Program pre bootovanie z USB
Zhanam nejaky univerzalny program, ktory mi umozni bootovat z usb kluca. Ide mi o to ze ma nebavi napalovat pri skusani systemov stale nove a nove cd(navyse je to dost neekonomicke a casovo narocne). Preto by som chcel nejaky program, ktory mi "napali" iso na usb kluc tak, aby sa z neho dalo aj bootovat. Na internete je mnoho "sposobov" ale vacsinou len pre konkretny os. Ja by som chcel nieco univerzalne. Je take nieco?
Re: Program pre bootovanie z USB
univerzální pro jakej systém? :-)
pokud chceš boot do instalačky Win založených na NT, potřebuješ:
1) flashku naformátovanou na NTFS
2) na ní rozbaleny soubory pro instalaci (ve win spusť instalaci, na C: se ti vytvorí složky WinNT_BT a WinNT_LS nebo tak nějak) + soubor boot.ini v root té flashky...
pak by ti to mělo naběhnout do instalace Win
uvědom si že tady nejde ISO
pokud chceš mít výběr OS atd. , flashku dej na FAT(32) a z instalace linuxu použij zaváděcí program LILO...ale jak se s ním dělá, to ti neřeknu protože jsem s ním nedělal...
nicméně boot s imagem běžnym způsobem neuděláš
doufám že ti to aspoň trochu pomůže :)
Na nete je dost rozsireny program HP USB Disk Storage Format Tool, ktory dokaze zapisat do mbr usb kluca data, lenze berie len dos, teda zatial sa s tym len hram ale ked som skusal nastavit ako zdrojovy adresar zlozku isolinux alebo [boot], tak mi hodil error, takze predpokladam ze to len tak nebude. Ono v podstate by som chcel program, ktory vytiahne z ISO obrazu data, ktore by sa normalne zapisali do mbr a tieto potom zapise do mbr usb kluca.
---
Napadlo ma este skusit pouzit Grub, zajtra sa na to pozriem, ci je tu nejaka moznost na vyuzitie.
S pomocou programu BBIE sa mi podarilo ziskat udaje z ISO-a, ktore sa zapisuju do MBR. Teraz este musim zistit, ako ich zapisat do MBR USB kluca.
perfekt, nahoď sem nějakej návod...by se mi to pak hodilo na boot z image nLitnutých XPSP2 + nezbytných SW (celkem +- 1,6GB)
předem dík za snahu
Citace:
Původně odeslal
SonnY
Ide mi o to ze ma nebavi napalovat pri skusani systemov stale nove a nove cd(navyse je to dost neekonomicke a casovo narocne).
Na tohle je jak delany virtualni pc
Citace:
Původně odeslal
magor-ghost
3. post :rolleyes:
sorry jsem zkoušel jak rychle si google zapíše tento link. takže jsem nečetl co se tady řeší, takže když tak můžeš smazat.(test dokončen):sad:
Pri hledani jak upgradovat na novou verzi Ubuntu Serveru jsem narazil na tohle:
http://www.ubuntugeek.com/how-to-ins...comment-139951
Takze staci nacist do UltraISO obraz CD, vybrat menu Bootovaci a polozku Vypalit image disku a zapsat to na flashku.
S linuxovym obrazem to fungovalo bez problemu.
Edit: Instalace Ubuntu bezi OK az do okamziku kdy instalator zacne hledat cdrom, pak je konec, jsou spatne cesty.