čim ničíte spyware a podobný bordel?
tak se mi po navštěvě přibuzenstva tetička a kluk 14 let začal trochu no spíš hodně cosi objevovat viz obr,čim to ničíte? zkoušel jsem ad aware spyware terminator a pár dalších+ občas docela nepříjemné vytížení prociku 100 procent a vyskakujici okna... jaky idealně free firewall?
Re: čim ničíte spyware a podobný bordel?
Bych zkusil Spybot - Search & Destroy, nove updaty a spustit v nouzaku, ci pred najetim kompu.. K tomu avir a neni sance :-) vzdy se mi podarilo znicit vse.. je ale pravdou ze soustredenemu utoku meho otce na firemni PC neodola nic :-D
Tusim ze Kerio je zadarco pro domaci pouziti, ma ho pritulka a je spokojena
fajn kerio mam taky tak ho budu použivat dál avir mysliš antivir? mam noda verzi 2.7 tak ten bude asi taky v poho
Citace:
Původně odeslal
JERROME
fajn kerio mam taky tak ho budu použivat dál avir mysliš antivir? mam noda verzi 2.7 tak ten bude asi taky v poho
jj.. zkus to prohnat jeste nejakym tim SpyBotem a myslim ze nebude problem. Pripadne CounterSpy, zkousel jsem ho a ten byl taky dobry. Avir myslim antivir. Nod je ok IMO.. ale 10 lidi, 10 chuti...nicmene cela VSB ted presla od Avastu na Nod, takze asi jdou nahoru ;-)
ale spis bych to dal do sekce programy a mimoto http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=60409
edit: tak uz to tam nekdo presunul ;-) dik
clovek nekdy uvazuje, proc vlastne ten faq dela :roll:
http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=22110
No a ja ten FAQ tady mirne doplnim.
NEJLEPSI soft, ktery se osvedcil nejen me je MWAV (http://www.mwti.net) - bez zadani licencniho klice ho muzete s klidem pouzivat, ale havet pouze najde a neznici. Vytvori vsak VELICE PODROBNY LOG SOUBOR, takze havet si muzete vklidu znicit rucne. Po zadani klice dotycnou havet i maze.
NEZNAM LEPSI ANTISPYWARE/ANTIVIR. Sice neumi bezet jako rezident, ale na kontrolu PC ve vyse uvedenem pripade to bude asi jedno z nejlepsich reseni.
Spustite, stisknete Aktualizovat a pak doporucuju kontrolu VSECH souboru na VSECH diskach :)
NOD32 je dobry, avsak MWAV najde i to co NOD32 vklidu prehledne (neni na to delany - spyware)
Citace:
Původně odeslal
mISHA
poslusne hlasim ze ja ho hledal v programech (pze jsem mel pocit ze tady je :-D ) do ostatnich operacnich systemu me nenapadlo se podivat ;)
Používám "svojí" oblíbenou skupinku nástrojů:
http://smitka.org/blog/spyware
Nedávno jsem bojoval s nepříjemnou nákazou po celé síti... zkušenosti jsem popsal na http://smitka.org/blog/odvirovani-bot, je to konkrétní postup vypořádání se s konkrétní nákazou (SDbot), ale některé triky je možné určitě použít obecněji ;-)
Vetsinou to jednim nejde. Musis jich kombinovat vice. Zaklad je onen Spy-bot - uz jen kvuli funkci imunizace. Pak muzes pokracovat placenymi vecmi. Mezi to spada AVG Antispyware ktery jede 30 dni a pak umre, ale na jednorazove odstraneni to staci (pak ho jen odinstalujes). Vic se mi ale osvedcil Spy Sweeper, kretej sel stahnout jako trial 30 dni a nasel a zrusil toho nejvic, bohuzel silne zpomaluje starsi pc, takze je dobry jen na jednorazove odstraneni spyware a pak je lepsi ho odinstalovat.
Ti co vi co delaji jeste pouzivaji nouzovy rezim + autoruns, ale to uz clovek musi vedet co tam nechat a co ne.
Nevite nekdo, jestli v Keriu opravili bug s brzdenim site? Byl sem s firewallem docela spokojenej a dokud sem mel net pomalej, tak to nevadilo, ale kdyz ma clovek 20MBit a kerio to zkrouhne zahadnym zpusobem na desetinu, je to skoro k nastvani :) (ted avira + sygate pfw a nestezuju si)
Viz výše FAQ. Pak seznam, který používám já, protože občas bojuju se zavšivenými compy. HijackThis, MWAV, IceSword, AVG Anti-rootkit, Spybot, Spyware-Terminator, Security Task manager, CCleaner, Avast, Comodo Firewall Pro, Rootkit Revealer, Process Explorer, AdAware 2007, SDFix, KomboFix, Avenger, test na Virustotal.com. Pak zásady - vypnout Obnovu systému, hledat u neznámých spyware soubory s názvy Svchost.exe,Services.exe a podobné systémové exáče jinde, než v ..\windows\system32\ popřípadě zkomoleniny jako např. sCvhost, Serv1ces a podobně. Konkrétně IceSword je velmi mocný nástroj.
basik: už hodně lidem jsem doporučil Comodo. Je rychlé a podle testů na www.matousec.com i nejlepším free firewallem.
Citace:
Původně odeslal
Halen
basik: už hodně lidem jsem doporučil Comodo. Je rychlé a podle testů na
www.matousec.com i nejlepším free firewallem.
dik, ja sem myslim otestoval vsechny free varianty firewallu a sygate sygate pf mi proste uzivatelsky vyhovuje nejvic ... takze u nej zustanu ... ale pokud by to kerio nedelalo problemy se rychlosti, tak bych se treba i vratil :)
basik:
Skusal si Jetico ? Donedavna som pouzival Kerio 2.1.4/5 (posledne free verzie bez sraciek a spomalovania), no po aplikovani SP2 do XP resp. po prechode na novy HW obcasne sposoboval tuhnutie, tak som sa pustil do testov roznych free rieseni a po katastrofalnom Comodo som zakotvil prave u Jetica.
Citace:
Původně odeslal
PiT
Skusal si Jetico ? Donedavna som pouzival Kerio 2.1.4/5 (posledne free verzie bez sraciek a spomalovania), no po aplikovani SP2 do XP resp. po prechode na novy HW obcasne sposoboval tuhnutie, tak som sa pustil do testov roznych free rieseni a po katastrofalnom Comodo som zakotvil prave u Jetica.
zkousel ... ale neprislo mi zrovna uzivatelsky nejprivetivejsi ... a vzhledem k tomu, ze to pak instaluju na dva-tri dalsi pocitace beznejm uzivatelum, tak to byla jedna z podminek, ktery musel fw splnovat :) mel sem problemy s neustalym opakovanym povolovanim programu, co si tak pamatuju ... nerikam, ze to nebylo lidskym faktorem :)
Bolo... Namiesto Allow + remember si mal dat "handle as application trusted zone" + remember ;D
co je katastrofalniho na comodu? pouzivam ho a katastrofu sem narozdil od jinych fw nezazil.
a ted k temetu: spybot, ad-aware, mwav, pak IceSword apod...
Comodo robi uplne haluze s pripojeniami hlavne pri odinstalovani/nainstalovani. Uplne zbytocne mi vytazoval procesor a niektore nastavenia ingnoroval. Navyse ma celkovo stvala nemoznost presneho nastavenia. Totalne mi to haluzilo s proxy servermi. Korektne nastavenie a prehliadace z nicoho nic chodili/nechodili.
Comodo 2 nebo 3 s Defense+ ?
U mě už vícekrát zmíněný ad-aware + spybot, jako antivir + firewall AVG, ze systému vyhozený MSIE (používám Operu) a mám klid.
Ačkoli pro ten bylo svého času nutné v hosts zablokovat bývalému spolubydlícímu určité stránky. :-D
casto mi do prace prijdou komply neskutecne zasekany virama + spywarem od lidi kteri ani netusi jak se tomu chranit. A jedina dvojka ktera ma zatim
velkou uspesnost je Ad-Aware + NOD32.... tahle dvojka si poradila tam kde sw jako AVG,Awast,Spybot a dalsi naprosto selhaly...
nemluvim tu ted o prevenci ale primo poradit si s uz totalne zasekanym systemem.
Adware je zaklad a i s mrkvosoftim firewalem staci na beznou udrzbu. Ja muzu doporucit Regcleaner (bacha na regclean ten je naprosto na ho*no) skvele se tim likvidujou veci co se spousti po staru a veskery nesmysly co se v registrech objevi. link: http://www.worldstart.com/weekly-dow...cleaner4.3.htm
Já používám NOD32 + Spyware Terminator a spokojenost největší. Na registry jv16 PowerTool a semo tamo čistič registrů obsažený v TuneUp Utilities 2007.