WiFi PCI + výkonnější anténa
Pořídil jsem si do PCI WiFi a je tam standartní krátká anténa tuším 3-4dBi tak přemýšlím že si tam dál delší 7dBi protože budu propalovat dvě zdi, ale nevím jestli to bude mít nějaký efekt, dokáže ta karta dát tolik výkonu nebo nemá smyls dávat na ni silnější anténu ?
Re: WiFi PCI + výkonnější anténa
mne teda antena u wifi karty docela pomohla:)
edit:
pokud tam mas tu kalsickou kratkou antenku tak ta urcite nema 3-4dBi
ta malicka antenka ma 2dBi, jakakoliv vetsi smysl ma, ale nejlepsi rada je, aby sis to vyzkousel
nenapsal si zadny podrobnosti, takze muzeme leda hadat z kristalove koule :)
Jasně chápu, mám k dispozici prutovky 5a 7 dBi tak to zkusím, mě šlo hlasně o to abych necpal na router a WiFi kartu silnější anténu když by to třeba ty dvě zařízení ani nevyužili. Popravdě čekal jsem že ty standartní krátké anténky mají větší výkon jak 2dBi, měl jsem půjčený WiFi USB Edimax a ten měl stejnou anténku a u ní psal že má 4dBi tak jse mčekla že ty moje mají podobný výkon, ale jak oukám tak asi ne a nebo Edimax trochu přisazuje
Tak jsem o víkendu zkusil dát na router 5dBi anténu a byl jsem nemile překvapen že mi kvalita klesla ze 3 na jednu čárku, začínám z toho být lehce mimo asi tam nechám původní anténu ty 3 čárky z 5 je celkem dostatečné a výpadky se nekonají.