(Seagate) Certified Repairde HDD
Risknul jsem po delším rozmýšlení a objednal z výprodeje na ED'Systems disk Seagate Barracuda 7200.8 300GB za 1050,-. Disk nemá na sobě sebemenší známky "oprav" je zabalený v igelitu a místo klasické nálepky je nálepka se zeleným lemem a nápisem viz. název threadu. Oficiální záruka je 6 měsíců.
Máte s těmito disky někdo zkušenosti ?
Disk se v testech chová bezchybně (to víte musel jsem to zkusit).
Zítra mi má přijít Barracuda ES 7200.10 500GB za 1600,- :)
Re: (Seagate) Certified Repairde HDD
Já jsem měl asi 10 Maxtorů z podobného zdroje. Disky taky byla zabalené v zataveném pytlíku a byla na nich nálepka Seagate Certified Refurbished drive. Asbis na ně ale dával 12 měsíců záruku. Pravděpodobně se jedná o opravené disky z reklamací. Zkus se podívat do SMARTu, kolik má najeto.
tak ten smart by me taky zajimal, HDD uloziste mi zle dochazi...
Zítra na to mrknu a dám to sem možná i s tou pětistovkou.
Možná mám ten SMART nic neřekne, pravděpodobně ty hodnoty SMARTu nějak zresetují nebo vymění elektroniku. Ale stejně by mne to zajímalo, u těch disků, které jsem měl, jsem se na to zapomněl podívat.
Ja mel nekolik Barracud od ELAPu, ktery se pak nekolikrat sloucil a snad skoncil i pod eDsys. Byly to Barracudy V a 7200.7, zaruka jen 6 mesicu, s nizsi cenou. Vypadaly ale naprosto normalne, SMART cisty, disk bajtove taky.
Nedavno jsem posledni z nich odstavil, nechtel se roztacet a samovolne se behem provozu vypinal. U mne bezel pres dva roky nonstop v serveru, zrejme mel najeto uz neco driv.