Poškozený disk-záchrana dat
Dobry den
Prosim o radu. Mam Disk IBM 60GB a nejakym zahadnym zpusobem mi kleknul. Disk se normálne do windowsu prihlasi ale kdyz na se na nej chci dostat tak mi Win hlasi
F:/ neni pripustny
V jednotce je nesprávná disketa
Vložte (pořadové šíslo diskety:) do jednotkly
V programu partition magic to disk najde ale neukaze ani kolik na tom je dat jenom celkovou velikost.
Nemate s tim někdo zkusenosti jak by z toho sli dostat data??
Předem všem děkuji za rady
Re: Poškozený disk-záchrana dat
Search tu mame od coho ? pravidla a faq tiez ? testdisk, get data back, r-studio atd atd.
tak teď záleží na tom, co konkrétně chceš....
pokud chceš jenom zachránit data, sežeň si jinej disk, nafotmátovanej jinak než na NTFS (na NTFS SLAX nezapisuje, jenom z něj umí číst), stáhni si SLAX (www.slax.cz), nabootuj do něho a z toho kleklýho disku si přetlač data na novej
pokud chceš ten disk s určitym rizikem používat, tak si sežeň něco na způsob SeaTools (od Seagate)...nabootuješ, spustí se ti kontrola disku a špatny sektory se realokujou do bezpečné oblasti...
je ale taky možny, že je to jenom chyba ve Win...máš na tom disku NTFS a na něm nastaveny oprávnění? dostaneš se tam s administrátorskym oprávněnim, z nouzovýho režimu nebo tak nějak?
Prozatim LOCK.
Nejprve je potreba zjistit povahu poskozeni disku, pak podle FAQ zkusit pouzit nektery z nastroju na zachranu dat. Kdyby ani to nepomohlo (nejdriv vyzkouset), napis mi a pripadne to pro mdalsi reseni odemkneme.