Re: Bezdrátová klávesnice
Řeším to drátovou klávesnicí, všeobecně platí, že bezdrátový přenosy jsou bezpečnostní riziko a pokud jsi paranoidní, tak je potřeba se jim vyhnout;).
ja mam pocit, ze zrovna logitech mel nejaky 'sifrovani' ... sice asi dost primitivni, ale slo o to, ze se v ovladaci zmacklo 'zabezpecit', ovladac ukazal kod, kterej se nacvakal do klavesnice a bylo zabezpeceno ... lepsi nez dratem do oka a hlavne sousedovi to bez toho kodu nic neudela ... ale mohlo by se stat, ze byste se navzajem rusili ... to je fakt ....
mimochodem, ad. paranoia ... existuje projekt, kterej dokaze rozpoznat, co na klavesnici pisete jen podle zvuku ... a to ani nemusi mit tu klavesnici k dispozici ...
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
ja mam pocit, ze zrovna logitech mel nejaky 'sifrovani' ... sice asi dost primitivni, ale slo o to, ze se v ovladaci zmacklo 'zabezpecit', ovladac ukazal kod, kterej se nacvakal do klavesnice a bylo zabezpeceno ... lepsi nez dratem do oka a hlavne sousedovi to bez toho kodu nic neudela ... ale mohlo by se stat, ze byste se navzajem rusili ... to je fakt ....
mimochodem, ad. paranoia ... existuje projekt, kterej dokaze rozpoznat, co na klavesnici pisete jen podle zvuku ... a to ani nemusi mit tu klavesnici k dispozici ...
Podle zvuku? A to jako jak, podle cvakotu tlačítek? Vždyť každá kláveska zní jinak, ne? Máš nějaký link nebo tak něco? Docela mě to zaujalo...
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
Podle zvuku? A to jako jak, podle cvakotu tlačítek? Vždyť každá kláveska zní jinak, ne? Máš nějaký link nebo tak něco? Docela mě to zaujalo...
http://www.schneier.com/blog/archive...ng_on_tex.html
Obecne je strasne easy zjistit kdo co pise a muze mit klido i klavesnici dratovou. Vse totiz generuje elmag pole => staci antena a prijimac.
Samozrejme to by se to to uz musel nekdo systematicky snazit. Ovsem i BFU si dnaska umi doma pustit nejaky BT prijimac, takze bezdratem se to jen ulehcuje.
Tak popořadě ;-)..
paranoidní jsem občas dost a jelikož na kompu hlavně píšu místo paření her, tak by mě i teoretická možnost dost vadila. Na druhou stranu nepřdpokládám, že by někdo kolem rozestavoval antény (kdyby se někdo chtěl dostat do mýho kompu, tak si ho ukradne ;-) ).
Zdravá paranoia se mi vyplatila i u sítí, kdy sem nedal na tvrzení providera a zabezpečil si komp, i když se mi všichni známí smáli, kdo že by v ulici stál o moje data. Teď se směju já, nějakej šikula si stáhnul asi něco z netu a pár dní "uklízel" kolegům na disku.
Zpátky ke klávesnici - bezdrát by se mě dost hodil, uvažoval sem i o infračerveným přenosu, jenomže tohle se už nikde koupit nedá. Ale co Bluetooth - tam se přece pro spárování musí zadat pin, takže náhodný odposlech nehrozí... (možná se v případě Logitechu teď bavíme o tom stejném).
ad paranoia, vďaka elektromagnetickému poľu CRT je možné (s vhodným zariadením) získať jeho kompletný obraz "bezdrátovo" :)
Citace:
Původně odeslal
rOn
ad paranoia, vďaka elektromagnetickému poľu CRT je možné (s vhodným zariadením) získať jeho kompletný obraz "bezdrátovo" :)
Tim vhodnym zarizenim je napr TV, cim starsi tim lepsi (napr CB Merkur je OK) + spravne nakonfigurovanej tuner.
Akurat je obraz omnoho menej hodnotny ako odchytavanie klavesnice. Hesla a ine citlive informacie sa skoro nikdy nezobrazuju. A koho zaujima, kde browsujem alebo ake Pcko pozeram? :D
To samo moc lidi nezajima, ale v pripade zobrazovani monitoru v bance ... muzes videt ze osoba X ma na ucte Y ZKc atd, coz je velice zajimava informace i bez toho, abys ziskal k tomu uctu primej pristup.
V banke by to mohlo byt zaujimave. Akurat ked je tam tych monitorov 20 rovnakych a rovnako nastavenych, tak to nebude take jednoduche "odchytit".
Neni to zase tak slozity, kazdej monak "vysila" na trochu jiny frekvenci a to na vyladeni staci + samo nejaky smerovy omezeni antenou.