P4 3.06/533 HT Northwood o/c
Mam v kompu tenhle procik (maximum, co MB snese) a jedu ho na zakl. frekvencich. Protoze jsem obnovil grafiku na Radeona X1950Pro, myslim, ze zvyseni vykonu procesoru by grafickemu systemu jen prospelo. Otazka pro znalce tedy zni: jde tenhle procik nejak rozume nataktovat? Rozume = aby to bylo na vykonu poznat. Pameti mam ddr400, takze v tom by nemel byt problem. Budu muset s FSB zvysovat i napeti jadra?
dik za postrehy
Re: P4 3.06/533 HT Northwood o/c
presne tento procak som dostal na max 3,6 ale to uz pri voltazi snad 1,7V co je vzduchom neuchladitelne ... vyskusaj pridavat fsb bez zmeny vcore a ked to prestane ist, tak pridaj vcore :) pozor na wokna moze ich to poskodit a preto doporucujem testovat memtestom ci nejakou zaloznou instalaciou systemu
jakej byl asi narust vykonu?
na netu jsem ted nasel, ze nekdo ho dostal taky na max 3.610 pri 1.75V vcore, ale o chlazeni tam nebylo slovo. Pokud uz je to jen na vodnika, tak se ani nebudu pokouset. Asi je to zrout prudu, co, ze se tak hreje.
Jinak ja ho mam asi uz 4-5let a jede (zraje) jak vino :)
dik za reply...
zvysenie frekvencie spotrebu tak moc nezvysi, ale voltaz uz rapidne > ten procak je predsalen 130 nm :). Kludne vyskusaj co ti to da aj na vzduchu, a narast vykonu? ten je v podstate linearny (pri vypoctovych ulohach, u hier to bude zavysiet od toho, co to zrovna hras ....)
Ja z nej na vzduchu dostal cca 33xxMhz, vic uz mi proste nesel.. Ale rozdil jsem v praxi nezaznamenal, jen poposkocily cisla v 3dmarcich
Já jsem ho viděl běžet na Abitu TH7-II (Rimm deska) na 3,6ghz při 1,75v a uchladilo se to zalmanem v klidu. Přeci jen ve svý době to byly výběrový jádra a přesto že je to 130nm, je na tom furt líp jak 90nm prescott, kterej by navíc ke stejnýmu výkonu potřeboval větší frekvenci.
MadCap> jen Te opravim, tenhle procak je vyroben 90nm technologii, ne 120nm jak pises
http://www.intel.com/products/proces...t/pentium4.htm
Citace:
Původně odeslal
homberg
nejsem si jist jestli se citovaná stránka intelu týká northwoodů - ty byly 130nm - mám jeden v noťasu (130nm)...
homberg - na tej stranke, ktoru sem linkujes su prescotty (90nm), aj to az tie novsie ked zacali oznacovat procesory cislom a nie taktom. Ten Northwood o ktorom sa bavime bol najvykonnejsi Northwood s 533MHz zbernicou a prvy procesor s Hyperthreadingom. A Northwoody su 130nm
Tak přesně tenhle CPU mám, běží mi na I850E (2GB Rimm) a FSB jsem hodil ze 133 na 150 Mhz a Vcore z 1,55 na 1,65V a CPU teď pracuje na 3450 Mhz. Vše mám v dobře chlazené skříni a Zalmana na procesoru a po hodině Prime 95 i Orthosu teplota vyšplhá na max 55 °C.
Takže pokud máš dobrej chladič na CPU a dobře větranou skříň, tak se neboj hodit tam vyšší napětí (ale radši ne více než 1,7V, to hrozí SDNS) a teplotu je dobré držet v zátěži do 65°C.
je to SNDS a ked sme to tu v case ked to bolo aktualne riesili, tak to bol yeti (tj. neviditelna hrozba) a dnes je to to iste ;)
tak jo, dal jsem mu FSB 150/Vcore 1.625V a je to stabilni. Vyzkousel jsem CMR Dirt (Ati X1950Pro 512 AGP) a zlepseni vykonu je znat. Hlavne v offroadovych tratich, kde jede vice aut pohromade. Po hodine hrani sla teplota CPU na 60st. V klidu 45st. Tak se starecek jeste rozparadil :)