ASUS P5K SE a problem s USB
zdravim,
mam zostavu vid. podpis (asi tyzden), dnes som si vsimol , ze kopirovanie cez FRONT PANEL USB je VELMI pomale (ci uz z USB disku alebo kluca...).
Mam posledny dostupny BIOS a v nastaveiach v BIOSe problem nevidim...
Myslite si, zeby takyto problem mohol nastat nespravnym pripojenim konektorov k maticnej doske ??? (ak by som nieco zle zapojil, tak by zrejme USB neslo vobec NE???)
uvitam kazdy dobry napad...
Re: ASUS P5K SE a problem s USB
Dal jsem si práci a stáhl manuál tebou uváděné desky. Podle popisu by problém být neměl. Ale na tvém místě bych nějaký uváděný způsob odpojení stínění určitě zkusil. Odpojením stínění port určitě nepoškodíš.Ty popisy v manuálech nejsou vždycky 100% aktuální a pravdivé. Dej vědět, jak jsi dopadl. Zohlednil bych to na webu.
Citace:
Původně odeslal
jankop
Dal jsem si práci a stáhl manuál tebou uváděné desky. Podle popisu by problém být neměl. Ale na tvém místě bych nějaký uváděný způsob odpojení stínění určitě zkusil. Odpojením stínění port určitě nepoškodíš.Ty popisy v manuálech nejsou vždycky 100% aktuální a pravdivé. Dej vědět, jak jsi dopadl. Zohlednil bych to na webu.
oki skusim...
este nejake napady ???
Pripadne poradte nejaky soft, co mi ukaze, v akom mode USB 1 alebo USB 2 mi chodi USB radic ???
Tak nakonec to njeje problem s USB ale s ATA radicom... ked dam totiz nieco kopirovat sa SATA disk - usb chodi tak, ako ma - akonahle dam nieco kopirovat na ATA disk zrazu to trva 120 minut... pritom v spravcovi zariadeni je disk detekovany ako UDMA5 ... ATA radic je nenaky MARWELL .... Doska ma len jediny ata konektor, na nom mam len jeden 40GB disk ako master, ostatne 2disky a 2mechaniky mam SATA)
nejake napady ???
asi bych zkusil odinstalovat ovladače k řadiči, restartovat, nechat systém ovladače znovu nainstalovat.
No, já se přikláním k tomu stínění. Objednal jsem si ASUS P5K, v práci jsem zapojil s C2D6550, zapojil jen PATA DVD mechaniku, nainstalovat 2x1GB Kingston DDR2 800 a nechal jsem tam přes noc běžet Memtest 1.65. Vše bylo ok.
Doma jsem desku nainstaloval a deska vůbec neviděla JMICRON (přidaný PATA/SATA řadič). 2 dny jsem se s tím tejral, až jsem vše odpojil a nechal tam jen to, co jsem měl zapojené v práci. Nakonec za takovouhle kravinu mohlo opravdu zapojené stínění do předních USB!!!
No, měl jsem (a trochu mám) ještě jeden problém, tak si to zkontroluj. Po dvou dnech se mi systém nezdál zrovna 2x stabilní. Dám tam memtest a koukám jak blázen. Samý chyby!!! Postupným prohazováním jsem zjistil, že jeden modul chybuje. Poslal jsem si jej tedy na reklamaci a mezitím tam dal 2x 1GB Aeneon DDR2 800. Memtest ok. Preventivně zkusím po 2 dnech ------ a samý chyby!!! Zkouším různý časování a nic nepomáhá. Nakonec jsem nastavil napětí natvrdo na 1,8V a ----- jede to! V manuálu se nic nepíše, ale v nápovědě v BIOSu je uvedeno, že lze nastavovat od 1,8V výše, přičemž default je 1,5V. Což absolutně nechápu. Nechal jsem všechna nastavení na auto, jen to napětí na 1,8V je memtest i po několika dnech je ok. No, teď to jede. Ale když tam dám 4x1GB, tak stejně samý chyby. Jsem z toho znechucenej. Přešel jsem po 5-ti letech z AMD na Intel a takovýhle problémy. Nebejt tý podělaný aktivace Windows, tak to vyhodím a dám tam úplně něco jinýho. No nic, zkontroluj si tedy krom toho stínění taky napětí pamětí. To jsem tím celým chtěl říci. Jo a BIOS mám poslední nonbeta verzi.
Citace:
Původně odeslal
Antonín Plhal
Nakonec za takovouhle kravinu mohlo opravdu zapojené stínění do předních USB!!!
No nic, zkontroluj si tedy krom toho stínění taky napětí pamětí. To jsem tím celým chtěl říci. Jo a BIOS mám poslední nonbeta verzi.
Zapojene tienenie prednych USB - co to znamena ??? (sorry, niesom elektrikar a v el. pojmoch sa nevyznam...). Treba od dosky odpojit ktory kabel ? Predpokladam, ze Cierny (GND alebo iny?)
Inaq ten ATA radic mi stale chodi dost pomaly, sem tam sa stane, ze po restarte/spusteni kompu ani nedetekne ten ATA disk... Skusal som nainstalovat original ATA radic z CD ale vysledok je taky, ze po restarte komp zleti do chyby a restartuje sa (pomoze len odobranie tohto radica a nahradenie ho def. windozackym radicom...)... Myslis ze pomoze odpojenie toho tienenia ???
Inaq co sa pamati tyka, mam taku skusenost, ze doska dost undervoltuje (aj CPU a zrejme aj pamate) ale mam A-DATA 800+ a tym musim podla specifikacie pustat az 2.1V (su tak stavane, chodia 100%)... Na pamatiach byva vacsionou uvedena voltaz, na ktorech maju pracovat a na tejto voltazi by mali pracovat OK...
To je přesně to, co řeší odkaz na obrázek s USB o pár příspěvků výše. Zkrátka zapojit jen ty 4 piny na USB, ne ten pátý. Myslím samozřejmě pátý v řadě. Mívá označení jako pin 10.
V životě by mne nenapadlo, že tím, že ho zapojím, odruším přídavný PATA/SATA řadič. Ale ten obrázek a popis v tom odkazu to vysvětluje.
Zkus se podívat taky na to napětí pamětí.