Jakou laserovou ČB multifunkci?
Potřebuju vybrat nejvhodnější ČB multifunkční laserové zařízení.
Požadavky:
- co nejlepší kvalita skeneru (pro sken do PC)
- co nejnižší náklady na tisk
- možnost používat jako kopírku i bez PC (což snad umí všechny ne?)
- co možná nejmenší pořízovací cena
Co jiného taky od ČB multifunkce chtít.
Na trhu jsem našel (a cenově připadají v úvahu):
Samsung SCX-4200 - cena: Kč 3172,-
Už jsem jí tady měl. Co se týká kvality tisku se zdála v poho, skener mě moc nepřesvědčil. Má menu v CZ, což je příjemné. Toner na 3000 stran stojí cca. 1900,-
Xerox WorkCentre 3119 - cena: Kč 4 044,- - podezřelé je, že je VÍC NEŽ PODOBNÁ tomu výše uvedenému Samsungu a používá i stejný toner.... a je dražší :(
Poslední, která se cenově tak tak vejde je:
Canon LaserBase MF3220 - cena: Kč 4201,-
Vůbec nic o ní nevim. Cena toneru je Kč 1321,- a je na cca. 2500 stran (což se proti výše uvedeným "vyplatí").
Kterou byste mi doporučili a proč? Nebo víte někdo o něčem jiném zajímavém?
Díky
Re: Jakou laserovou ČB multifunkci?
Mi neřikejte, že nikdo nemá s žádnou výše uvedenou (či jinou stejného cenového ražení) žádné zkušenosti? Nebo je pořízení kancelářské ČB laser multifunkce už zcela "OUT"?
Citace:
Původně odeslal
Hanz
Mi neřikejte, že nikdo nemá s žádnou výše uvedenou (či jinou stejného cenového ražení) žádné zkušenosti? Nebo je pořízení kancelářské ČB laser multifunkce už zcela "OUT"?
Ja bych doporucil CANON. V teto oblasti mi to je velice sympaticky vyrobce a ma velice kvalitni servis! Osobni zkusenosti s timto modelem nemam...
No tak jsem nakonec vzal toho Canona. Sice je to šílený ho*ado, ale přijde mi že za ty prachy je to dobrej kup.
Proti tomu Samsungu mi přijde, že má výrazně kvalitnější skener (fotka naskenovaná Samsungem je spíš náhledová kvalita, fotku naskenovanou tímhle canonem bych tipnul, že je vyfocená nějakým starším digitálem).
Krom takových drobností jako je balení (polystyrény spojené kartonem, aby se při vyndavání z krabice "nerozjeli" a zařízení nespadlo na zem), mě extrémně nadchnula rychlost prvního výtisku. Takhle rychle neudělá první výtisk ani klasická kopírka co máme v háku. Klobou dolu - to ten Samsung žhaví jak skener, tak pec v tiskárně o poznání déle.
Co se týká kvality tisku, tak ta mi přijde obvyklá na ČB laser -tzn. na dokumenty v pohodě.
Co bych zařízení vytknul je malý a nevýrazný displej a přecijen "obří" rozměry na malou kancl. multifunkci. Další výrazný nedostatek shledávám v přiloženém SW vybavení. Na WinXP v pořádku (byť OCR program prudí každých 7 dní s registrací a je to nějaká základní verze). Na WinVista se u Canonu jaksi zapomnělo. CDčka jsou evidentně z předVistové doby a po jejich vložení do mechaniky vyskočí hned hláška o nekompatibilitě.
Na stánkách Canonu je poměrně snadno ke stažení ovladač - ten funguje spolehlivě, ale třeba již základní ovládací Toolbox už přecijen vyžatuje chvíli hledání. Pak když ho chce člověk nainstalovat, tak jej nelze spustit jako EXE soubor, ale musí se nejdřív rozbalit a spustit insalaci ručně - jinak to vyhodí chybu že nemá přístup k nějakému *.msi souboru v složce dočasných souborů. Pak už vše probíhá bez problémů.
Ovšem OCR program pro Vistu od Canonu buď neexistuje, nebo se mi ho nepodařilo najít - takže si uživatel musí pomoci z "vlastních zásob".
Celkově bych ale nákup tohohle zařízení v klidu doporučil.
Abych nezakládal nové téma, když se chci zeptat skoro na to samé :)
Chtěl bych laserovou ČB multifunkci - v ceně cca, do 5 kkč,
požadavky - běžný kancelářský tisk (do cca. 20-30 A4 převážně textu denně)
bezproblémový provoz (abych to 3 x za měsíc nevozil do servisu s připečenejma papírama na válec atd.)
levný provoz - dostupné a levné tonery či refilované tonery
slušná kvalita tisku vzhledem k cenové kategorii - ale to snad uměj dnes už skoro všechy
duplex (není úplně podmínkou, ale hodil by se)
Testů a představení na webu je spousty, mně jde spíš o reálné zkušenosti - kdo něco podobného má a je naprosto spokojený.
Děkuji za info