Potřebuju rozchodit dva systémy...pokud to jde tak na jednom disku, ale zatím se mi to nepovedlo :(
Docela akutně nutně to potřebuju a rád bych ještě taky měl možnost si sem tam zapařit :)
Printable View
Potřebuju rozchodit dva systémy...pokud to jde tak na jednom disku, ale zatím se mi to nepovedlo :(
Docela akutně nutně to potřebuju a rád bych ještě taky měl možnost si sem tam zapařit :)
No je to celkem jednoduchy... nejdriv nainstalujes normalne W98... pak nainstalujes do jinyho adresare W2k a ty automaticky hodej do boot.ini tabulku s vyberem systemu, takze na zacatku pri bootu si jen vyberes jakej chces
Deekay koukám chlape jsi všude kde já :wink:Citace:
Původně odeslal DeeKay
To už jsem udělal ale přemazávaly se mi systémy :evil:
A mas rozdelenej disk???
Aladin: Tys to nacpal do jedny partice co?
Udelej si pro kazdej OS svoji.
Na to jsem byl upozorněnej a když jsem se ptal čím mám udělat partišnu tak mi říkali fdisk...to mi bylo k h... protože mi pak Win při instalaci formatovali disk nebo se nenaisntalovaly... :evil:
hold tohle mi nějak nejde a opravdu hodně potřebuju doma W2K kvuli CADum... ;)
ftom mas chlape nejakej zmatek...
FDISKem si rozdel Hadr (napr. 1GB na 98Se, 2GB na w2k a zblitek na soft).
Nainstaluj 98, potom W2K a je poptakach...zady cary v tom nejsou, obvzlast pokud de vo Widle ;D
nejprve jsem fdiskem rozdělil 15GB C a 25 GB D...Citace:
Původně odeslal Herne
na C instaloval W98 a na D W2K... zadnej zmatek ale nefungovalo... ;)
No ja to teda musel udelat obracene. Nejdriv XP a pak teprv W98se. Jinak mi prave ty XP zrusily 98. Ale lze to taky tak, ze z 98 pustis ten setup XP a zepta se te to jestli chces aktualizaci nebo dva systemy.
Ale nejlepsi je asi neco jako System commander. Muzes mit systemu treba 10 a vsechny na jednom oddile. Treba jsem mel 3x W98 + NT + Linux. Jedny w98 pro sebe, druhy pro brachu a treti pro fotrika - nebavilo me porat instalovat, kdyz mi to zborili.
V tom pripade si zrejme unikatni pripad...este sem se nesetkal s pripadem ze by to podle tohodle postupu nekomu nechodilo. ;)Citace:
Původně odeslal Aladin
Já jsem vždycky unikátní ;)Citace:
Původně odeslal Herne
Takže jak to mám přesně udělat aby mi to fachalo??? :)
Udelej to presne tak jak sem ti to popsal. ;)
nebo skus pouzit nejakej boot manager...
No právě ale jakej ??? ;)Citace:
Původně odeslal Herne
Na deleni disku nejlepe PQ Magic, ono delat to fdiskem to je na zalohovani celeho disku a reinstalu stareho systemu(W98). PQ Magicem si udelam dalsi partisnu a na tu pak hodim w2k no problemo a pak jeste jednu partisnu pro linux a jeto. A pak stridate systemy jak ponozky podle toho co zrovna potrebujete ;D
treba www.XOSL.orgCitace:
Původně odeslal Aladin
A ten seženu kde? sorry že jsem tak línej si ho hledat sám :wink:Citace:
Původně odeslal Lopan
tak ten už mám :)Citace:
Původně odeslal Herne
Jen jsem zvědavej jak mi to bude fachat až tam dám CADy...jestli se mi pak sesype disk tak mi to hodně nas... :?
Já pokud vim, tam mi fungovaly Win98 / Win2K na jednom disku, jedný particii. Normálně Win98 byl C:\WINDOWS a 2K byl C:\WINNT a pohoda. :wink:
fuj tajxl..tak to je maximalni prasarna ;DCitace:
Původně odeslal kecinzer
Jestli to nepotřebuješ mít zabezpečený a nic, tak je to celkem dobrý řešení. Nezabere to tolik místa a všechny programy sdílíš na obou systémech.Citace:
Původně odeslal Herne
presne tak, to prasacky sdileni. nehoraznej bordel.Citace:
Původně odeslal kecinzer
Navíc, až chytneš vira, nebo se ti jeden systém kousnea ty to budeš muset předělávat, tak ti držím velmi palce, abys neskončil v Bohnicích.
Nejlepší (podle mě) je mít každej OS na svojí partišně + udělat miniaturní samostatnou partišnu fat 16 na nějakej boot manager. Např XOSL, kterej nainstaluješ na svůj oddíl z diskety, on ti na tu samou disketu uloží zálohu
MBR-masterbootrecord, čili zápis vo tom, kde co a jak bootovat. Kdyby se ti to vysypalo, máž možnost to z tý diskety obnovit. Čili budeš mít naprosto nezávislý systémy a když ti jeden spadne, tak ten druhej vo tom ani neví, protože jako první se nabootuje XOSL a pomocí toho si
vlastně pro ty Widle vždy uděláš, aby ten OS, ktere bootuješ byl na C.
protože tu druhou partišnu ti to skryje. Takže, nabootuješ 98 a jsou na C, cdrom, D, další partišna na data třeba D...Nabootuješ XP a jsou zase na C
atd. Pak si samozřejměm můžeš udělat logickou partišnu na data, kterou vidí oba operáky.
Zatim jsem v tomhle řešení nenašel háček.
Pavel