ATI Radeon 3850 - Polovicni vykon
Vysledky jsem jiz postoval v jinych threadech ale pro jistotu :
3DMark 06 - 5k bodu
3DMark 05 - 8150
Medal of Honor : Airborne : 1280*1024 nebo 1024*768 High detail - 5 az 25 fps
Sestava : A64 Venice @ 2200MHz
EpoX nf4 Ultra
1.5 giga ram
powercolor 3850 256
Nexus 350W (12V vetev je stabilni.. 12.4 temer rovna cara i pri zatezi..)
Catalyst 7.11 (vcera byly i 7.12)
windows XP SP2 nekolik hodin stara instalace
Upgradoval jsem z 6800GS a jako co se to deje ? Upgrade probehl ze dvou duvodu : HD video a fps. Vysledek je primo krasny zatim: HD video stale prehrava cpu a vykon mam este mensi nez s 6800GS.
Z Riva tuneru jsem vypozoroval ze pri zapnutem MoHA jela grafika na 40% a ani se neprepla do 3d ! Dle grafu doslo k prepnuti do 3d(plna frekvence na jadre) jen na par vterin behem hry a zase se vratila na 2d frekvence a i potom jelo jadro na tech 40%. Jediny napad je slaby zdroj ale to by celej system nebezel stabilne a neprijde mi ze by speedfan kecal s grafama s napetim.. Budu vic nez vdecny za jakekoliv napady..
Re: ATI Radeon 3850 - Polovicni vykon
bud neco spatneho v biosu (coz si nemyslim) nebo spatna karta, me tahne sestavu viz podpis 350 EuroCase...
uff, tak jsem provetral 3DM06 a taky mi to dava divna cisla: 6460 bodu. sestava je:
gigabyte 790X
X2 BE-2400 2,3Ghz
2x1GB
sapphire 3850
400W fortron
cerstvy wxp a cat712
teda ne ze by mi to vadilo, viz
jo a este dodam, ze maximalni spotreba celeho pc je kolem 180W, takze slabym zdrojem to v zadnem pripade neni
a takhle to u me vypada v Crysis (karta jede naplno):
http://img145.imageshack.us/img145/5...sis3850wr3.png
2NazQul> Hele,bydlíš kousek ode mě, takže není problém kartu vzít a testnout ji u mě v kompu, kde mám 3850 taky... ;)
tak takhle to vypada u me s MoHA(1024*768 Full):
http://s223.photobucket.com/albums/d...rrent=3850.jpg
Jinak sem zkusil v biosu loadnout Fail Safe Settings a misto bootu windows mi zustala cerna obrazovka.. (ani vymena disku nepomohla coz je fakt divny). Takze ted jedu na uplnej default tzn. CPU @ 1800MHz a fps zustaly beze zmeny, ani nesly dolu.
2 Maul > Ok, to bys byl moc hodnej, ozvu se nejak koncem tydne pokud s tim nepohnu, preci jenom sou stale svatky a ja mam 3tiho zkousku :(
Citace:
Původně odeslal
NazQul
2 Maul > Ok, to bys byl moc hodnej, ozvu se nejak koncem tydne pokud s tim nepohnu, preci jenom sou stale svatky a ja mam 3tiho zkousku :(
Jasně, no problem - nechystám se na změnu konfigurace pěkně dlouho...
a všechny wokýnkovský updaty máš stažený?
posledni windows updaty sou datovany k rijnu 07.. zkusim s tim neco udelat ale spis vidim problem v samotnym HW karty nebo proste ovladace no..
možná slabý zdroj, nebo možná nestačí tu kartu krmit CPU...
Stalo se mi nedavno neco podobného.Zhruba pred rokem jsem si poridil ati x1950pro a vlozil do pocitace.Mel jsem zakladni desku se dvema sloty pcie.Zasunul jsem ji do spodni pozice.Procital jsem diskuze a strasne se divil proc nemam vykon,jaky vsichni uvadeli na podobnych ne-li stejnych sestavach.Stale mi chybelo tak 20-30 procent vykonu.No nyni v nedavne dobe jsem ji prodal,ale jeste pred tim jsem ji prehodil do druheho slotu a odskousel.Vykon narostl do udavanych hodnot.Nevim proc,ale opravdu se to stalo.
Protoze jsi tu grafiku dal do pomalejsiho slotu? Treba to byl jen PCIe 4x?
Jenze NazQul ma imho desku s jednim slotem.
No možné to je byla to deska dfi lanparty nf4-uD.zrejme se to staalo z moji blbosti a neznalosti.Ja jen ze je to mozny,i kdyz vzhledem k indispozici druheho slotu uznavam,ze byl muj příspěvek nevhodny.
Presne tak, mam jenom jeden PCIex 16 slot.
Nainstalil sem dneska releasnute Omegy (catalyst 7.12) a napr MoHA uz vubec nespustim, HL2EP1 zadny rozdil.
Nasel sem temer identicky problem na zive.sk(powercolor 256) a kamarad nasel to same v diskuzi na CZC take u Powercolora.
Mám stejný problém s Powercolor hd3850. Sestava Athlon am2 5000+, 2x 1GB RAM, MB MSI K9A Platinum AM2,ATI RD580/SB600. Nainstalovaný nový win XP Home. po spuštění her se mi strašně seká intro. Až se dostanu do hry vypadá vše už normálně. Nechápu to :-( Že by soudruzi z powercolor udělali někde chybu???
Citace:
Původně odeslal
satinst
Mám stejný problém s Powercolor hd3850. Sestava Athlon am2 5000+, 2x 1GB RAM, MB MSI K9A Platinum AM2,ATI RD580/SB600. Nainstalovaný nový win XP Home. po spuštění her se mi strašně seká intro. Až se dostanu do hry vypadá vše už normálně. Nechápu to :-( Že by soudruzi z powercolor udělali někde chybu???
no tohle mi taky delala karta ale jen v Crysis, v jinych hrach ne.. a posledni Catalysty nepomohly.. jenze to nebyl PowerColor ale Gigabyte.. tak ze by bug na strane ATI??.. az vymena za HD3870 to vyresila :)
Kazdopadne trochu zmena: 3DMark 05 > synteticke testy
zkousel sem ruzny rozliseni s nebo bez AA + AF
Dostal sem naprosto stejny FPS v 1024*768 zadne AA/AF a v 1280*1024 8xAA+16AF. Z rivatuneru sem zjistil ze v tech 1280 s AA uz karta konecne jede v 3D modu a jadro je vytizeny na cca 60 az 80 %. To znamena ze brzdnej prvek bude asi nekde jinde :( A nebo ma ta karta zaroven problem s tim prepinanim do 3D protoze MoHA mi stale jede na minimum fps a tu doporucenou konfiguraci mam s velkou rezervou :(
Citace:
Původně odeslal
rombo
no tohle mi taky delala karta ale jen v Crysis, v jinych hrach ne.. a posledni Catalysty nepomohly.. jenze to nebyl PowerColor ale Gigabyte.. tak ze by bug na strane ATI??.. az vymena za HD3870 to vyresila :)
Jo. Je pravda že jsem to zkoušel hlavně na Crysis:-) On to nebyl PC pro mě, ale kupoval jsem ho známým. Na jiné hry sem to nezkoušel. Vyzkouším pak u něj nové Catalysty a možná i ATI patch na Crysis a uvidíme. Snad to teda v jiných hrách bude OK.
4 Příloh-a(y)
Citace:
Původně odeslal
satinst
Jo. Je pravda že jsem to zkoušel hlavně na Crysis:-) On to nebyl PC pro mě, ale kupoval jsem ho známým. Na jiné hry sem to nezkoušel. Vyzkouším pak u něj nové Catalysty a možná i ATI patch na Crysis a uvidíme. Snad to teda v jiných hrách bude OK.
to robi crysis bezne.... na mojej zostave som mal 3 grafiky :
1; 1950GT 256MB
2; HD3850 256MB
3; a teraz mam ASUS EAH3870 512MB
a co sa pamatam - fuuurt intro chodilo sekane...
inaq mne sa moje vysledky tiez nejaq moc nezdaju....
moja zostava (vid. podpis - nic nepretaktovane, nejake rezidentne a monitorovacie programky beziace - nechcelo sa mi to zostrelovat...) mi dala taketo vysledky (pozrite obrazky)... ked som mal HD3850 256MB a Catalisty 7.11 - mal som v 3DMarku05 10352 bodov... (s rovnakym nastavenim inych komponentov aj softu, ako teraz)... NJEJE ten narast vykonu nejaq malicky ??? Cele sa mi to nejaq nezda... ked bude cas - skusim preinstalovat windoze, pripadne este sa pohrat s nastavenim BIOSu (keby som sa tomu rozumel...). Inaq tie RAMky PQI mam strasne pomale... podla CPU-Z chodia na 800MHz 5,5,5,16 2T... to je troschu dost ne ??? Chcem sa ich zbavit a kupit A-DATA DDR2 2x 1GB 800+MHz dual Extreme Edition (len sa musim niekde zbavit tych mojich...)...
som trosku sklamany.... mno uvidime....