to delame nejak - ucel je stejny - bud vycistit, nebo vymenit ;)
Nojo, ja si neuvedomil, ze tyhle mikrospinace jsou rozebiratelny - takze ano, jde to i mechanicky. Ale obavam se, ze v tomto pripade nepujde o zadny oxid, protoze takova zavada by se tezko objevila jen u jednoho (shodou okolnosti nejvice pouzivaneho) mikrospinace.
přechoďák je prostě sviňa...