Recovery systém na HDD (záloha Windows)
Dobrý den,
mám notebook philips X55 freevents a při zakousnutí WMP jsem byl nucen do restartu natvrdo. Při restartování již systém nenaběhne (zastaví se po zobrazení loga WIN XP a pak spadne do výběru (stav nouze, poslední známá konfigurace...) ani jedna volba nejde spustit.
tento notebook má na skryté partition zálohu windows, ale já nevím jak je vyvolat.
pokud by snad někd věděl kl. zkratku, nebo způsob jak toto zprovoznit tak mi dejte prosím vědět. Na disku mám data o které bych případnou reinstalací nechtěl přijít.
Díky
Re: Recovery systém na HDD (záloha Windows)
1) nepoužívat WMP :-)
2) reinstalací OS o data nepřijdeš (pokud nezrušíš partition nebo to nenaformátuješ)
3) skrytá partition? cože? to jako nebyla z původních XP vidět nebo jak? pokud tam je všechno funkční a vidět byla, pak je řešení jednoduché - změna souboru boot.ini
napiš v jakym je to stavu (+ složka kde máš ty win) a já ti zkusim nějak pořešit ten boot.ini
good luck
Citace:
Původně odeslal
JejKey
1) nepoužívat WMP :-)
2) reinstalací OS o data nepřijdeš (pokud nezrušíš partition nebo to nenaformátuješ)
3) skrytá partition? cože? to jako nebyla z původních XP vidět nebo jak? pokud tam je všechno funkční a vidět byla, pak je řešení jednoduché - změna souboru boot.ini
napiš v jakym je to stavu (+ složka kde máš ty win) a já ti zkusim nějak pořešit ten boot.ini
good luck
2. reinstalaci o data temer jiste prijde pokud se obnovuje stav ve kterem je NTB po vyrobe.
3. ano skryta partion pouzivaji ji temer vsechny fy vyrabejici NTB. Pomoci rescue SW se z ni vytahne "image disku".
1) potřebný data si zálohuj např. live distro - to v každým případě
2) ohledně obnovy OS se podívej do manuálu (aneb RTFM)
3) při startu BIOSu by měl nabízet nějakou klávesu, pokud ne, vlez do nastavení BIOSu a tu položku zapni
4) při obnově ze skryté partition přijdeš o všechny data téměř určitě, takže záloha je na místě
dobrý den
mě se stalo to stejné s realplayerem:-)při přehrávání dvd se mi seknul notas - tvrdej restart a už to nenaběhl, nouzovej režim ani vrácení na poslední funkční konfiguraci nefunguje, pak jsem zkoušel přeinstalovat xpčka ale při kontrole hdd u přípravy na instalaci se seknul a konec - dál se nemůžu dostat - nic nedělá - co s tim?
Kdyby jste uvedli typ notebooku, dalo by se lepe poradit.
Takhle lze obecne rict, ze nektere znacky maji celou "zdravou" partisnu puvodni vyrobni instalace na disku a da se vyvolat bud stiskem urcite klavesy nebo jejich kombinaci (treba modry puflik u IBM), nektere firmy zase pouzivaji Image OS a vsech doplnku na CD ci DVD (treba Acer) a tedy je potreba vlastnit uveden CD ci DVD.
Spustit instalaci z Image na disku jde samozrejme jen tam, kde nikdo nesmazal partisny nastavene od vyroby, tam kde to u probehlo, se da zase zpetne po instalaci cistych OEM Win XP pak stahnout software, ktery opetovne provede vytvoreni a zalohu funkcniho systemu (opet prikaldem mluvim o IBM).
Takze pokud pokladate takoveto dotazy, chce to jako prvni zacit:
"Mam notebook znacky XYZ typu ABC, mam/nemam k nemu instalacni media, jde/nejde mi o stazeni dat z poskozene instalace, rusil jsem/ nerusil jsem systemove partisny atd atd. tedy co nejvice relevantnich informaci o notebooku, OS atd, pak se da nejak konstruktivne radit :)
Citace:
Původně odeslal
4tek
dobrý den
mě se stalo to stejné s realplayerem:-)při přehrávání dvd se mi seknul notas - tvrdej restart a už to nenaběhl, nouzovej režim ani vrácení na poslední funkční konfiguraci nefunguje, pak jsem zkoušel přeinstalovat xpčka ale při kontrole hdd u přípravy na instalaci se seknul a konec - dál se nemůžu dostat - nic nedělá - co s tim?
U tebe bych to specificky videl na to, ze jsi mel OS natazeny z Image z instalacnich medii a ted to zkousis preinstalovat OEM Widlema a nepusti te radic disku, jelikoz mas notebook se S-ATA diskem a je k nemu bud potreba nahrnout tam pri instalaci driver radice z USB diskety, nebo v BIOSu (pokud to umoznuje) vypnout rozsirenou podporu S-Ata (vetsinou disablovat AHCI), pripadne sehnat na zastoupeni znacky origo media a najet z nich, nebo mas nejaky uplne jiny problem, nicmene to z vestecke koule taky nevyctem :)
Treba u Aceru Extensa, ktery nema oficielni podporu pro XP a tim padem ani polozku na prepnuti v BIOSu se myslim musi flashovat jiny BIOS od Aceru, aby se biosem prepnula rozsirena podpora AHCI na "pseudo" IDE atd atd :)
Dobrý den, mám starší notebook PHILIPS FREEVENTS X53CZ a rád bych ho kompletně přeinstaloval (vyčistil). Jak to mohu udělat? Instalační CD už dávno nemám. Je možné to udělat nějak z paměti počítače? Hodil by se mi postup a ja to zkusím provést. Děkuji za rychlou odpověď ... :-)
Bez instalačního CD to nebude tak jednoduché - možná je v systému nainstalovaný nějaký obnovovací nástroj, ale to těžko radit takhle na dálku. Nejčistší ovšem bude přeinstalovat to z instalačního CD, nicméně pozor - pak bude následovat instalace doplňujících ovladačů - tj. je dobré mít vše připraveno předem.
Děkuji moc. A je nějaká možnost se k instalačním CD na muj počítač dostat? Stáhnout nebo něco? Děkuji