Re: Poskrabany monitor...
Obrazovka je samozrejme zo skla.
To je zvlastni, tak jaktoze nestudi? I zvuk pri zatukani odpovida spis plexi...
Nemuze na nem byt jeste nejaka vrstva???
Zdravim, mam velmi podobny problem ako tu bol popisany:
Cistil som obrazovku na mojom crt (miro, trinitron obrazovka je od sony) a neuvedomil som si ze necistim sklo ale antireflexnu foliu. Cistil som to okenou a spravilo mi to neprijemnu cmuhu, ktora je sice priehladna a pri pozerani filmov to nevadi ale pri citani to strasne vadi lebo v tom mieste je rozostreny obraz a navyse ostrost sa meni podla uhla pohladu. tiez biele pozadie ma v tom mieste nadych do modra a pri zmene uhla pohladu sa biela trbliece.
Monitor nema ziadnu inu chybu, a iny nemam.
Takze sa pytam ak s tym mate skusenosti:
Ako postupovat ak by som chcel odstranit tu vrstvu?
Je pod nou uz sklo alebo dalsia podobna foliova vrstva?
Vdaka za informacie.
Znicena antireflexni vrstva je velmi neprijemna zalezitost, se kterou se toho neda moc delat. Ovsem, zkusil bych osvedceny postup v podobe latky z mikrovlakna na cisteni bryli (dostanete v jakekoliv optice za cenu kolem 80kc +) a tim rozlestit inkriminovana mista. Obcas to pomaha.
Po dalsom cisteni som sa "precistil" az na sklo ale iba na miestach kde bol neostry obraz, snazim sa tu vrstvu zotriet aj dalej ale na moje prekvapenie drzi velmi dobre a je odolna zatial voci vsetkemu co som skusal. Momentalne obrazovka vyzera podobne ako je foto v poste #53 na http://www.pcguide.com/vb/showthread.php?p=384825