1.12.07 Kvalitní notebook - studium, internet
Zdravím všechny,
vzhledem k tomu, že mě zaměstnavatel "donutil" začít studovat (dostal jsem zdarma licenci na Langmaster TANGRAM Němčinu a bude mi platit kurzy), rozhodl jsem se pořídit si proto notebook.
Notebook jsem nikdy nevlastnil a nevim o nich vůbec nic. Potřebuji notebook v podstatě jen pro nenáročný výukový software a internet. Neříkám, že bych ho rád občas nepoužil na nějakou tu hru, ale za to se mi nechce připlácet. Na hry mám stolní PC.
Pár dní se už snažím na netu něco vybrat. Acer určitě nechci. Asusu taky moc nevěřím. Takže zbývá HP, Dell, FS, Sony.
Ceny mě docela mile překvapily a přestože nepotřebuji extra výkon, tak nemá zřejmě cenu kupovat nic horšího než C2D s 2GB RAM, 5400ot. HDD.
Jako první jsem se rozhlížel v cenové kategorii okolo 15K (např. HP 6720s) a pak mě docela zaujal nový Pavilion 66xx v ceně okolo 20K. Ten má navíc webcameru, kvalitní repro, snímání otisku prstu. Zpracováním mi moc kvalitní nepřijdou (plasty). Kvalitní repro a microfon by se hodil, vzhledem k poslechu výslovnosti a rozpoznávání řeči (mám případně kvalitní headset).
Dnes mi padl do oka DELL D630 - imho zpracování parádní a design mi vyhovuje. Na druhou stranu má nic moc LCD, příšerný repro a cenu už dost přes 20K
Jsem se rozepsal :-) Za všechny rady a podněty předem děkuji
Re: 1.12.07 Kvalitní notebook - studium, internet
Ja mam na podobne ucely IBM T40p , jako repas se da sehnat v perfektnim stavu a zbydou ti penize na vanocni darky .
mam osobnu skusenost s pouzivanim 3 rozdielnych modelov asus ntb a som nadmierne spokojny,... skvely pomer cena/kvalita...
Mno, pritulka má ASUSa a nekoupil bych si to snad ani zadarmo...Vrže, viklá, skřípe, dama na něj furt nadává (a to PC nerozumí zas tak moc)...
Vlastnim D630ku a nemyslim si, ze by mela "nic moc LCD" - co presne tim myslis? Na webu Dellu si samozrejme muzes vybrat z nekolika typu panelu a to jak co se tyce rozliseni, tak i zpracovani (glossy x matte).
Ten notas jsem vybiral HODNE dlouho a musim rict, ze jsem opravdu velmi spokojeny.
Citace:
Původně odeslal
Traktorista
mam osobnu skusenost s pouzivanim 3 rozdielnych modelov asus ntb a som nadmierne spokojny,... skvely pomer cena/kvalita...
Kdybys napsal cena/výkon, budiž, ale se skvělým poměrem cena/kvalita určitě nemůžu souhlasit (a příkladů ve svém okolí mám bohužel přespříliš).
Já bych doporučil třeba HP 6715s:
http://interlink.tsbohemia.cz/defaul...em&stiid=68324
Oproti většině jiných 15,4" notebooků má citelně nižší hmotnost, kvalita provedení byla velmi dobrá, naopak displej zrovna "nezářil".
Když Ti nevadí FS, tak třeba tenhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50421
i když nevim jak je na tom display
U Sony se do 20k nedostaneš. Do asusu bych taky nešel...
Pokud to budeš používat fakt jenom na net a výuk. soft, tak já osobně bych zvolil řešení jako DOT - nějaký repas nebo výprodej skladovek IBM, HP nebo i DELLu. Zbydou Ti peníze a zakoupený notebook účel splní.
Citace:
Původně odeslal
Zilla
Vlastnim D630ku a nemyslim si, ze by mela "nic moc LCD" - co presne tim myslis? Na webu Dellu si samozrejme muzes vybrat z nekolika typu panelu a to jak co se tyce rozliseni, tak i zpracovani (glossy x matte).
Ten notas jsem vybiral HODNE dlouho a musim rict, ze jsem opravdu velmi spokojeny.
Myslel jsem 1280x800 matný, nesrovnávám s konkurencí, ale jen co jsem na něj chvíli koukal.
Pozorovací úhly jsou tak špatný, že nepozoruju celou plochu jako stejný odstín dané barvy. Stačí trochu pohnout hlavou a je to jinak. U takového LCD mám pořád tendenci ladit pozorovací úhel, aby obraz nebyl někde tmavej, nebo zase světlej. Doufám, že jsem to popsal srorumitelně. Pokud má i konkurence stejné panely, tak není co řešit.
Jinak je D630ka můj favorit. Dokonce jsem dnes dostal nabídku na slušnou cenu
Citace:
Původně odeslal
l3ioHaZZarD
A jsi spokojen? Já MSI ani neuvažoval. Co se týká notebooků, tak jsem chválu nikde nečetl. To už i na Acer občas někde ano.
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Ten by šel, ale zase, má s ním někdo zkušenosti? Vim, že IBM notebooky byly vyhlášený, ale zase bych ho kupoval a až pak zjišťoval jaký je.
Citace:
Původně odeslal
Khadgar
Pokud to budeš používat fakt jenom na net a výuk. soft, tak já osobně bych zvolil řešení jako DOT - nějaký repas nebo výprodej skladovek IBM, HP nebo i DELLu. Zbydou Ti peníze a zakoupený notebook účel splní.
Jasně, ale zase si říkám, že když už ho koupím, tak si na něj možná zvyknu a třeba ho začnu využívat víc. Peníze nejsou velkej problém, nemusím nějak moc šetřit.
Mě jde hlavně o to, jestli někdo má zkušenost s více modely a může poradit co je lepší. Když už do něj dám přes 20K, tak ať za něco stojí. Když si vyhledám něco na netu, tak většinou nenajdu pořádnou recenzi a nechci se rozhodovat podle obrázku. Zamlouvá se mi Acer TravelMate, ale mám averzi na značku Acer.
Řekněme, že jsem se už téměř rozhodl pro ten DELL D630, tak jestli může někdo poradit/doporučit něco na jeho úrovni, nebo lepší. Ten DELL D630 se dá sehnat nový lehce přes 20K, což mi přijde slušný.
Já jsem zvědavej, co vypadne z tohoto:
http://www.alza.cz/ibm-lenovo-thinkp...-hp-d84599.htm
Protože ta cena za tuhle konfiguraci se mi vůbec, ale vůbec nezdá.
Citace:
Původně odeslal
M.K.
Řekněme, že jsem se už téměř rozhodl pro ten DELL D630, tak jestli může někdo poradit/doporučit něco na jeho úrovni, nebo lepší. Ten DELL D630 se dá sehnat nový lehce přes 20K, což mi přijde slušný.
Jestli máš možnost sehnat D630 za takovou cenu, tak ho ber, je o třídu výš než všechno co ostatní (včetně mě) posílali.
Citace:
Původně odeslal
M.K.
Jasně, ale zase si říkám, že když už ho koupím, tak si na něj možná zvyknu a třeba ho začnu využívat víc. Peníze nejsou velkej problém, nemusím nějak moc šetřit.
Pokud nejsou problém a zároveň chceš investovat rozumnou částku, tak asi ten DELL. Za tu cenu...
Klidně bych si připlatil třeba 5-8tis. za kvalitní LCD. Doma mám S-IPS, tak možná jsem očekával od notebooku mnoho. Koukal jsem, že panely 1680x1050 jsou o dost lepší (úhly, barvy, jas), ale zase čitelnost textu nic moc (navíc jsou až od 15,4").
Jinak si teda asi zítra jdu pro DELL D630 v této konfiguraci:
C2D 7100, 2GB RAM, 80GB HDD, 14" 1280x800, WinXP PRO, 3 roky záruka NBD!
Ten dell je v pohode, hlavne ked ho mas za nejaku pohodovu cenu ;) urcite vsak u notasu nepocitaj s tym, ze by si sa co by len priblizil stolnemu S-IPSu ;) lcdka v notasoch su fekalne absolutne vsetky (dnes, kedysi slo flexview/sips v Thinkpadoch ktore sa prestalo robit)