poradte pls s vyberem fotaku do 4000
Zdravim, skladame se kamaradovi na narozeniny a chceme mu koupit fotak do 4000. Ja uz tomu moc nerozumim a do teto ceny asi nebude moc na vyber, proto vas zadam o radu. On chce fotak pouzivat na rodinny foto. A sam fotakum nerozumi vubec, takze nic slozityho. My jsme vybrali tady tento Fuji FinePix A920. Je to dobra volba? Nebo neco lepsiho v podobne cenove kategorii?
Re: poradte pls s vyberem fotaku do 4000
JA bych se koukl po panasonicu nebo canonu za slusne penize supr fotaky.
Jinak vetsina panasoniku ma optickou stabilizaci coz je u jinych znacek dost problem a ver mi ze je to skvela vec.Jinak mam doma TZ1 za smesnych 6tisic a foti suprove,dlouha vydrz na baterku,ma zoom 10x opticky i se stabilizaci a navic papa SD karty ktere jsou za hubicku.
Citace:
Původně odeslal
J@m3s!
mam ho uz doma, stal 4360kc. Mam jen par fotek v mizernych podminkach (byt, tma). Z toho mala bracha cosi zabrblal, ze foti lip jak jeho Ixus (nevim, nemuzu porovnat). Nelibi se mi krapet vule v ovladaci zoomu a necekal jsem ho az tak malej. Jinak spokojenost (za ty penize). Jo a je UMS, takze kdekoliv kdykoliv pripojit.
Sklada se nas na to nej 10 lidi, takze rozpocet je dost omezen. Jak vidim, tak do 4000,- asi bude problem neco sehnat. S tim co jsem navrhl nikdo zkusenosti nema?
ještě EX-Z75 /casio exilim/, celokovovej, 7,2mpx, sice jen DSP stabilizace. V barvách černá, stříbrná, červená.
stojí kolem 3,5kkč http://www.pixmania.cz/cz/cz/538739/...E5Njg0NTIzNTs=
někdy v polovině roku ho testovali s dalšími levnými kompatky v časopisu fotovideo a dostal hodnocení "vynikající"