Zdravim, potreboval bych zmenit svoji soucasnou ip adresu (dynamickou). Jsem pripojenej pres UPC. Da se to nejak udelat?
Printable View
Zdravim, potreboval bych zmenit svoji soucasnou ip adresu (dynamickou). Jsem pripojenej pres UPC. Da se to nejak udelat?
myslim, ze by melo pomoct vypnout modem na nejakou delsi dobu (30 min?)
Taky je dost velka sance, ze se ti to nepovede :) u UPC
Zmenit mac adresu, restartnout modem, na novou mac adresu nova ip adresa.
Tot ma dnesni zkusenost, ale treba jsem mel jen smulu.
vypni pocitac pred spickou .... cca pred 4tou hodinou .... a zapni az po spicce ... po pulnoci ...
s trochou stesti ve spicce nebude dost ipcek a tu tvoji nekdo dostane ... jinak mas dost smulu ...
MAC sa da bez vacsich problemov zmenit jak na PC, tak na vacsine dnesnych routrov
Select internet connection type -> cable modem or other connection....... -> druha polozka od vrchu je MAC adresa pre WAN ;)
Pripadne MANUAL
no ked si ju len typne (podotikam, musi to bit v obore hexadec. cisel) tak je velmi velmi velmi velmi velmi mala sanca ze sa z niekym v segmente zhodne ;)
MAC je jedinecna pre kazde sietove zariadenie. Nemal by si ju menit.
Ale ludia ich menia bezne. Riziko ze trafis rovnaku MAC v segmente je veeeelmi male.
Kludne by som to skusil. Predpokladam ze to nebudes robit nejak casto. Ak ano tak by som si napisal nejake 2-3 a tie by som obmienal v rozumnych intervaloch aby si dostal vzdy novu IP.
Neviem jak to ma vymyslene UPC, mozno to je na nejakej baze metropolitnej siete, alebo co ja viem, (ja mam t-com, staci sa mi na sekundu odpojit/pripojit a hned mam dalsiu IP, len troska to serie mojich klientov ked stahujem viac s rapidshare)a zrejme maju aj nejaku ARP tabulku kde komu aku IP na aku MAC pridelili a ked si ju clovek svojvolne zmeni, mozu to ponat ako cierneho klienta, fakt neviem, skusit to mozes, ale napis si pre istotu tu original MAC
ok, povedlo se, mam to zmeneny, diky vsem za pomoc ;)