Jakej procesor z těch co se ještě prodávaj jde nejlíp nataktovat myslím ale opravdu dobŘe třeba i o 200%
Printable View
Jakej procesor z těch co se ještě prodávaj jde nejlíp nataktovat myslím ale opravdu dobŘe třeba i o 200%
Žádný ? "O 200 %" znamená na trojnásobek frekvence. To nejde ani s dusíkem, i tam je to jen blízko 100 %.
ADD// Darth Maul připomněl Celeron 420, no ale zase kdo extrémně taktuje s vodíkem Celeron 420, když můžeš taktovat C2D(Q) :) To je přece jen i v PC Marku rozdíl ;)
EDIT// má tam dusík no...ačkoliv vodík by nemusel být tak špatnej, sice by dosáhl mnohem vyšší teploty, ale za nízké koncentrace... :)
200% Ti opravdu nikdo nezaručí a bez speciálního chlazení to ani žádný nedá, ale obecně je technologie C2D všude skoro stejná, takže se vyplatí procesory s nízkou nominální frekvencí a vysokým násobičem.
Například Celeron 420 za 850,- Kč přetaktuješ o 100% s prstem v nose bez jakýchkoliv zvláštních postupů...
Tak jako tak pravidla souteze se kterou dotaz souvisi pouziti tekuteho dusiku explicitne zakazuji.
Coz nic nemeni na tom, ze taktovani za pouziti vodiku by mohlo prinest velmi zajimave vysledky ;)
Jaká soutěž ? Nejvíce OC rekordů se objevuje kolem Computexu, kdy hodně z těchtaktovačů dostane od nějakýho výrobce HW a prostředky, aby předvedl, jak jejich HW šlape :) Dusík se používá běžně.
Jinak byla to chyba, ale s dobrým větráním s vodíkem nic nehrozí, kromě přehřátí procesoru ;D
Prece soutez ''Happy New OverclocKing'' na PCT ;) Cilem je maximalni pretakt procesoru v procentech nominalni frekvence a hlavni vyhrou vodni chlazeni asi za 10 litru. Styl dotazu, kde autor vubec neresi absolutni vykon ale jen jeho procentuelni zmenu celkem jasne naznacuje odkud vitr vane.
Zajímavé...PCT jsem už opustil před nějakou dobou, nevím co (a že vůbec něco) se tam děje...jinak když nemůže být dusík, tak hélium ;D
Celeron 433 na bázi Conroe skutečně neznám... něco mi uniklo? :rolleyes:
Já měl na mysli tohle: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45378
ja udelal na AXP 1700+ @1400MHz kratkodobe i 2600MHz a to mi na NF-Sku nefungovaly Manta BIOSy...
Njn, ale myslim ze se stejne jedna o onu "soutez" na PCT, a tam to neni vymezeny, jestli se prodavaji, nebo ne...
A kdybych chtel bejt rypous, tak reknu ze se prodavaji - v bazaru, na aukru apod :D :D :D
Osobně bych řekl že E2140 a ten Celeron 420 (o 100% tedy 2× tolik) z AMD asi nic...
ok, abychom se tu lepe domluvili, pouzijme terminologii PCT:
[% pretaktovani] = pretaktovana_frekvence/nova_frekvence*100
cize muj priklad s AXP 1700+@2600MHz je cca 185% overclock.
To znamená Celeron 420 běžně 200% a více...
no to je samozrejme MOC pekny OC:D
Ale stejne si myslim, ze cela soutez bez moznosti HW moddingu je takova polovicata, ted je to proste jenom o stesti, kdo z onich E2xxxx nebo Celeru 420 dostane vic.
Moc to pak nevypovida o tom, jak jsme "sikovny" - osobne si myslim ze to je ale dobra inspirace pro soutez "zidomrdka - aneb PC do 5K vs 3DM03"
Sorry ale tahle terminologie je fakt padlá na hlavu. Pokud chceme uvádět OC v procentech tak nemůžeme přeci začínat od 100ky. Vím že PCT neni nikterak odborný servr, ale mohli by se začít alespoň trošku snažit držet světově zavedených terminologii...tedy při dvounásobné freq CPU než je základní uvádět 100%.
Abych nebyl mimo mísu. Souhlasim s tím že nej. kandidáti jsou Celer a CD 21x0. Já sám (nejen já) mám 100% kousek...při troše snahy dosáhnu 112%.
heh, nevim co je na tom spadleho na hlavu, logika je jasna...
je rozdil kdyz pretaktujes O 100%, nebo kdyz mas frekvenci 100%.
Tj. jedna se o pomer mezi dosahnutou frekvenci a tovarni frekvenci, prijde mi to naopak absolutne jednoduche na vypocet, protoze nekdo rekne:
"pretaktoval jsem svuj 2GHz CPU na 250%" - tj, 2GHz *250/100 = 5GHz.. jednoduchej vypocet jak facka.
Me je to jedno, ale mam pocit ze se opravdu bavime o pretaktovani vzhledem k one PCT soutezi, takze by bylo asi jednodussi pouzit jejich terminologii
IMHO zbytecne temer zbytecne to tady rozebirat, protoze nejspis vyhraje neco s odemcenym nasobicem z ery prvnich pentii a jejich kopii.