cista instalace win xp a rootkity viry spyware a dalsi havet
Má smysl vytvořit prezentaci článku jak vypadá čistý instalační systém a to takovým způsobem, že se vytvoří články, které budou mít náhledy na všechny soubory ve windosech od documents and setting, program files, windows slozku.
Na internetu lze chytit spoustu svinstva a některým začatečníkům by to určitě pomohlo.
Re: cista instalace win xp a rootkity viry spyware a dalsi havet
Pardon? nějak Ti nerozumím, zkus to jinak..možná je to tím že je 1.1. ale tak zkus prosím :)
z ciste nainstalovaneho operacniho systemu lze snadno zjistit pritomnost ciziho souboru, ktery neni soucasti instalacniho systemu.
Vir ktery se podoba jako podepsany od microsoftu lze rozpoznat podle data, ktere informuje o tom kdy byl tento systemovy soubor od microsoftu nainstalovan spolu s ostatnimie systemovymi soubory tvorici cely operacni system.
Nektere viry ovsem napadnou dany systemovy soubor a tvari se ze neni podepsany od microsoftu.
velikost muze byt identicka, stejne pojmenovani atd. Kazdy systemovy soubor lze poznat podle listeru, ktery nam ukazuje jak je systemovy soubor zapsan v registrech.
pokud co jsem vyjmenoval je vse jak se da overovat dany systemovy soubor nelze nic realizovat .
- v čistě nainstalovaném systému z média, není-li připojen do sítě, nemůže být cizí soubor (pokud se instalovalo na čistý disk)
- pokud nezabezpečím nainstalovaný systém, píchnu ho do sítě a nechám stahovat všechno, co se nabídne, je to moje blbost, když si tam něco natáhnu. Jiné datum a verzi budou mít soubory z jakékoli záplaty, tzn. tohle nic neřeší. Další věc jsou nainstalované programy, nějaká doba používání, výše popsaný postup ti pak neřekne nic.
- nejdříve si zabezpečím nainstalovaný systém (antivir, firewall, non-IE prohlížeč) a až pak cíleně nainstaluju záplaty, které potřebuji a chci.
Ale jinak mám stejný poznatek jako Zdeněk, taky nepobírám to poselství.
Citace:
Původně odeslal
peta303
Ale jinak mám stejný poznatek jako Zdeněk, taky nepobírám to poselství.
že? :) já ať se snažím jak chci, tak mi to uniká..rád se nechám poučit, přec jen windows je složitý kolos... ale :smoke:
Citace:
Původně odeslal
peta303
- nejdříve si zabezpečím nainstalovaný systém (antivir, firewall, non-IE prohlížeč) a až pak cíleně nainstaluju záplaty, které potřebuji a chci.
tak, tak, to je rozumná řeč - čistá instalace a konfigurace, antivir, firewall, Opera, komp projedu pomocí Ad-Aware, Spybot, MWAV, pak použiju AntiSpy a udělám zálohu - image disku a hurá na net.
Pár let nevím, co je virus nebo podobná chamrať - pohoda jazz.
Pokud člověk používá hlavu... ;)
nLite - osekat instalačku Win, integrovat SP a podobny srandičky, odebrat potenciálně nebezpečnej balast, přidat instalačky antiviru, firewallu a dalších softů, projet antivirem, udělat image, vypálit, nainstalovat a gou gou gou:p