Zpožděný zápis se nezdařil,aneb data na HDD v prdeli
Včera mi to podruhé během týdne začalo hlásit a zase mi to prostě ničilo soubory,nakonec jsem přišel o všechny data na hdd,chovalo se to tak,že mám nový hdd bez formátování,mám podezření na tu redukci Serillel,přes který jsem hdd měl poslední skoro dva týdny.
Re: Zpožděný zápis se nezdařil,aneb data na HDD v prdeli
jak jste to vyřešili? mě se teď stává to samý jako honzAKovi, neztracej se data, akorat jednou mi to spadlo pri kopirovani fotek...
zkousel jsem formatovat disk, ale nepomohlo to:(
zkousel jsem i snizit frekvenci, jestli to neni pretaktovanim pameti(zatim jenom o 0,1GHz) ale taky nic...zkusim prehodit na jinej SATA řadič, ale nevim nevim...
cely mi to zacalo delat po defragmentaci pagefilu a system files PerfectDiskem,muze to bejt asi unavou disku nebo radice... nebo zkurvenejma MFT?? težko říct....
mám DFI NF4x Infinity, semprona64 3100(1800@2560MHz),512MB Corsair,HDD 160G hitachi, vse koupeno v zari a pretocene bez problemu provozovano az do ted...
Neco podobneho dela disk znamemu. Pomoci programu testdisk disk projedu a poskozenou partion obnovim. a data jsou zachranena.
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.p...r=asc&start=20
o data mi nejde, chci jen zjistit cim to je (disk,radic??)... dnes provedu testy a zitra napisu co a jak...
Ja jsem mel podobny problem na pocitaci, na ktery jsou zaznamenavany zabery z bezpecnostni kamery. Je tam deska Intel, boot disk je PATA a datovy disk je SATA. Ten SATA disk mi to po nejake dobe provozu vzdycky hlasil. Nakonec jsem musel SATA disk vymenit za PATA a uz to beha. Me totiz nepomohly ani nove ovladace na vsechen HW v pocitaci, ani vypnuti zpozdeneho zapisu.
Měl jsem stejný problém, stejný příznaky a stejně tak po naformátování bylo (chvíli) vše v pořádku. Jen s tím rozdílem, že místo gamesek jsem tam měl digitální fotky za poslední dva roky :mad:
Chyba byla v řadiči - něco, nebo něčím se odpaloval interní řadič na desce a potom celá deska. Jinak u mě byl ten interval asi cca 4 měsíce, pak se to zkracovalo až na týden.
Prvně jsem přísahal, že ten 200GB disk rozšlapu, ale dnes už ho zase vesele používám (na nové sestavě), on v tom byl fakt nevinně.
Mimochodem, taky jenom S-ATA, PATA se chovalo celou dobu způsobně. Možná je míň citlivý :o
tak jsou tam spatne sektory:( ale jsem radsi ze to neni deska, to uz bych ji menil podruhe....
Mimochodem muzete napsat typ radice + desku?? Jenom pro info
PATA neni na toto min citlive. Znameho disk Seagate toto dela 1*mesicne a je mu absolutne jedno na jakem je pripojenem chipsetu.
disk je HITACHI 7K250 SATA 160GB, deska DFI NF4X
posílám ho na reklamaci...
A len tak mimochodom, nVidia chipsety su zname nespolahlivostou diskovych radicov, hlavne v spojeni s "kvalitnymi" drivermi od Nvidie...
Citace:
Původně odeslal Rainbow
A len tak mimochodom, nVidia chipsety su zname nespolahlivostou diskovych radicov, hlavne v spojeni s "kvalitnymi" drivermi od Nvidie...
To je sice pravda, ale tuto chybu mi to dělalo i na intelu 915PE a sata Seagate 200. Do teď nevím, jak to u toho zákazníka řešit...
vim, že chybu se zpožděnym zápisem to hlásilo nějak v kombinace ovladače ATI + zaplá LargeSystemCache