Re: Mizejici HDD ve WinXP
Podobne som mal nieco aj ja a chyba bola v SATA kabloch. Proste pouzil som sata kable /UV AKASA/ a tie sa teplom v case roztiahli a robilo mi to na systemovom disku sarapatu. Vymenil som vsetky za original ku doske a odftedy mam pokoj.
http://www.3dnews.ru/documents/10068/sata_cable.jpg
Možná špatný kabel, ale můj tip je, že se na ten disk delší dobu nesahá a tak je uspán.
peta303: ale to by ho mel videt v BIOSu ne.
Zkusils zrusit pretaktovani 9*335 -> 9*200 ?
Podíval bych se jestli není dostupnej nějakej novej bios. Jinak samozřejmě zkusit jinej kabel a jinej SATA port.
Citace:
Původně odeslal
peta303
Možná špatný kabel, ale můj tip je, že se na ten disk delší dobu nesahá a tak je uspán.
takovy snižování spotřeby (vypnutí HDD při něčinnosti) používám taky...ale vždycky když je na tom disku něco potřeba tak se zapne a normal valí dál...
pokud to pak nevidí ani v BIOSu tak bych se asi taky spíš přiklonil k názoru kabel.
Disk sám jako takovej může zmizet jenom jako oddíl (zrušení přižazení písmenka - příkaz mountvol D: /d ), ale třea ve správci zařízení nebo správě disků vidět pořád je...
kabely jsem cvicne vymenil a disky zapojil do jinych portu na desce a od te doby (dva dny :)) to za behu nevyvolava zadne problemy. takze evidentne to bylo v kabelech.
diky za rady!
Stava se mi to same, takze take zkusim vymenit kablicek...