5 Příloh-a(y)
Výběr/modifikace AT zdroje pro dualMMX
Možná se to někomu bude zdát směšné, ale konfigurace je následující:
2x iPentiumMMX 166+233 @280MHz
DFI G586VPM
8slotů pro EDO (současně nejsem schopný rozjet víc jak 4)
Q3D Obsidian 200SBi
Adaptec 2940U2W
STB MVP4x (4x S3 Virge/GX)
Opti USB USB 1.1
3Com Eherlink ISA
SB AWE32 (8MB simm)
Cheetah 10K.5 36GB
Plextor W1210TS
Yamaha CRW2100S
Vzhledem k tomu, že jsem na stavbě tohodle počítače strávil nemálo času a stál mě opravdu hodně peněz (a radši ani nepočítám kolik) tak bych ho rád dotáhl do plné funkčnosti. Spájel jsem k tomu 512kb cache, ale zatím nefunguje - musím objednat jeden chip, který není osazený na desce. :roll:
Ale k věci - hlavní problém: Všiml jsme si, že na desce během půl roku testování (bez polovičky karet...) se začíná na desce opalovat konektor od 5V (3 ze 4 pinů). Zatím mě to tahá upravený 200W Emko (zvětšeny vstupní kondíky). V záloze mám jiný AT zdroj - výměna výstupních diod, cívek, vstupních a výstupních kondíků. Jen nějak přestal fungovat při testování do odporové zátěže, tak ho musím opravit.
Co kdo navrhujete za řešení? Myslíte, že je dobrý nápad připájet ze zadní strany desky další napájecí kabely?
//screeny z BIOSu :o
Příloha 5031 Příloha 5030 Příloha 5032 Příloha 5033 Příloha 5034
Re: Výběr/modifikace AT zdroje pro dualMMX
Ked sa opaluje konektor, tak ho treba vymenit - aj na zdroji aj na doske. Kontakty musia byt ciste.
A nebo je jen volný a vzniká tam větší přechoďák. konektor bych očistil a přihnul, vyměňoval nebo rozšiřoval napájení až při neúspěchu.
Ked to uz raz ocernie, tak tam uz bude cim dalej, tym vacsi odpor.
Nedozvěděl jsem se nic novýho. :( V záloze mám pozlacený konektory ze starých 386tek, ale nejsem schopný odhadnout odběr té sestavy.
Citace:
Původně odeslal
-HoNY-
Nedozvěděl jsem se nic novýho. :( V záloze mám pozlacený konektory ze starých 386tek, ale nejsem schopný odhadnout odběr té sestavy.
V kombinaci s výměnou kabelů za větší průřez by to nemusela být špatná volba.
Co se týče spotřeby, tak u procesorů bych to viděl 2x25W (233 má 17W).
Disky po 20W.
Obsidian tak 50-100 W? Věděl by asi no-x .. obdobně to STB.
Imho to může ve špičkách žrát kolem 200W, pálit asi při 3D Marku nebudeš, ale i tak vypalka nebude mít víc než 30W.
Možná by nebylo od věci dát tam dva zdroje, propojit je tlustými kabely kvůli srovnání potenciálů (případně poladit výstupní úrovně) a část stroje napájet jedním (deska, karty) a druhou část druhým (disky, mechaniky, větráky).
Citace:
Původně odeslal
Marty
Co se týče spotřeby, tak u procesorů bych to viděl 2x25W (233 má 17W).
Disky po 20W.
Jsou celkem dost overvoltovaný, pasivně uchladit nejdou a 3,45V je celkem dost průrazu. Hlaví lameřina je, že deska má v jednom rohu power konektor, v druhým mosy a ve třetím procesory, takže se celkem dost strácí na odporu vrstev desky. Nikdo tenkrát nemohl počítat s tím, že se osadí 3 žravé PCI karty + 2x neexistující procesory a k tomu těžko představitelných 256MB EDO ram.
Citace:
Původně odeslal
Marty
Obsidian tak 50-100 W? Věděl by asi no-x .. obdobně to STB.
Rěkl bych spíš míň, je to "jenom" Voodoo2 SLI na jedné kartě + integrovaný PCI-X raďič. Ale celá karta je posetá anaolgovýma stabilizátorama, takže tam nějaký ztráty budou. Osobně bych ji viděl po nataktování do 50W.
Citace:
Původně odeslal
Marty
Imho to může ve špičkách žrát kolem 200W, pálit asi při 3D Marku nebudeš, ale i tak vypalka nebude mít víc než 30W.
Zapomínáš na jednu věc, stálou spotřebu dělá terminace na 2 SCSI sběrnicích.
Citace:
Původně odeslal
Marty
Možná by nebylo od věci dát tam dva zdroje, propojit je tlustými kabely kvůli srovnání potenciálů (případně poladit výstupní úrovně) a část stroje napájet jedním (deska, karty) a druhou část druhým (disky, mechaniky, větráky).
2 Zdroje se tam nevejdou - musel bych vyměnit skřín. Vůbec netuším, jak a kam přemostit/přidat 5V napájení. Že by oddělit vcore od pamětí a PCI karet? Problém upravit zdroj nemám, to je opravdu to poslední.
Jen nejsem rozhodnutý jak to dotáhnout do konce. Leží mi to tu opravdu dlouho. A možná to odložím na neurčito jako sundání IHS z C2D. :(((