Gainward Geforce FX 5600 Ultra 780 TV-podivny vykon a flash biosu.
Puvodni thread se nachazi na http://www.abclinuxu.cz/blog/Tekkno_...07/11/8/199377.
Dale bych se chtel zeptat kde sezenu bios pro Tuhle kartu.
Dekuji za odpovedi
Re: Gainward Geforce FX 5600 Ultra 780 TV-podivny vykon a flash biosu.
GF FX5600 (a celkově všechny karty z FX série) není pod DX9 nijak zvlášť rychlá a nemůžeš porovnávat karty od dvou různých firem jen podle taktů.
No dobre. Ale ta karta pod nekterymi DX9 hrami ( jako napr. Stalker pri 800x600 medium detaily, zapnute dynamicke osvetlovani a podobne blbosti) jede celkem normalne, casto se ale i u nekterych DX8 a OpenGL hrach projevi znacne zpomaleni pokud je na scene mnoho shaderu, objektu atd. Bude to BIOSem, jinak se to vysvetlit neda. Potrebuji ho prave flashnout a nenasel jsem nikde BIOS pro tuhle kartu ke stazeni. Prosim pokud nekdo vite kde to stahnout, prosim hodte link nebo mi ten BIOS poslete na mail. ethereal@centrum.cz
Citace:
Původně odeslal
Jix0
No dobre. Ale ta karta pod nekterymi DX9 hrami ( jako napr. Stalker pri 800x600 medium detaily, zapnute dynamicke osvetlovani a podobne blbosti) jede celkem normalne, casto se ale i u nekterych DX8 a OpenGL hrach projevi znacne zpomaleni pokud je na scene mnoho shaderu, objektu atd. Bude to BIOSem, jinak se to vysvetlit neda. Potrebuji ho prave flashnout a nenasel jsem nikde BIOS pro tuhle kartu ke stazeni. Prosim pokud nekdo vite kde to stahnout, prosim hodte link nebo mi ten BIOS poslete na mail.
ethereal@centrum.cz
FX řada karet od nVidie jsou použitelné pro hraní pod DX8 kde podávají solidní výkon na svou třídu, ale pro DX9 jsou prakticky nepoužitelné (i když ho podporují) z hlediska výkonu. Tohle GPU prostě není vhodně navržené pro práci se shadery v DX9. Pochybuji že s tím má BIOS co společného, spíš je to věc ovladačů.
Citace:
Původně odeslal
Over
FX řada karet od nVidie jsou použitelné pro hraní pod DX8 kde podávají solidní výkon na svou třídu, ale pro DX9 jsou prakticky nepoužitelné (i když ho podporují) z hlediska výkonu. Tohle GPU prostě není vhodně navržené pro práci se shadery v DX9. Pochybuji že s tím má BIOS co společného, spíš je to věc ovladačů.
Neřeš bios, nemá to smysl celá serie fx od nvidia až možná na fx5900 a fx5950 byla nepovedená, to i geforce 4 ti/ne mx/ podávala lepší výkony, fx má sice podporu dx9 , ale prostě nestíhá, věř, já jí měl taky a to fx 5600 ultra od asusu s takty na 400/800 Mhz, nemělo smysl taktit - pak se sekala, používal jsem tuším a doporučuji ovladače 53.65 nebo 56.01 forceware, bylo to dobré a výkony ve 3d marku 01 byly 10.700, 03 3.700 a 05 865, tak jsem jí/ a měl jsem jí dlouho asi tři roky/ prodal na aukru a jsem na 7600gs od gainwardu s ddr 3 a můžu říct, že jsem docela spokojen, protože do své sestavy- viz. podpis už investovat nebudu, koupím raději nový comp .Když mrkneš třeba do levelu 159/12/2007/ zjistíš, že comp s pci-e s 8.800 gt pořídíš i dual core za cca 15.000 kč, bez monitoru.Tak nešpekuluj, nemá to smysl a ještě něco z fx 5600 uděláš fx 5600 ultra, ale ne fx 5700. A stejně to fakt nemá smysl.