-
Koupe notebooku
Dne 20.12.2007 jsem si pres internet objednal notebook na lan-shop.cz. Meli tam napsane skladem a ze ho doruci za 2-4 dny (v ostatnich shopech ho skladem nemeli). Notebook jsem sice tak brzo nepotreboval, ale potreboval jsem fakturu na rok 2007. Ihned jsem tedy zaplatil pres internet. To ze mi ntb nedosel do konce roku jsem chapal, ale to ze nedosel v prvnim tydnu uz me znepokojilo. Navic mi neprisel ani email, ani sms ze ho predali prepravni sluzbe (tak jak slibovali v emailu, ktery jsem obdrzel po objednavce). Napsal jsem tedy email, na ktery mi nikdo neodpovedel a od pondelka se do firmy snazim marne dovolat. Na strankach maji uvedeny 4 cisla a vsechny jen vyzvani. Zrejme uz mi ntb s fakturou na rok 2007 nedodaji a tim padem si ho muzu objednat jinde (levneji a s lepsi moznosti reklamace). Jak mam tuto situaci resit ? COI, PCR ?
-
Re: Koupe notebooku
zatim bych do toho COI ani PCR netahal, aspon do doby, dokud nebudes rozumne vedet, na cem jsi. takze:
1) nejdriv si checkni jejich vseobecne obchodni podminky, jestli nejake maji (predpokladam, ze ano). jestlize tam budou dany dodaci lhuty, pak uvidis, jestli je v tuto chvili dodrzujou ci nikoliv;
2) v pripade, ze dodaci lhuty stanovene nemaji, pak jim posli dopis (nejlepe doporucene s dodejkou+email), ze chces, aby ti dodali ten NB nasledujici den po doruceni (to vyplyva obecne ze zakona) a dale, ze pokud ti ho nedodaji do X dnu od doruceni tve vyzvy (kde X musi byt primerena lhuta, tedy ne 1 hodina, ale rekneme 3 pracovni dny), pak ze odstupujes od smlouvy a chces navraceni zaplacenych penizku;
3) jestli dodatku lhuty stanovene maji, ale nedodrzeli je, pak plati ad 2) s tim, ze jim nemusis psat, aby ti NB ined dodali a stanov jim jen tu primerenou lhutu.
-
Re: Koupe notebooku
Diky za rychlou radu.
Maji tam uvedeno:
Dostupnost platí pro objednání v pracovní dny do 15 hodin. Při objednání v pracovní dny po 15. hodině nebo v mimopracovní dny začíná lhůta běžet nejbližší pracovní den. Např. zboží s dostupností 2-3 pracovní dny objednané v pátek v 18 hodin bude dodáno St-Čt. Při objednání v Pá do 15 hodin je dodání Út-St.
Při platbě fakturou nebo Ebankou začíná lhůta běžet následující pracovní den po připsání platby na účet dodavatele.
Meli na to uz minimalne 10 dni a nic se nedeje..
Takze poslu dopis a bude..