100MHz FSB na ECS L7S7A2 (PC Chips M848A)
Tieto dosky oficialne nepodporuju CPU so 100MHz FSB. Dovod je ten, ze sa usetril jeden odpor a clock generator je teda HW nastaveny na 133MHz. Riesenie - pridat odpor 4K7 na poziciu R152. To zmeni HW nastavenie na 100MHz, takze s lubovolnym CPU sa da dostat do BIOSu. Funkcnost by sa inak nemala nijako zmenit, frekvencia sa da nastavovat nadalej v BIOSe.
Re: 100MHz FSB na ECS L7S7A2 (PC Chips M848A)
To je nějaký divný, já v tom(PC Chips M848A) mám teda doma proceor s default fsb 133MHz, ale naopak mám zkušenost, že pokud při předchozím startu byl nějakej problém, tak deska naběhne v nějakým failsafe režimu právě s fsb 100MHz. Sice to v tu chvíli ukazuje při bootu místo aktuálních hodnout hodnoty z toho předchozího špatnýho startu, ale reálně to jede na fsb 100MHz.
Je mozne, ze BIOS to repne na 100MHz, ale od zapnutia to bezi na 133MHz. S Duronom to na tych 133MHz nedobehne tak daleko, aby to BIOS stihol prepnut na 100MHz.
Este tam bol BIOS (btw. novsi ako posledny na webe ECS), ktory mal default nastavenu frekvenciu na 166MHz - takze po zmazani CMOS stacilo len vojst do BIOSu a ulozit a uz to nefungovalo. Nasiel som nejaky BIOS zroku 2004 a ten to nerobi.
Taky jsem měl nějakou dobu tudle desku. Nikdy jsem ale nepotřeboval jet na 100Mhz tak nevím.... Jen to občas samo vymazalo nastavení BIOSu, důvod jsem nezjistil.....By mě zajímalo kolik ušetřily tím, že tam nedaly ten odpor. Max 1kč na desce.