Chladenie minerálnym olejom?
Pani, tento link mi poslal kamos, poprosim o Vase nazory ci je nieco take mozne:
Chladenie "v minerálnom oleji"
Nuz mineralny olej by mal byt nevodivy, cize je to dost mozne ze to bude fungovat, len co na ten olej povie HW (ventilatory, disky,...)?
Ak je to nezmysel, tak sorry za OT :confused:
PS.: Akvarium mam ;)
EDIT: Asi je to realne, vid tu:
http://pugetsystems.com/submerged.php
Z obrazkov uz je jasne ze disk musi byt vonku, samo aj opticke mechaniky :-)
Re: Chladenie minerálnym olejom?
Ja si myslim, ze realne je. Uz som kedysi davno kdesi cital o nejakom inom oleji pouzitom na tento samy pokus.
Hlavou mi vrta nasledovne:
- ako to potom od toho oleja ocistit - napr. v pripade uplatenie zaruky resp. upgrade
- nechce sa mi moc skumat, aku ma tepelnu kapacitu tento mineralny olej, ale v pripade vacsieho OC mi pride, ze by mohol nastat pri takto dimenzovanom rieseni problem s potrebou ochladzovania samotneho oleja.
Inak disk sam o sebe je dostatocne uzavrety na to, ze by mu olej nemal uskodit.
Ak by tam boli nejake medzery a spol, tak by to nebolo odolne voci prachu a vlhkosti.
Kazdopadne je to zaujimave, no nesiel by som do toho:-)
EDIT :
Citace:
The system under load was a different story. We started 3DMark06 looping, and watched the temperatures climb. It took a really long time. After an amazing 12 hours, the system topped out with a CPU temperature of 88C. Yes, that is really hot...on the other hand, the system was rock solid and didn't crash when running 3DMark06 for 48 hours at these temperatures. While you could add some radiators and pump the oil through to cool it, you realistically would not be gaming constantly for 12 hours, so these temperatures are as extreme as it gets for this system.
Skoda, ze som tam videl aku mal ten olej potom teplotu.
Já myslím že tohle tu už bylo XYZ-krát...
Bylo to tady minimalne 3x a zaver je celkem jednoduchy: ano, je to mozne a funguje to. Nicmene vzhledem k totalni neprakticnosti tohoto reseni jde spis o zajimavost nez o alternativu. Pokud mas doma stary PC urceny na likvidaci, tak to klidne zkus, legrace musi byt.
vidim len jednu vyhodu , nedrzi sa v tom prach :wink:
inak tie fany su im tam uplne naprd , bublinkovac urobi ovela vasci pohyb oleja v nadobe . :D
Citace:
Původně odeslal
proe
vidim len jednu vyhodu , nedrzi sa v tom prach :wink:
inak tie fany su im tam uplne naprd , bublinkovac urobi ovela vasci pohyb oleja v nadobe . :D
V pripade pouziti akvarka bych to s tim prachem nevidel tak ruzove.. :) za par mesicu/roku z toho muze bejt pekna kase :D
Ja v tom vidim jedinu vyhodu: v znizenej hlucnosti. Predpokladam to na zaklade zvysenej viskozity oleja, ktora by mohla mat velky vplyv na potlacenie vibracii siriacich sa do okolia. Ale kedze sa tam nedaju dat disky, tak potom to je o nicom :confused:
2 falcon: S tym prachom mas pravdu, viem co sa stane ak neuzavries nadobu s olejom, mas tam coskoro na povrchu mazlavy sajrajt.
Jedině dát disk do nějakého boxu, asi optimálně esata, a nebo si něco vlastního vyrobit.
Otázka je, jak to bude mít s vyrovnáváním tlaku ...