Opakující se ScanDisk, proč?
Na hlavním disku u jedné PC sestavy se děje toto:
Při každém startu PC se nejprve provádí ScanDisk na logické jednotce D:\ v režimu před startem windows. Prováděl jsem i scandisk s kontrolou povrchu, nic se nenašlo. Proces probíhá při každém startu PC i při okamžitém restartu. Nevíte, čím by to mohlo být? Mám pocit, že procedura ScanDisk po startu je asi někde v registrech nějak zablokovaná, ale nevím kde to zkontrolovat - najít. Pomozte, díky.
Disk je rozdělen na C:\ primární ... a sekundární D:\ a E:\ logické jednotky. Všechno ostatní funguje normálně. OS WinXP_Pro SP2. Disk je SATA2.
Re: Opakující se ScanDisk, proč?
Ta partišna je FAT32?
Tohle dělají XP s "neukončenými" USB klíčenkami, jen v tom bych viděl tu souvislost.
Citace:
Původně odeslal
peta303
Ta partišna je FAT32?
Tohle dělají XP s "neukončenými" USB klíčenkami, jen v tom bych viděl tu souvislost.
Je tam NTFS ....... a klíčenka - tak to nevím, nikdy se mi to nestalo nikde. Podívám se tam do odebrání komponent. Co jiného Vás napadá?
Měl jsem podobný problém a jak samo to přišlo tak to po 2 měsících i samo odešlo. Hledal jsem hodně, ale scandisk nastaven na auto... tedy jen při potížích. Klíčenka zní zajímavě, je fakt že jí nikdy neodebíram, ale v den, kdy to přešlo, jsem tam žádnou zapíchnutou neměl.
Citace:
Původně odeslal
Camillek
Měl jsem podobný problém a jak samo to přišlo tak to po 2 měsících i samo odešlo. Hledal jsem hodně, ale scandisk nastaven na auto... tedy jen při potížích. Klíčenka zní zajímavě, je fakt že jí nikdy neodebíram, ale v den, kdy to přešlo, jsem tam žádnou zapíchnutou neměl.
Hm, to není dobré, můžete mi napovědět kde to v registrech najdu ..?
http://support.microsoft.com/kb/218461
Citace:
Následující položky v registru jsou používané programem Autochk pro určení, které svazky budou zkontrolované při spuštění počítače:
Hkey_local_machine\System\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager\ BootExecute:REG_MULTI_SZ: autocheck autochk *
Citace:
Původně odeslal
Camillek
Díky moc.
Obávám se, že ti to moc nepomůže :/ ale jde tam ten scandisk vypnout alespoň úplně...
Co skusit sa pozriet do naplanovanych uloh, ci tam neni nastavene, ze sa ma scandisk pustat po starte win.
ono to bohužel není uložené na obvyklém místě... ale jak je popsáno výše...
Tohle uz sme tady jednou nekde resili ... a samozrejme nevyresili ... jak tady nekdo psal ... proste jak to prislo, tak to odejde - nekdy :) u me pomoh format
Mel sem stejny problem, primo ve winech sem pouzil prave tlako na disk, vlastnosti, nastroje, kontrola chyb, tam sem zaskrtl obe volby a pockal. nic to sice nenaslo, ale pri dalsim spousteni kompu uz scan nenajel a od te doby ok.