Distribuce e-mailu na více adres
Nevím, jestli je to v úplně správné sekci, ale snad jo - kdyžtak prosím o přesun.
Mám následující problém: naše sdružení vlastníků bytů má e-mailovou adresu na tiscali.cz, na které má probíhat sběr stížností ostatních členů. K adrese mám všechny údaje, ale potřebuji, aby se maily automaticky distribuovaly na soukromé adresy všech členu rady sdružení.
Bohužel, v možnostech nastavení účtu na Tiscali jsem našel pouze přeposlání na jednu adresu, takže to zatím řeším jako lama - k účtu přistupuju z domova přes pop3 a prostřednictvím pravidel v Outlooku přeposílám vše, co na tuto adresu dorazí...
Jaké to má nevýhody asi nemusím popisovat, takže by mě zajímalo, jak tohle můžu udělat elegantněji...
Re: Distribuce e-mailu na více adres
No treba spravit zlozku s mailami nieco ako firemne a do nej nahadzat vsetky emaily na ktore to chces poslat. Vola sa to zoznam adries a tam si nahadzes tie adresy a potom staci poslat mail iba na ten zoznam adries.
Tak som si tam zalozil ucet , mas tam moznost si v adresari vytvorit skupinu a tam nasackujes tie maile ;)
Citace:
Původně odeslal
AjsTi
No treba spravit zlozku s mailami nieco ako firemne a do nej nahadzat vsetky emaily na ktore to chces poslat. Vola sa to zoznam adries a tam si nahadzes tie adresy a potom staci poslat mail iba na ten zoznam adries.
Tak som si tam zalozil ucet , mas tam moznost si v adresari vytvorit skupinu a tam nasackujes tie maile ;)
Óóó, ďakujem pekne Pán Velkomožný a urodzený... :mweheh:
A nebo lépe bez nutnosti vlastního utlouku založit si freemail jinde, kde je možno přeposílat na víc adres. Např. seznam to umí. (v nastavení filtrů - přepošli a smaž - na více adres vyplnit rámeček-oddělovač čárka funguje)
Citace:
Původně odeslal
Marty
A nebo lépe bez nutnosti vlastního utlouku založit si freemail jinde, kde je možno přeposílat na víc adres. Např. seznam to umí. (v nastavení filtrů - přepošli a smaž - na více adres vyplnit rámeček-oddělovač čárka funguje)
No vždyť ale to byla podstata té rady od AjsTiho - měl jsem založený freemail na tiscali a šlo o to rozesílání přímo z něj... :rolleyes:
Tak to mi asi něco uniklo, pochopil jsem, že aktuálně stahuješ Tiscali do Outlooku přes POP3 a rozesíláš ručně.
Ajstiho radu jsem pochopil tak, že Ti doporučuje založit si v Outlooku distribuční list a na ten list nastavit pravidlo.
Ale možná mi to už nemyslí a jdu radši spát :-)
GN :p
Citace:
Původně odeslal
Marty
Tak to mi asi něco uniklo, pochopil jsem, že aktuálně stahuješ Tiscali do Outlooku přes POP3 a rozesíláš ručně.
Ajstiho radu jsem pochopil tak, že Ti doporučuje založit si v Outlooku distribuční list a na ten list nastavit pravidlo.
Ale možná mi to už nemyslí a jdu radši spát :-)
GN :p
To první skoro správně, jen to rozesílání bylo přes distribuční list - to druhé špatně, AjsTi radil distribuční list přímo na Tiscali... ;)
Ahoj maule,
jen pro info - my z prace oslovujeme svoje zakazniky pres program co odesila hromadnou postu. A ten to dela postupne, cili mail po mailu, žádný že by bylo něco v kopii nebo ve skryté kopii. Ten program se jmenuje Group Mail od společnosti Infacta (http://www.group-mail.com). Ale ten je samolitr placený...
Pokud bys chtel něco free - pro těch pár vlastníků - jukni na slunečnici nebo download.com - a určitě něco najdeš.
Vím že jsem takhle měl asi 4 takové programy a freeware - ovšem nakonec jsme koupili ten výše uvedený protože stál asi 1200,- a to je pro firmu nic...
Díky, ale tohle by mi bohužel bylo k ničemu - potřeboval jsem tu distribuci přímo u freemailového providera nezávisle na mém kompu nebo dalším jiném serveru... už to šlape a zadara...