-
Jakou nejlevnější desku pro OC Celerona 420?
Možná budu stavět kolem Celerona 420 nějaké další počítadlo, ale nechtěl bych na tom vykrvácet.
Vím, že ten procák dá 3GHz na default, ale nevím, jak budu omezený, když ho vyndám ze své P965-DS4...
-
Re: Jakou nejlevnější desku pro OC Celerona 420?
Nenapsal, kolik do toho chces vrazit, ale co treba co Gigabyte p35 - DS3L?
http://www.pctuning.cz/index.php?opt...9514&Itemid=43
DS3L se da koupit za 1950 Kc a na OC bude stacit v pohode.
-
Citace:
Původně odeslal
Krimi 2000
Právěže 2000 mi ještě přijdou skoro moc, spíš jsem se chtěl vejít do 1500...
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Právěže 2000 mi ještě přijdou skoro moc, spíš jsem se chtěl vejít do 1500...
Nevim, co jsem tak projizdel nabidku, tak bych asi radsi koupil bazarovou.
-
Citace:
Původně odeslal
Krimi 2000
Nevim, co jsem tak projizdel nabidku, tak bych asi radsi koupil bazarovou.
Hmm, nějaký starší nebo neIntelí čipset nikdo nemá odzkoušený?
-
Petrik tu na foru ma nataktovane E2180 na desce Gigabyte P31-DS3L, ta je kolem 1700Kc. Jinak jsem cetl recenzi na GB 945P-DS3, ale byl problem s FSB uz kolem 300MHz. Zase cena je i pod 1400Kc, pokud sezenes.
-
Citace:
Původně odeslal
Anduril
Petrik tu na foru ma nataktovane E2180 na desce Gigabyte P31-DS3L, ta je kolem 1700Kc. Jinak jsem cetl recenzi na GB 945P-DS3, ale byl problem s FSB uz kolem 300MHz. Zase cena je i pod 1400Kc, pokud sezenes.
Jo, tohle už zní zajímavě - pokud v tom Conroe pojede, asi bych to risknul...
-
Mám ji taky a jsem s ní velice spokojený, za málo peněz hodně muziky :)
P31-DS3L http://www.obchudecek.cz/?kcis=V17275
-
a čo tak Gigabyte G31M-S2L ? s Celeronom 420 som sa dostal na FSB 333 což myslim ze v poho stačí...
-
Citace:
Původně odeslal
Trippax
a čo tak Gigabyte G31M-S2L ? s Celeronom 420 som sa dostal na FSB 333 což myslim ze v poho stačí...
Jj, super, to by stačilo bohatě... Koukám na CzC 14 stovek, ale dodací lhůta neznámá... :(
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Hmm, nějaký starší nebo neIntelí čipset nikdo nemá odzkoušený?
no ja mam vyzkousen GA-945-S3 ale nijak zvlast ho doporucit ho nemuzu 325 je pro nej strop... teda aspon muj kus. Ale za ty penize dostanes solidni desku.
-
Gigabyte GA-G31M-S2L je fakt super real mikro doska... ma podrobne nastavenia biosu az na jednu vec, pri delickach pre pamäte(pre CPU s FSB 800 MHz - bios F3 !) su hodnoty "iba" 2.66 3.33 4.00+ a AUTO...
To čo ma na nej milo prekvapilo je, ze má nizske teploty Northbridge a Southbridge (prst tam udrzim aj hodinu :)) 35 az 45C kdez pri iG33M-DS2R su od 57 do 64C (Merane multimetrom)...
Uz som pocul ze je problematicke ju zohnat... V mojom pripade s tymto problem nastastie nebol...
tu je aspon nejaka recenze http://hwmag.cz/clanek/hardware/giga...ati?kapitola=1
-
Citace:
Původně odeslal
iguka
no jo ale když přidáš 4 kila tak už máš GigaByte P35-DS3L http://shop.1go.cz/frontoff/?d=1423311 - kde je jistota dobnrýho OC - v budoucnu nejen pro Celera...
-
Taxem nakonec pořídil Gigabyte GA-G31M-S2L za 1350,- Kč a po flešnutí biosu F4 mi Celer 420 jede v klidu 8x300 se stock chladičem a onboard grafikou. Brzdí mě jen paměti, protože nejnižší dělička je skutečně 2,66 a to vychází na 800MHz... víc svoje Kingstony 750MHz zatím trápit nechci...
-
Takze sa nedaju nastavit pamate na 1:1 ?
Mal som taky sprosty napad kydnut tam Celera 420 a skusit sa dostat na 8*400 s 800vkami pamatami by to bolo idealne...
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Taxem nakonec pořídil Gigabyte GA-G31M-S2L za 1350,- Kč a po flešnutí biosu F4 mi Celer 420 jede v klidu 8x300 se stock chladičem a onboard grafikou. Brzdí mě jen paměti, protože nejnižší dělička je skutečně 2,66 a to vychází na 800MHz... víc svoje Kingstony 750MHz zatím trápit nechci...
Chtěl jsem se zeptat, proč si nakonec nevzal Gigabyte P31-DS3L. Kuli ceně? Díky :).
-
Citace:
Původně odeslal
PiT
Takze sa nedaju nastavit pamate na 1:1 ?
Mal som taky sprosty napad kydnut tam Celera 420 a skusit sa dostat na 8*400 s 800vkami pamatami by to bolo idealne...
Nejde, možná nějaký modded BIOS by to spravil, protože ve verzi F2 šla dokonce jen dělička 3,33.
Zřejmě stejný nápad jako Ty měli i u Gigabyte, protože pak by ta deska neměla chybu. Celer 420 mi v tom jede i tak docela slušně...
2Perfect_: Jasně, kvůli ceně a protože stačí bohatě.
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
2Perfect_: Jasně, kvůli ceně a protože stačí bohatě.
Přemýšlím, že bych během února udělal nějakej lowend upgrade desky, cpu a ram a nechcu do toho moc vrážet, protože to mám v podstatě jen na AutoCAD a ArchiCAD. Favorita sem měl zatím tu Gigabyte P31-DS3L, ale koukám i na něco jinýho. Díky za odpověď ;).
-
Citace:
Původně odeslal
Perfect_
Přemýšlím, že bych během února udělal nějakej lowend upgrade desky, cpu a ram a nechcu do toho moc vrážet, protože to mám v podstatě jen na AutoCAD a ArchiCAD. Favorita sem měl zatím tu Gigabyte P31-DS3L, ale koukám i na něco jinýho. Díky za odpověď ;).
Myslím, že když vezmeš tuhle desku, do ní nějaké laciné dvoujádro s vyšším násobičem a obyčejné DDR2-800, tak jsi úplně v pohodě. Prkno za 1400, procák E2180 za 2000 a 2x1GB RAM do litru a za 4400 máš po OC na 10x300MHz výkonu nad hlavu... Pokud stačí SC, šoupneš tam Celeron 440 za 1400... :cool:
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Myslím, že když vezmeš tuhle desku, do ní nějaké laciné dvoujádro s vyšším násobičem a obyčejné DDR2-800, tak jsi úplně v pohodě. Prkno za 1400, procák E2180 za 2000 a 2x1GB RAM do litru a za 4400 máš po OC na 10x300MHz výkonu nad hlavu... Pokud stačí SC, šoupneš tam Celeron 440 za 1400... :cool:
Jj nějak takhle jsem to plánoval :). CPU by snad stačilo i 2140 a vlezl bych se krásně za 4k,- :). O Celeronu jsem taky přemýšlel, ale vyhrálo dvoujádro... Ještě mě teda láká koupit 4GB a Visty, ale to by bylo asi zbytečně peněz navíc :).
-
Citace:
Původně odeslal
Perfect_
Jj nějak takhle jsem to plánoval :). CPU by snad stačilo i 2140 a vlezl bych se krásně za 4k,- :). O Celeronu jsem taky přemýšlel, ale vyhrálo dvoujádro... Ještě mě teda láká koupit 4GB a Visty, ale to by bylo asi zbytečně peněz navíc :).
Myslím, že E2140 není dobrá volba - má násobič 8x a pokud budu uvažovat jako limitní FSB300 kvůli pamětem na 800MHz (2,66x300), dostaneš ho maximálně na 8x300 a to je strašná škoda, když to umí 3GHz na default napětí... za ty ušetřené 4 stovky to fakt nestojí. Vykašli se i na 4GB a 64bit Visty - paměť dokoupíš, až bude OS dostatečně vychytaný a drivery k dispozici...
-
No já se koukal, že lidi co mají P31-DS3L a 2140 spolu s 800 MHz pamětma, tak se dostávají běžně k 2,8 GHz, ale ještě si to promyslím, přeci jen to není extrémně aktuální. Visty sem si chtěl nejdřív pořídit 32b, ale pak sem začal přemýšlet o 64b z důvodu těch 4GB což tento rok určitě bude a systém se nemění tak často :). Každopádně moc díky za rady (nemůžu dát K :().
-
Citace:
Původně odeslal
Perfect_
No já se koukal, že lidi co mají P31-DS3L a 2140 spolu s 800 MHz pamětma, tak se dostávají běžně k 2,8 GHz, ale ještě si to promyslím, přeci jen to není extrémně aktuální. Visty sem si chtěl nejdřív pořídit 32b, ale pak sem začal přemýšlet o 64b z důvodu těch 4GB což tento rok určitě bude a systém se nemění tak často :). Každopádně moc díky za rady (nemůžu dát K :().
No pokud P31-DS3L umí vyšší FSB a má násobič pamětí 2.00 tak asi jo - já bych ušetřil na desce a připlatil procák... minimalně to bude určitě míň topit...
Neboj, bez karmy to přežiju... :p
-
melj si vzit tu P31-DS3L ..
koukni kolik jsem z ni dostal max. s cpu E2140
http://img406.imageshack.us/img406/8...zek2fd9.th.jpg
-
LOL!!! A k čemu by mi to asi bylo? Rveš do toho brutální napětí a topí Ti to jako kráva, takže s pořádným chlazením už úplně zaniká smysl pojmu "laciná sestava". Celeron 420 umí 3GHz na default napětí a v nízkých teplotách ho udrží i stock chladič s tepelnou regulací... :rolleyes: