-
Pretaktovanie/voltaz E2140 a FSB stepping
Moj problem spociva v tom, ze dosku neviem dostat za ziadnych okolnosti cez 410 FSB v BIOSe, vo wine sa mi parkrat podarilo 419 cez Gigabyte Easy tunes 5, ale to uz bol max, 420 zmrznutie systemu. Neviem s cim to ma suvis, ale niekedy system bootoje a je stabilnejsi na 1,425V nez na 1,55. Chladenie mam dobre, Idle 5 stupnov, burn max 50/55(orthos/intel TAT) Myslim si ze to ma nieco suvis s FSB stepping, ale neviem prist na to, ako to cele obist, a aku voltaz mam nastavit.
Momentalne fungujem na 400*8, ale rad by som z toho rad dostal viac :P
Moja zostava:
Motherboard : Gigabite P35-DS3L
CPU : Intel Core 2 Duo E2140
GFX : INNO3D GeForce 7600GST 128 DDR3
HDD : Western Digital 250GB SATA 2 16mb cache(storage) + 40GB ATA Maxtor(system)
RAM :A-DATA Vitesta Extreme 800+
PSU : Akasa paxpower 460W
Diki za rady...
-
Re: Pretaktovanie/voltaz E2140 a FSB stepping
-
Ramky nie su problem, delicku mam 2 a vychadza to cca 830Mhz max, ale skusal som im pridat do 2,1V ale vobec nepomohlo, taktiez som skusal pridat napatie na FSB a nothbridge, tiez nepomohlo...
-
3200Mhz ti nestačí ?? třeba je to strop tvého kousku..
-
gratulujem, dosiahol si FSB Wall. :p
PS:good OC
-
Mytus FSB wallu nepripustam... :p ta doska musi dat 460 aj keby mala odist do kremikoveho neba... Otazka znie.. ako
-
Citace:
Původně odeslal
Josifek
Mytus FSB wallu nepripustam... :p ta doska musi dat 460 aj keby mala odist do kremikoveho neba... Otazka znie.. ako
doska ti tolko moze dat, ale cpu nemusi
-
Bohužel je to tak. Se svou deskou a E2140 rovněž nepřekročím FSB400, i kdybych si chtěl zvedat napětí jakkoli. Řešením je CPU s vyšším násobičem.
-
A nepomohlo by ani extremne zvysenie Vcore ?
-
ne a nebo jen naprosto minimalne.
btw: i tak mas docela stesti na kus. Ja se nedostanu ani pres tech 400. (cca 395max)
-
Pri nastaveni 1,6 V vo wine spadol cely komp... Pri nastaveni v biose system nebootuje, zvlastne, pri bootovani je stabilnejsi pri mensom napati, raz som ho nabootoval 400*8 aj na defaulte...
-
Citace:
Původně odeslal
Josifek
Pri nastaveni 1,6 V vo wine spadol cely komp... Pri nastaveni v biose system nebootuje, zvlastne, pri bootovani je stabilnejsi pri mensom napati, raz som ho nabootoval 400*8 aj na defaulte...
Řekl bych, že si můžeš pogratulovat, pokud si takhle vysokým napětím nepoškodil CPU :) Pokud chceš dosáhnout vyšší frekvence, prodej svůj CPU a kup si E2160.
-
Hmmm ale ja potrebujem dostat max na E2140, kto cita PCT, tak vie :D
-
Citace:
Původně odeslal
Josifek
:D ta soutěž? to se ti stejně nejspíš nepovede, už tam někdo postoval E2160 @ 3750MHz, ikdyž pochybuju že stable. Já se tam chystám taky.
FSBWALL už je u tebe víc než jasnej. Mrkni na OVERCLOCK.NET, tam si prohlídni výsledky.
to Dismembered: s dobrým chlazením se krátkodobě 1,6V ještě dá. Horší by bylo, kdyby přeskočil na další volbu, tou je už 1,8V >:}
-
Citace:
Původně odeslal
Josifek
aha nekdo chce vodnika :-) podle mych zkusenosti musis koupit nebo nekde sehnat alespon 5ks techto CPU a treba budes mit stesti... ja takhle vybiral z Optreonu 144 drive.
-
Hmm celkom ma tam inspirovalo nastavenie 3400 na def. voltazi... moj komp sa tiez niekedy chova stabilnejsie s nizsou nez s vyssou voltazou... skusim 1,4V a FSB +0,1 a uvidim co to da...
-
Citace:
Původně odeslal
Josifek
Hmm celkom ma tam inspirovalo nastavenie 3400 na def. voltazi... moj komp sa tiez niekedy chova stabilnejsie s nizsou nez s vyssou voltazou... skusim 1,4V a FSB +0,1 a uvidim co to da...
tobe staci to udrzet 10min takze nejakou super stabilitou bych si hlavu nelamal... bohuzel asi to vede nejaky typek MAN s 2140@3,7
-
No o to mi predsa ide... pocitam ze potrebujem aspon 460 FSB :D:D:D tak mi "drzte palce" :D
-
Citace:
Původně odeslal
Josifek
No o to mi predsa ide... pocitam ze potrebujem aspon 460 FSB :D:D:D tak mi "drzte palce" :D
ty hlavne potrebujes jine model tohoto CPU a mozna od veci by nebyl ani 2160 preci jen vyssi nasobic muze nakonec znamenat lepsi OC... tohle bude vrcholit nekde u 4GHz spis lehce pod touto hranici...
-
Este som zabudol napisat ze CPU odmieta nabehnut pod inym nasobicom nez 8 aj bez zmeny aj so zmenou FSB, neviem ci to pomoze...
-
Citace:
Původně odeslal
Josifek
Este som zabudol napisat ze CPU odmieta nabehnut pod inym nasobicom nez 8 aj bez zmeny aj so zmenou FSB, neviem ci to pomoze...
no nahoru bude zamknuty a nizsi nema smysl nastavovat.
-
No ale ide o princip, ze pri nastaveni nizsej frekvencie nenabootuje:confused:
-
btw u tech ramek si to nemel zkouset, ale nastavit defaultne. Mas to napsane i na krabicce, ze potrebuji vic.
-
Ramkam som skusil prdat + 0,4 ajtak nepomohlo :P
-
Kdyz das do bocnice 120mm Fan a poradne vse ofouknes, ma to vliv? zkus nejaky co udela poradny pruvan (jen na test)