HP Pavilion 6690 nebo VBI Compal FL90 v2?
Hoj,
sháním notebook mezi 25-30tis. (samozřejmě čím míň, tím líp) a pod ruku mi přislo to HP, co se mi moc líbí, ale zas pro mé používání CADu a 3D modelování, tak jsem si říkal, že bych se mohl podívat po něčem, co má větší rozlišení a tak jsem došel na notebook VBI. Jenže je problém, že o této značce jsem toho moc neslyšel. Když jsem se koukal na jedno fórum, tak tam nic moc neřekli, jen že display je od tří výrobců a z toho jeden to dělá blbě.... Což mě trošku znepokojilo..
Tak teď už jen otázka: "Koupit VBI, HP nebo úplně jinej?"
Re: HP Pavilion 6690 nebo VBI Compal FL90 v2?
Podle mých zkušenosti je VBI fakt strašnej křáp, s HP se to nedá srovnat. Jdou koupit i značkové notebooky s vyšším rozlišením displeje se kterými se vlezeš do limitu, u HP například:
http://interlink.tsbohemia.cz/defaul...em&stiid=69608
http://interlink.tsbohemia.cz/defaul...em&stiid=64053
edit: tohle bylo o milisekundy :)
A co HP 6710b (GB893EA#AKB) - horsi grafika (intel), mensi HDD (nehraje roli), ale 1680 x 1050 LCD. Kupoval jsem podobne HP zname na Cad a velice si jej chvali (stejne chasi jako 6710b). Pripadne o 5k levnejsi to same, ale s Turionem X2.
edit: frelichl me predbehl...
Zkoušel jsem poskládat DELL Vostro 1500:
Core 2 Duo, 2GB RAM, 160GB HDD, DVD/RW, Wifi, BT, 9-článková baterie (myslím že HPčka natom s výdrží moc dobře nebudou), a WSXGA+ 1680×1050 okolo 30k bez DPH....možnost samozřejmě dát i lepší grafiku 8400/8600M + další věci... ale asi by to v tvém případě bylo na obtíž - větší spotřeba a vyšší teploty (u grafiky)...
Zdroj: www.dell.cz
A o tom mojem HP přímo něco nevíte? Protože ty ostatní se mi nelíbí vzhledově, což bych taky od noťasu chtěl.. A ty Paviliony jsou poměrně hezký...
A co třeba nějakej Asus?
Citace:
Původně odeslal
Kuubik
A o tom mojem HP přímo něco nevíte? Protože ty ostatní se mi nelíbí vzhledově, což bych taky od noťasu chtěl.. A ty Paviliony jsou poměrně hezký...
A co třeba nějakej Asus?
To tebou vybrane neznam, s tim mnou uvedenym mam jen pozitivni zkusenosti (a designove to v realu vypada velice dobre).
Citace:
Původně odeslal
PetrT
To tebou vybrane neznam, s tim mnou uvedenym mam jen pozitivni zkusenosti (a designove to v realu vypada velice dobre).
Tak to se skočím někam do obchodu kouknout, protože na těch fotkách nevypadá nejlépe.. A hlavně jsi mi teď tím otevřel novej pohled na věc, protože budu vybírat v nových vodách...
Citace:
Původně odeslal
Kuubik
A co třeba nějakej Asus?
Co jsem měl možnost poznat Paviliony, tak jsou to solidní notebooky a nevím o tom, že by kolegové, kteří ho mají, s ním měli problémy. Non-Pavilion notebooky HP mám ale raděj: lepší touchpad, lepší klávesnice a nelesknou se tak moc (že to má lesklý povrch víka by mi ani tak nevadilo, ale štval by mě lesklý displej a dokonce rámeček displeje).
Proti ASUSu jsem dost možná zaujatej, ale v této cenové hladině neznám poruchovější notebooky (v podstatě platí, že kdokoliv, koho ve škole znám a má ASUS s ním měl problémy), konstrukce bývá docela pochybná (vždycky mě rozesměje, když na přednášce někdo odklopí víko od asusu a ono se koléba sem a tam hodně dlouho) a jsou to vesměs velký krávy (ty mega-giga rámečky okolo displeje nechápu).
Citace:
Původně odeslal
frelichl
Co jsem měl možnost poznat Paviliony, tak jsou to solidní notebooky a nevím o tom, že by kolegové, kteří ho mají, s ním měli problémy. Non-Pavilion notebooky HP mám ale raděj: lepší touchpad, lepší klávesnice a nelesknou se tak moc (že to má lesklý povrch víka by mi ani tak nevadilo, ale štval by mě lesklý displej a dokonce rámeček displeje).
Proti ASUSu jsem dost možná zaujatej, ale v této cenové hladině neznám poruchovější notebooky (v podstatě platí, že kdokoliv, koho ve škole znám a má ASUS s ním měl problémy), konstrukce bývá docela pochybná (vždycky mě rozesměje, když na přednášce někdo odklopí víko od asusu a ono se koléba sem a tam hodně dlouho) a jsou to vesměs velký krávy (ty mega-giga rámečky okolo displeje nechápu).
Jak se tak koukám, tak černé HP jsou poměrně doporučovány, tak asi fakt se na ně začnu koukat..
A u toho Asusu máš pravdu.. Přítelkyně má Asus a když si ho dá na posteli na klín, tak se jí to víko pěkně zakejve... A to nemluvím o tom, když se pohne... Ale myslel jsem, že je to asi normální.
ja mam ASUS A6T, co bola uplne ina cenova kategoria, a okrem pribalenej mysky som na nom mal pokazene asi vsetko: citacka kariet,displej; doska,displej; hdd,cpu; doska,displej (pekne v poradi co sa kazilo)
...servis je proste o uplnom hovne ;) a to som slusny...jediny dovod preco mam ten notebook este teraz je to, ze musim porobit v skole skusky, a bez nb sa nezaobidem ani tyzden..
Takže Asusů se asi vzdávám.. I když jsem měl o nich poměrně solidní představu (oproti třeba Acerům).. VBI jste buď moc nekomentovali a když už, tak nic pěkného... I když to nebylo nic ze zkušenosti s těmito stroji.. A u toho HP jste mě překvapili, že se i ta černá krabice dá k něčemu použít.. Jen se bojím, že když už jít do černé krabice, tak už bude lepší, již zmiňovaný, Dell. No, musím to černý HP vidět na vlastní oči, abych si udělal obrázek... ;)
A nevíte, kde se dá koupit nejlevněji nějaké to HP?
Ja osobne mam compala uz dele nez rok a jsem s nim absolutne spokojenej . . .
Citace:
Původně odeslal
PetrT
A co HP 6710b (GB893EA#AKB) - horsi grafika (intel), mensi HDD (nehraje roli), ale 1680 x 1050 LCD. Kupoval jsem podobne HP zname na Cad a velice si jej chvali (stejne chasi jako 6710b). Pripadne o 5k levnejsi to same, ale s Turionem X2.
edit: frelichl me predbehl...
Zdravim, jelikož nabízíš tendle nootebok,tak tě musím zklamat.Jsem ve firmě kde masově vyrábíme a jeho kvalita hardwaru je hodně nízká.Dost jednotek nám končí na Repairu!
S VBI mám osobně dobré zkušenosti. Máme několik HEL80tek a nemůžu si na ně stěžovat mimo často se spouštějícího ventilátoru při běžné práci. Na kostrukci nemůžu říct ani popel. Sice HEL80 už nejsou zrovna aktuální modely, ale co jsem četl, tak aktuální FL90 se prodávají velmi dobře, jsou dobře řešené včetně chlazení a celkově jsou s nimi dobré zkušenosti.
Citace:
Původně odeslal
Nemicek
Zdravim, jelikož nabízíš tendle nootebok,tak tě musím zklamat.Jsem ve firmě kde masově vyrábíme a jeho kvalita hardwaru je hodně nízká.Dost jednotek nám končí na Repairu!
Zas ja jsem ho kupoval mlade... konfigurace na obj: WSXGA+, disk hitachi 7200 rpm 80GB, 2GB ram, 2x dock station, 2x adapter, wifi abgn, dwdrw, bt, security module, 4y onsite zaruka... veslo se to lehce pod 30k s dani (prosinec 2007, velkosklad) a neni se naco stezovat. Fakt hezky kus hw.
Na zacatku bylo hodne spatnych kusu, preorganizovala se montaz (a pozdrzeli dodavky o skoro dva mesice, grrr) a pak co vim vse ok. Takze jestli si to kupoval pred koncem listopadu/zacatek prosince, tak se nedivim, ze mate problemy... jestli pozdeji, tak tomu moc neverim.