další sestava C2D, 22kkč top
Ahoj,
taky jsem se pustil do Vánoční sestavy. Horní limit je cca 23kkč. Probírá se to tu všude do zemdlení takže by mě spíš zajímal Váš názor na nějaké detaily. Sestava se téměř čistě herní. Budu hrát v 1280x1024. Nějaké to OC podle potřeby
prozatím to vypadá
C2D E6750 // nakoupeno
Scythe SCNJ-1100P Ninja Plus Cooler Rev.B něco levnějšího ?
Gigabyte GA-P35-DS3 // nakoupeno
Western Digital WD5000AAKS - 500GB SATA II
2x A-Data DIMM 2048MB DDR II 800MHz Extreme Edition //nakoupeno
Pioneer DVDRW 212 // nakoupeno
Corsair VX550 550W
GigaByte GF 8800GT 512MB DDR3
case CoolerMaster 33x / TT Mambo / TT Wing RS101???
V téhle podobě to vycházi cca 22 000 - softcom + GK u czc.
4GB ram beru prakticky protože jsou za hubičku a ve vlákně od Crysis jsem se dočet že 2GB už je na hranici pro tuhle věc.
Máte nějaké doporučení na jiný case v téhle ceně ? Není 6750 zbytečně moc vzhledem ke zbytku sestavy? (s tím že se bude taktovat)
Mno a asi nejpodstatnejší, máte typ kde objednat 8800GT s nadějí, že bude ještě před svátkama ? (do 6000kč víc se mi za ní dávat nechce).
No snad sem na nic nezapomněl, dík za postřehy
Re: další sestava C2D, 22kkč top
Ano mas pravdu, ty sestavy sou na jedno brdo.
Z duvodu prostoru v limitu bych volil DS4, i kdyz DS3 dopadla v testech velice dobre. Ale proste ty chladice na me pusobi vice duveryhodneji. Asi tam bude i lepsi vybava, nevim, nekoukal sem.
Ohledne mechanik Samsung bych volil jinou znacku, ale to je spis ma osobni averze proti mechanikam Samsung, ktere v drivejsi dobe staly za ... Dnes je situace jina, vyhravaj testy, jina cipove sady atd, asi uz to maj vychytane.
Case v teto cenove relaci se tu vedle take projednava takze mrkni tam, dnes jich je nespocet a je z ceho vybirat.
Ramky, Zdroj, Chladak, DIsk Souhlas - mozna bych vzal v potaz i disk Hitachi, ale na to tu take thread je.
Tot me skromne osobni nazory.
Mel bych jen pripominku k tomu kejsu, je to strasny papirak. O 500kc vic uz je trosku vic moznosti vyberu.
4GB RAM = 64bit system (vista) = nizsi vykon v Crysis (takze si MOZNA nebudes moct dovolit tak vysoke nastaveni, pri kterem by jsi uz narazil na limit 2GB RAM). Aneb zacarovany kruh :-) (ale kdyz na to ty penize mas...).
Co se týče desky vybavení navíc u DS4 prakticky nevyužiju, proto jsem vybral levnější verzi. Spíš mám obavu o podporu quad channel a teploty.
Co se týče systému myslím že WinXP-64bit je jasná volba. Nehodlám si kupovat HW za 20k aby mi z něj pak systém udelal ve hře srágoru za 12... Navíc mám legální přístup k MSDNAA, takže změna systému pro mě neznamená zádnou investici.
K tomu case jsou nějaký specifický typy krom těch ve vedlejším vlákně ? (nebo spíš značka které se vyhnout) nejsem vybíravej co se týče vzhledu, spíš aby to nevybrovalo apod...
trochu jsem laboroval na tema DVD a case
podle recenze na cdr.cz DVD zmena na Pioneer DVDRW-212
co se tyce case, prilis recenzi levnych beden sem nenasel :/ k CoolerMasteru 33x (chvalen na DDWorld) pribyl TT Mambo (kterej mi prijde dost osklivej) a xspider gamimg case z bazaru
no kdyz beres herni masinu, a mas tam chipset od intelu, tak bych asi dneska spis bral ATI, abys mel pozdeji moznost napojit do CF
i kdyz na tom rozliseni, co pises ze mas, by ti stacila i jedna karta, do budoucna nikdy nevis, jestli si neporidis lepsi monitor a pak by se urcite dve karty v dualu hodili
navic pri dnesnich cenach GK je uz celkem mozny o CF premyslet
ale ted se koukam, ze ta tva deska zase nema 2 PCIE, tak to snad nebude moc velky OT, jenom jsem chtel, abys kdyztak pouvazoval nad i touto moznosti
Ahoj,
pokud budeš taktovat, nepřemýšlel jsi třeba ušetřit na cpu a vzít slabší C2D, nebo Pentium Dual-Core? Na rozumný frekvenci (což na P35 dáš - a co třeba nf650i?) výkon bude mít taky slušnej, jedině na té cache ztratí, a cena je třetinová ..
CF ci SLI jsem úplně zavrhnul když jsem vyděl výsledky jejich výkonu + stížnosti na support ovladačů + výpočet spotřebované energie tehle potvor :c)
Většinu komponent už mám pod střechou takže všem zůčatněným děkuji za názory. Mít nějakou karmu, odvděčil bych se ;)