Síť, 2 compy XP->XP poraďte
Mám propojené přez UTP dva compíky.Ve Woknech jsem u obou compíkuů nastavil IP adresy a zkusil ping.Pingnu jen tu síťovku ketrá je v compu ta přez síť už nejde.Když najedu do okloních počítačů,vidím tam sice ten druhej comp,ale numůžu se k němu připojit.Píše to že nemám oprávnění,když jsem něco někde pošolichal,psalo to zas jiný hlášky,jako,že nemůže najít...Kabel je v pohodě na 99,9%.Jak poznám,že se mi hádají síťovky?Na jednom compu je 8rda+ a a druhým ECS s Via KT333.
Re: Síť, 2 compy XP->XP poraďte
Citace:
Původně odeslal jago
....a zkusil ping.Pingnu jen tu síťovku ketrá je v compu ta přez síť už nejde.Když najedu do okloních počítačů,vidím tam sice ten druhej comp,ale numůžu se k němu připojit....
toto si podla mna navzajom odporuje.
Ked vzdialeny pocitac ani nepinges je problem niekde v nastaveni sietovky , kabla ....a v kazdom pripade by si ten pocitac nemal vidiet
???
Citace:
Původně odeslal Deviant
Citace:
Původně odeslal jago
....a zkusil ping.Pingnu jen tu síťovku ketrá je v compu ta přez síť už nejde.Když najedu do okloních počítačů,vidím tam sice ten druhej comp,ale numůžu se k němu připojit....
Ked vzdialeny pocitac ani nepinges je problem niekde v nastaveni sietovky , kabla ....a v kazdom pripade by si ten pocitac nemal vidiet
???
...mně to právě taky vůbec nejde do hlavy,jak je to možné?!Ale je to tak,počítač vidím,máme nastaveny oba stejnou skupinu a v ní jsem já i ten druhý comp, sám sebe pak můžu prohlížet,všechno sdílené vidím...,ale u toho druhého si neškrtnu.
Citace:
Původně odeslal Deviant
Citace:
Původně odeslal jago
???
ee neodporuje (sou to prece wokna :wink: ), voni si to jestli se nepletu nakou dobu pamatujou => i kdyz tam ten komp uz neni, tak wokna v nekterej pripadech furt tvrdej, ze tam je.
Kazdopadne ping by mel fungovat. Jediny co musi bejt nainstaleny je TCP/IP + sdileni. Vse ostatni bych zrusil. Eventuelne k sitofce bude nejaka DOSova utilitka na otestovani.