Re: nefunkční USB nForce4
No taky jsem se setkal s tim, ze u jedne nforce4 desky (epox) zniceho nic prestalo fungovat USB (linux na pc nebyl, pouze Win XP). Nepodarilo se to plne zprovoznit ani formatem a reinstalaci windows, ani v linuxu to na zkousku nejelo.
Jedine co castecne pomohlo, bylo prepnuti USB modu v biosu na USB 1.1. Pak vsechna usb zarizeni zacla fungovat, ale samozrejme pomalu :-(
Dle meho nazoru se to usb asi nejak hw poskodilo...
Vyřešno. Fakt nevím, co to mohlo způsobit. Ale stačilo přepnout napájení USB na desce na 5VSB z 5V a už to jelo, pak sem to projisototu zas vrátil na 5V a kupotivu to zas jede jako normálně. Hold jedna z věcí mezi nebem a zemí.
2MV: Zkoušels to taky? Jsou to ty dva piny, jeden hned vedle karajan audio a druhej kousek pod grafárnou (ten je na ty usb piny na desce, který nejsou defaultně vyvedené)
To jsem nezkousel, diky za radu :-) Vyzkousim az se k tomu dostanu, primo do PC jsem nelez, takze me ani nenapadlo, ze tam takovy jumper bude.
No neviem ci to je chyba alebo vlastnost, ale casto mi nefunguje jeden USB port vyvedeny z konektorov na USB na doske DFI Infinity NF4-Ultra. Par dni ide normalne, par zase nerozpozna win zariadenie. Meni sa to bez akehokolvek zasahu. Druhe USBecko vyvedene z toho isteho konektoru funguje normalne.