Re: Synchronizacia suboru
Citace:
Původně odeslal
stano
Potreboval by som nieco na synchronizaciu suborov zo vzdialeneho serveru, ale potrebujem aby bolo aj viac serverov ktore by sa navzajom psolu synchronizovali a potom x klientov ktore by sa synchronizovali so serverom, dalej by som potreboval aby sa zachovavali aj starsie verzie zalohovanych suborov, + podpora SSH alebo nieco secure
redhat linux
takze najskor nieco ako CVS,SVN, alebo nejaky vylepseny rsync cez SSH, ktory robi zalohy starsich verzii + je mozne ze na subor pristupuje viac ludi takze nejaky lock (CVS nema lock, zmeny jednoducho neulozi ak sa zmeni verzia na serveri s povodne otvorenou verziou)
SVN (server-client) + (OpenVPN + DRBD + GFS/OCFS2 (server-server))
popripade NFS na server-server
rsync umi ssh i zalohovani souboru, neumi zamky
zadnej synchronizacni/versioning system, na kterej si vzpomenu neumi online server2server prenos zamku...
jinak jeste muzes omrknout csync, fullsync a unison (z tech zajimavejsich syncro softu)...
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
SVN (server-client) + (OpenVPN + DRBD + GFS/OCFS2 (server-server))
popripade NFS na server-server
rsync umi ssh i zalohovani souboru, neumi zamky
zadnej synchronizacni/versioning system, na kterej si vzpomenu neumi online server2server prenos zamku...
jinak jeste muzes omrknout csync, fullsync a unison (z tech zajimavejsich syncro softu)...
dakujem :)
Zneužiju trochu toto téma a také se pozeptám.
Řeším stejnou situaci, jen mám pouze jeden server a několik klientů. Server = debian linux, klienti = macos, windows, linux.
Dodnes jsem synchronizoval jen na Windowsových klientech a používal jsem k tomu SyncToy, který je fajn - protistranou byl SMB share na linuxovém serveru.
S linuxovým a masoxovým klientem to takhle už ale nejde. Nahodil jsem tedy rsync server, ale pohořel jsem na těch klientech.
Optimální varianta - kvůli které se tu ptám - je nějaká gui aplikace alespoň pro ty widle. Nejlepší by bylo něco, co je pro všechny tři platformy stejné :)
Nějaké tipy?
(v záloze je varianta, že na zálohy se napíše skript, který se bude prostě spouštět... ale líbila by se mi k tomu nějaká ta gui_obálka)
Citace:
Původně odeslal
Marty
...
kolik dat? jak casta synchronizace? jak moc do toho procesu chces zasahovat? budes casto resit konflikty?
a pokud ti sedi rsync a chces jen gui (a nechces toho od gui moc), tak http://www.opbyte.it/grsync/ (nalezeno na wikipedii, osobne neznam)
Synchronizace řádově jednou až dvakrát týdně, celkový objem dat řádově 500GB, objem synchronizovaných dat 5-15GB, konflikty spíše výjimečné.
Jedná se o foto archiv, účel synchronizace je zejména zálohování (na notesu - Win - mám letošní fotky + občas je tam zpracovávám, na desktopu mám poslední 4 roky a většinou je tam zpracovávám a na Macu dtto; na serveru / linux / je pak vše)
Důvodem pro to, aby to bylo na více místech je redundance.
Na rsyncu rozhodně netrvám, jen mě napadl jako zajímavé řešení.
Citace:
Původně odeslal
Marty
Synchronizace řádově jednou až dvakrát týdně, celkový objem dat řádově 500GB, objem synchronizovaných dat 5-15GB, konflikty spíše výjimečné.
Jedná se o foto archiv, účel synchronizace je zejména zálohování (na notesu - Win - mám letošní fotky + občas je tam zpracovávám, na desktopu mám poslední 4 roky a většinou je tam zpracovávám a na Macu dtto; na serveru / linux / je pak vše)
Důvodem pro to, aby to bylo na více místech je redundance.
Na rsyncu rozhodně netrvám, jen mě napadl jako zajímavé řešení.
tak pokud to ma bejt zalohovani, tak na to snad gui neni potreba ... to pak ten grsync treba ...
popr casem snad bude syncany ...
btw. zustala mi otevrena ta wiki a podarilo se mi ted proklikat se na http://synkron.sourceforge.net/ ... to vypada, ze by mohlo byt to co chces, jen to samo o sobe neumi sit ... takze nejaky nfs/smb share ...
Jo, to vypadá parádně, děkuju. O víkendu to testnu a dám vědět...
Citace:
Původně odeslal
Marty
Jo, to vypadá parádně, děkuju. O víkendu to testnu a dám vědět...
Jak ti to slape? Ja mam 2-3 PC (Xp a 7) a potreboval bych vyresit zalohovani/synchornizaci. Neco jako ty - mit vsude vsechno aktualni.
Ten SyncToy funguej pouze mezi dvema PC ?
Odboural jsem non-win platformu a frčím stále přes SyncToy... na serveru společná data a na klientech SyncToy, kdy synchronizuju lokální adresář na ten sdílenej na serveru. Fachčí to dobře. :)