Samsung SyncMaster 957df CRT rozostřování
Zdarec mam tenhle monitor asi 4,3 roku a asi uz po 2 letech mi zacal rozmazavat obraz, delalo to asi tak nejaky ten mesic a pak kdyz jsem byl rozhodnuty to reklamovat tak se to zase ze zahadnych duvodu spravilo... no a ted mi to zacalo delat zase s tim rozdilem ze uz je rozmazany nastalo(texty na internetu se nedaji pomalu ani cist), ale jelikoz uz je po zaruce takze musim najit jiny zpusob jak tento problem vyresit... nevite nekdo co s tim? Nekde jsem tady cetl rady rozdelat monas a poladit ho, ale ja mam sakra blbej problem ten monitor rozdelat dole jsou dva sroubky to je pohoda, ale netusim co s tim vrsekem, fakt s tim zapasim uz 2 dny a nic ... nevite nekdo jak to rozdelat? Budu zde asi za blbce ale proste mi to nejde .... diky za rady a zatim diky
Re: Samsung SyncMaster 957df CRT rozostřování
Nic nerozdělávat. Mám CRT 957mb a kvůli náhle se rozmazanému obrazu sem chtěl koupit LCD. Ale zkusil sem si hrát s menu monitoru, jestli někde nenajdu nastavení ostrosti a je to tam. V menu "Screen" je jedna z možností "Focus". Tam nastavuješ ostrost v obou osách. Otevři si nějaký textový dokument, nebo nějaký test monitoru a doostři obraz po celé ploše. De to dost v pohodě a já sem zase s obrazem spokojen.
No a nahoře ve vrchní části jsou zaklapávací zámečky, odhalitelné i okem. Při pozorném pozorování jsou vidět (jsou to vpodstatě otvory, kam lze zastrčit plochý šroubovák k uvolnění masky).
Citace:
Původně odeslal
peta303
No a nahoře ve vrchní části jsou zaklapávací zámečky, odhalitelné i okem. Při pozorném pozorování jsou vidět (jsou to vpodstatě otvory, kam lze zastrčit plochý šroubovák k uvolnění masky).
Nerozebírat monitor, jde to nastavit přes menu.
Nevím, jak na tomhle, pokud to tento umí, tím rozhodně lépe - aspoň se nemusí otevírat a pak štelovat na trafu.
Ale jinak se staršími Samsungy jsem si docela užil, v menu nešly ani pořádně korigovat barvy (šlo o to vyeliminovat červený nádech, což byla u těch monitorů skoro "vlastnost").
S tim Focusem jsem si uz hral a fakt jsem zkousel mnoho kombinaci, ale na chvili je to dobre a pak se to zase rozostri, je to jako kdyby se mi nejak zoomovala obrazovka chvili je to ostre a pak se najednou cela plocha oddali a rozmaze a uz to tak zustane, nekdy casem zazoomuje smerem ke mne zaostri rozostri a zustane rozostrena...
Ty cerny okraje na sroubovak jsem nasel aji jsem se s tim pral, ale proste neni mozno to nejak vypacit a hrubym nasilim se mi do toho moc neche, ale asi mi nic nezbyde