Case - kvalita a elegance
Zdravim,
rád bych si pořídil nový case.Nemám zájem o žádný low-end.Má představa by byla elegance,kvalita a dobré řešení.Především elegance.Cena by se měla pohybovat mezi 2-3k.Našel jsem si case,která prozatím vyhovuje všem požadavkům.
HTML kód:
http://www.okcomputers.cz/thermaltake-vb1000bns-soprano/d-59691/
Nicméně bych se chtěl zeptat zda má s touto case někdo nějakou zkušenost.Pár recenzi jsem našel,ale radši dám na člověka,který ji opravdu otestoval a ne jenom obhlédnul a napsal kritiku.
Díky.
Re: Case - kvalita a elegance
Antec P182 - mam ho a jsem s nim velmi spokojeny.
Koupil jsem ho na pixmanii a vysel i s dopravou na 3 300 Kc.
http://www.pixmania.cz/cz/cz/553820/...182-eerna.html
Case bych doporucoval, myslim si ze to je dobra volba, mozna zkusit nejaky jiny eshop ( czc, soft atd.. ) treba tam bude levneji
Thermaltake sa co sa tyka elegancie, zastavil a co sa tyka kvality, tam je uplne mimo. Chladice ok, ale case radsej nie. Keby si troska v nakupnej zabruzdal, nasiel by si tu thread o case, kde je dost doporucovana Antec Solo ked uz chces nieco elegantne.
Citace:
Původně odeslal
Krimi 2000
Koukám,že ta case je spíš připravena na vodní chlazení.Bohužel mě v práce nedali roční bonusy,tak jedině case :D
Citace:
Původně odeslal
AjsTi
Thermaltake sa co sa tyka elegancie, zastavil a co sa tyka kvality, tam je uplne mimo. Chladice ok, ale case radsej nie. Keby si troska v nakupnej zabruzdal, nasiel by si tu thread o case, kde je dost doporucovana
Antec Solo ked uz chces nieco elegantne.
Mám jiný názor na eleganci.Bohužel tato case je podle mého názoru přesný opak mé představy o eleganci.
BTW: thready jsem tady ohledně case projel téměř snad všechny,ale hold lidi maj jiné cítění...
tuhle mám já už skoro dva roky a nemůžu si jí vynachválit
http://www.pocitace-mobily.cz/?Mode=Sti&StiId=11050
recenze
http://pocitace.sme.sk/c/1960034/ECL...pre-domaci-a-h
proč se mi líbí?
kvalitní zpracování, lehká (1,2mm alu), kolečka, removable mobo tray vč. pci karet, prostorná a vzdušná (2x12cm větrák vč. filtrů).
co se mi na ní nelíbí?
fórové tlačítko on/off, už mi upadlo (ale opravil jsem to k nepoznání)
O tom Sopranu jsem uvazoval pri nakupu meho kejsu, ale kdyz jsem videl v realu ty plasty, tak jsem od toho utekl. Cela dvirka se mi zdala strasne "levna". Nakonec jsem vzal Matrixe, kterej je funkcnejsi a byl i o par korun levnejsi.
PS: pokud o decentnim a elegantnim Solu napises, ze je to presny opak tve predstavy o eleganci, tak se ti bude tezko radit ;)
No kdyz se Ti nelibi Antec Solo, tak co takhle Gigabyte 3D Aurora, bud v cernem provedeni http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42067 nebo v provedeni stribrnem http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42068
Citace:
Původně odeslal
Nemicek
Mám jiný názor na eleganci.Bohužel tato case je podle mého názoru přesný opak mé představy o eleganci.
BTW: thready jsem tady ohledně case projel téměř snad všechny,ale hold lidi maj jiné cítění...
Tak tohle vážně nechápu - Viděl jsi Antec Solo někdy v reálu?
Jestli se dá něco nazvat elegancí, tak rozhodně tato case... ale je pravda, že pro někoho je elegantní i různobarevně blikající bedna... :p
Pod tu Auroru se taky podepisuju,je to opravdu vyborny a velky case.A designove je velmi pekny.
Jediny problem ktery me u Aurory ale vadi,jsou vibrace HDD a tim vibruje potom jedna bocnice(t akterou se leze dovnitr).Neni to zase nejak strasny,ale ja jsem na to tak uchylnej,ze to proste slysim.Jednou jsem to uz vyresil a nic nebylo slyset,ale ted po vymene MB a GK nevim co se stalo,ale zase slysim slabe vibrace,takze zitra vyhrabu doma nejaky gumovy lepici pasky nebo neco podobnyho a zkusim s tim neco udelat.
Jinak s velikosti je na tom moc dobre,ale pokud bude grafika vetsi nez napr. 8800GT,tak by mohly byt problemy.Narve se tam sice pry 8800GTX,ale je jen par milimetru od kosu na HDD.Jediny stesti je u GTX to,ze ma napajeni ze strany,jinak by ses tam vubec nedostal.
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Tak tohle vážně nechápu - Viděl jsi Antec Solo někdy v reálu?
Jestli se dá něco nazvat elegancí, tak rozhodně tato case... ale je pravda, že pro někoho je elegantní i různobarevně blikající bedna... :p
Mě se na první pohled taky nelíbíl, názor jsem změnil až když jsem viděl detailní fotky a v pak v reálu mě to jenom utvrdilo.
Ale obecně, u něčeho co mám strčený pod stolem bych zrovna vzhled moc neřešil, tam je prioritou funkčnost. Chápu ale že někdo to má jinak...
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
je pravda, že pro někoho je elegantní i různobarevně blikající bedna... :p
A dokonce jsou jedinci, kteří jen tohle považují za elegantní bednu... (ono taky proto se prodávají takové mraky blikajících 0,6mm colorsit s EC zdroji přelepenými o 100W vyšší wattáží).
Citace:
Původně odeslal
peta303
A dokonce jsou jedinci, kteří jen tohle považují za elegantní bednu... (ono taky proto se prodávají takové mraky blikajících 0,6mm colorsit s EC zdroji přelepenými o 100W vyšší wattáží).
ano, a pak jsou jedinci, kteri maji jasno v tom, ze jejich vkus je ten jediny spravny a cokoliv jineho je uchylka :rolleyes:
edit: doprdele uz taky, kdyz se mu to libi, tak se mu to libi, no ? kde to jsme, abysme poucovali lidi co je jim ma libit a co nema ???
MaWa - klíčová slova: 0,6 mm plech, EC zdroj přelepený samolepkou s ještě vyšší wattáží.
Citace:
Původně odeslal
peta303
MaWa - klíčová slova: 0,6 mm plech, EC zdroj přelepený samolepkou s ještě vyšší wattáží.
reagoval jsem na prvni polovinu tveho prispevku (to pred tremi teckami a zavorkou) a na darth maula. priste upravim citaci, aby to bylo jasnejsi.
Já bych asi v kategorii 2-3K volil chieftec... osvědčená klasika a kvalita.
Elegance je subjektivní pojem, pro mě je technokratický design většiny chiefteců elegance.
Třeba tento http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30908
Citace:
Původně odeslal
Marty
Kvalita jen do chvíle, než do toho dáš 3 disky na plastové kolejnice a vibrace slyší i sousedi o patro níž... :p
Jelikož jde zjevně jen o otázku designu, jakožto student designu si troufnu zodpovědně říct, že jen sotva můžeme někomu podsouvat, co se mu má líbit (i když osobně bych řekl, že takovej Cavalier je mnohem elegentější než Soprano v pomíjivé módě povrchu klavírního laku, ale co už).
Proto bude nejjednodušší když si Nemicek projede pár e-shopů a vybere si prostě ten case, kterej se mu líbí. A když v něm budou vibrovat disky tak co? Řešení pro to jsou.
V téhle generaci jsou už i disky na plastových kolejnicích? Za mých mladých let byly disky na šroubky. Na kolejničkách jen 5.25" zařízení...
Citace:
Původně odeslal
Marty
V téhle generaci jsou už i disky na plastových kolejnicích? Za mých mladých let byly disky na šroubky. Na kolejničkách jen 5.25" zařízení...
Jj, přesně tuhle case jsem kvůli RAID5 dával pryč a koupil Antec Solo, protože ten je z hlediska ticha a kvality provedení o dvě třídy výš... :cool:
Citace:
Původně odeslal
Marty
Nj, to Tě zmátlo to, že od Tvých mladých let se u nich nezměnilo spousta jiných věcí - včetně pomršeného thermal designu, hovadných držáků na fany všude, kam se dají dát a díky inteligentně a hojně rozmístěným perforacím absence šance postavit na tom opravdu tichý počítač ... Tím nechci říct, že je to všechno špatně, ale spíš že existují - pro většinu lidí - citelně lepší varianty (viz např. v tomhle threadu vyjmenované Antecy nebo Aurora).
Faktem je, že jsem v poslední době neměl v ruce více casů z "rozumné" kategorie.
Tímto beru zpět svoje "doporučení" a dávám prostor zkušenějším ;)
Je to přeci jenom diskuze tedy nemusí to být kladivo na nemicka...
Pokud by mohl my někdo napsat zkušenost s Cavalier III
Citace:
Původně odeslal
Nemicek
Je to přeci jenom diskuze tedy nemusí to být kladivo na nemicka...
Pokud by mohl my někdo napsat zkušenost s
Cavalier III
nejvetsi nevyhoda je 80mm fan vzadu, preci jen je to 5 let stara bedna, takze tenkrat to bylo normalni. ale je fakt, ze stale vypada hezky. pokud bys chtel neco designove podobneho ale preci jen uz s novejsimi vlastnostmi (lepsi airflow, vetsi fany, vetsi rozmery) tak predni panel ma podobne tt soprano dx, jedna z tech povedenejsich beden od thermaltake...ale samozrejme je drazsi...