Pls help násobiče Athlon 6400+ /K9N sli platinum
Zdarec. Omlouvám se, jestli se tu něco podobného už řešilo, ale potřebuju pomoct...
Koupil jsem nový komponenty a když se mi po 2 dnech povedlo je komplet všechny nacpat do skříně, tak jsem to nastartoval a čekalo mě ošklivé překvapení...
Mam Athlona 64 X2 6400+, měl by běžet normál na 3,2GHz (200*16), Ale deska mu to nepovolí. V automatu mu dá 200*10. A na manual mi dá na výběr násobiče od 5 do 16, ale 16 nezkousne a dá místo ní stejně 10*. Na 15* to jde, ale vyhnal jsem to zatim jen na 15*212, což je 3180. Teoreticky by to i šlo, ale kupoval jsem black edition kvůli možnosti ho ještě natáhnout, ale takhle je spíš podtaktovanej. Neví někdo, jak by se dalo u MSI K9N SLI platinum svýšit řadu násobičů, nebo tak něco?
Mam zkušenosti jen se svým Bartonem, kterýho jsem díky drátování vytáhnul docela hezky nahoru..
Díky moc za každou pomoc, jsem z toho nějak na prášek...
Re: Pls help Athlon 6400+ Black /K9N sli platinum
Bios mas aktualni?
Edit: release Janikbanik Edit : mas pravdu, ale musel si tech pismenek datlovat vic :) btw ta citace skoro pod otazkou je asi zbytecna ;)
Citace:
Původně odeslal
Sisma
Zdarec. Omlouvám se, jestli se tu něco podobného už řešilo, ale potřebuju pomoct...
Koupil jsem nový komponenty a když se mi po 2 dnech povedlo je komplet všechny nacpat do skříně, tak jsem to nastartoval a čekalo mě ošklivé překvapení...
Mam Athlona 64 X2 6400+, měl by běžet normál na 3,2GHz (200*16), Ale deska mu to nepovolí. V automatu mu dá 200*10. A na manual mi dá na výběr násobiče od 5 do 16, ale 16 nezkousne a dá místo ní stejně 10*. Na 15* to jde, ale vyhnal jsem to zatim jen na 15*212, což je 3180. Teoreticky by to i šlo, ale kupoval jsem black edition kvůli možnosti ho ještě natáhnout, ale takhle je spíš podtaktovanej. Neví někdo, jak by se dalo u MSI K9N SLI platinum svýšit řadu násobičů, nebo tak něco?
Mam zkušenosti jen se svým Bartonem, kterýho jsem díky drátování vytáhnul docela hezky nahoru..
Díky moc za každou pomoc, jsem z toho nějak na prášek...
V prvom rade skus checknut, ci nie je treba novsi bios pre dosku - tie x2 6400+ su jedny z poslednych CPU danej rady.
Ak nie tak netusim, preco nejde nasobitel 16x.
Kazdopadne ak ide 15x, tak FSB by cez 212 Mhz by nemal byt problem. V ENG recenziach sa im vzdy podarilo dat FSB cez 250MHz. Napadlo ma, ci nemas nejak nevhodne nastavenu frekvenciu RAM a ci oni nie su problemom.
Kazdopadne od CPU nejak velky OC potencial necakaj, uz default je pomerne blizko frekvencnemu stropu danej technologie...
PS: a dopis si podpis, casto to hooodne pomaha ;)
EDIT: pomaly pisem - Arg ma predbehol:-)
prio stesti a v core,dobrem chlazeni muzes natahnout na 3,9Ghz,ale to uz jde o hubu ,-)...
Re: Pls help násobiče Athlon 6400+ /K9N sli platinum
Díky za tipy, zkusim omrknout ten bios, mam pocit, že mam původní verzi.
A pro příště si nekupuj tu blbou MSI desku, jsou to sračky nejhorší :)
Tak už je to vyřešeno, nevim, že mě to nenapadlo dřív. Aktualizace bios a vše jede ok s 16x násobičem. Ještě jednou díkes za radu....
Spajdr: no nevim, já s MSI mam docela dobrý zkušenosti, tak jsem zvolil znova MSI
Citace:
Původně odeslal
Sisma
Tak už je to vyřešeno, nevim, že mě to nenapadlo dřív. Aktualizace bios a vše jede ok s 16x násobičem. Ještě jednou díkes za radu....
Spajdr: no nevim, já s MSI mam docela dobrý zkušenosti, tak jsem zvolil znova MSI
sme radi, ze pomohlo.
Ak mas s MSI dobre skusenosti, mozno s inymi budes mat este lepsie, popripade vyborne :-D
No ted uz vis, ze pokud budes kupovat new hw na stary MB je bios prvni vec kterou mas aktualizovat :)