Poraďte LCD na prohlížení fotek
CRT sedmnáctka už to má za pár a když budou ty Vánoce... Jenže vůbec nevím, kde výběr začít. Je to pro rodiče, takže hry a filmy se provozovat nebudou. Trochu internetu a pak ty fotečky, 4:3 3mpix. Osobně by se mi díky poměru stran nejvíce líbila klasická dvacítka, ale mám obavu, zda nativní rozlišení nebude už moc špatné na čitelnost.
Takže mi vychází asi devatenáctka neb širokoúhlé monitory kvůli velkým okrajům okolo fotky asi nebudou obecně to pravé? Ale jakou, nemáte nějaký tip? Ve starší diskuzi tady doporučovali HP 1965, ale poslední příspěvek už je skoro měsíc starý, třeba je něco nového? Rozpočet omezen není... Díky moc!
Re: Poraďte LCD na prohlížení fotek
Konkrétní tip nemám, ale na fotky určitě LCD s S-PVA nebo S-IPS panelem (nádherné barvy) - TN technologii bych v tomto případě úplně vynechal.
20"? tam by mohlo vyhovět tuším nějaké HPčko (S-IPS).
P.S. co HP LP2065 s S-IPS panelem?!
http://www.monitory-lcd.cz/hewlett-p...65-1290-p.html
Co jsem tak četl, tak tady to HP-čko by vůbec nemuselo být špatné. A opět jen potvrdím :) , hlavně se vyvarovat jakýchkoliv TN panelů !
Mam Samsung 740T. Je to sice 17", ale co chci rict je, ze ma PVA panel a na fotky to je fakt zuzo.
A 20" displaye se delaji s SXGA+ rozlisenim (1400x1050) to si nemyslim, ze to bude maly. Do prace jsem si objenal Samsung 203B, tak muzu poreferovat az dojde, ale nevim jak brzo dojde. Necekam od toho zazraky, ale treba prekvapi