Mam 128MB na karte a 512 RAM,jde mi o to,ze ta AGP aperture alokuje pamet pro textury ne?Takze vlastne obsazuje cast operacni pameti.Nebude v pripade 128MB na karte stacit rekneme 32MB?Ma to nejaky vliv na vykon?Jak mate nastaveno vy?
Printable View
Mam 128MB na karte a 512 RAM,jde mi o to,ze ta AGP aperture alokuje pamet pro textury ne?Takze vlastne obsazuje cast operacni pameti.Nebude v pripade 128MB na karte stacit rekneme 32MB?Ma to nejaky vliv na vykon?Jak mate nastaveno vy?
pokud se dobre pamatuju, tak se dava polovina RAM, ale jestl je to vhodne i pro nove grafiky, to nevim...
Pokud mas 128MB na GK OB tak bych to klido soupl na 64MB
Neporadim ti nic jineho nez testovat testovat testovat. Ja jsem zkousel 64Mb a 128 a nebyl v tom zadny rozdil ale koukam jak pise Rabban ze musi zkusit taky 256MB
O ty polovine jsem taky cetl a to uz pomerne davno,jeste v dobach,kdy byly max memory na kartach 32MB.Takze jsem si to tak nejak automaticky nastavil sam.Ale pak me zacalo vrtat hlavou,jestli to ma vubec jeste smysl v pripade karty s tak velkou pameti.Jestli to jen zbytecne nealokuje RAMku,ktera by mohla byz vyuzita smysluplneji a co si budem povidat - 512MB je dneska tak akorat a za pul roku?Kdovi...
SORRY ZA DELKU
blbost ! :!:Citace:
Původně odeslal dmx1
AGP Aperture Size je to, ze hovori, kolko pamate (grafiky+RAM) sa ma pouzivat na AGP Texturing.
Priklad: Ak mas 64MB grafiku a AAS nastavene na 128MB, tak po tom, co hra vycerpa 64MB grafickej karty, system alokuje zvysnych 64MB z RAM a pouziva ju ako graficku pamat. To ale obvykle nehorazne spomali hry.
Ak mas 128MB grafu, tak nechaj 128MB a budes vyuzivat iba pamat graf. karty. Myslim, ze je to najlepsie riesenie, pretoze:
1) ako som hovoril, RAM je o dost pomalsia ako GRAM (pamat na grafike) a dojde v pripade zaplnenia k spomaleniu hry/aplikacie.
2) ziadna dnesna hra (okrem Codecreatures benchamrku, tusim...) nepotrebuje viac pamate. Ak by hra potrebovala a nestacilo by jej to, tak by ti potom jednoducho chybali textury na niektorych objektoch.
Ak by si nastavil mensiu hodnotu (napr 64MB), zablokoval by si si cast pamate (tych zvysnych 64MB) graf. karty.
Hura konecne to nekdo vysvetlil ale rekni mi jeste jedno:
Mam 64MB grafiku a AGPAS nastaveno na 128MB
Tj 64karta a 64 vyhrazene RAM. Pokud tedy nejaka aplikace chce vice nez 64mb na karte tak si veme tu RAM a zpomali se coz je OK preci je to lepsi nez chybejici textury. Prosimte ta pamet vyhrazena pro AGPAS je zablokovana a nemuzou ji pouzivat jine aplikace?? Nebo je volne k dispozici a karta si ji veme az kdyz ji potrebuje???
Díky za radu
O to by sa mal starat system. Ak nie je tato pamat potrebna na textury, tak sa pouziva normalne ako systemova.
Dekuji,precetl jsem nespocet diskuznich for,ale takhle strucnou,ale zaroven vystiznou odpoved jsem necetl NIKDE.Citace:
Původně odeslal PiT
Nechápu tuhle větu.
Když mám 64MB grafiku a nastavím 128 a hra přečerpá 64, tak se alokuje ta další 64, ale co když nastavím AAS jen 64? Jak to myslíš, že bych si zablokoval část paměti graf. karty. ???Citace:
Původně odeslal PiT
Mam s ATI 9500Pro nasledujici zkusenost. Nastaveni 64Mb nebo 128MB se prakticky neprojevi, ani tearingem ani vykonem. Nastaveni 256MB vsak u me prinese snizeni vykonu v 3dMarku 2001 o priblizne 1000 bodu a viditelne ztraty vykonu v testech zejmena texturovacich. Pri nastaveni 256MB se pravdepodobne zacne pro ulozeni textur pro grafickou jednotku pouzivat i operacni pamet pres AGP a to je krute pomale. Vzdyt pameti na moji karte davaji priblizne 10GB datoveho toku a AGP4x dava 1GB datoveho toku. Byt tebou bych nechal default nastaveni BIOSu desky, coz byva 64MB.Citace:
Původně odeslal ITpozemstan
Millisx:
Normalne. Ked mas 64MB grafiku a nastavis AAS na 32, tak by to malo fungovat tak, ze grafika bude pouzivat iba prvych 32MB svojej pamate a po jej naplneni proste nebude schopna plnit dalej. Prakticky to ale nastastie nefungue ;D (operacna pamat sa uvolnuje az na poziadanie graf. karty a ta na AAS serie :))
Aj tak ale doporucujem nastavit aspon 64MB u 32MB grafik a 128MB u 128Megovych a 256 u 256megovych.
To Pit:
Soude z tve poucky, bylo by nejlepsi dat AAS vzdy na stejnou velikost jako je velikost pameti na grafice, at je to 32 MB nebo 128 MB, protoze v momente, kdy karta vycerpa svoji pamet a bude tahat textury z RAMky, to bude hnusne pomaly tak jako tak. Teda pokud nebudu hrat hru, ktere staci rychlost AGP, jenze ty by zase stacila i 32 MB grafarna.
ok souhlas
jenom dodatek imho pokud ma karta 128 MB pameti pak se tam samozdrejme nevleze 128 MB textur pamet gr. k. neni pouzivana jen k texturam
PiT má recht....
z vlastní zkušonosti povím, že nejoptimálnejší je na "starších PC" 64MB. S jinými hodnotami se PC chovávala někdy dost podivně.
Te na nových strojích už ale toto neplatí.... prostě tam šupněte 64 nebo 128 a jeto.
Precitaj si moj post, ktory je nad tymto, na ktory reagujem.Citace:
Původně odeslal Slusnak
Samozrejme, ze pamat grafickej karty sa nepouziva len na textury, ale v dnesnej dobe su to prave textury resp. ich velkost, vdaka ktorym je podstatna cast toho, preco AGP vlastne vzniklo (vzniklo pre urychlenie prenosu medzi CPU a graf. kartou
(umiestnenim tejto zbernice tam, kde je + jej vtedy dvojnasobnym zrychlenim) a druhy dovod bol prave AGP Texturing - ze moze byt systemova pamat pouzivana ako graficka). AGP Texturing je ale v dnesnej dobe nepouzitelny, nakolko sa pri jeho pouziti hra, ktora ma inak dostatok pamate na textury (ano, na textury, pretoze preratavanie zobrazovanej sceny vektorovo polygonmi bez textur zabera skutocne _zanedbatelne_ ! minimum, preto som to nespominal) spomali. A dovodom je to, ze dnesne graf. karty maju omnoho vyssi bandwidth a bitovu sirku zbernice, ako je systemova (128/256bit oproti ubohej 64bit SDRAM/DDR | 16/32bit RIMM).
Dnesne hry su stavane prevazne na 64MB graf. karty. 32MB uz nestaci. Preto som doporucil 64MB AAS u >= 32MB graf. kariet a vyssie AAS zhodne s velkostou pamate graf. karty. Za rok mozno bude toto iste u 64MB grafik - mozno to nebude postacovat a na normalny chod bude potrebne nastavit 128MB, pricom sa sice hra spomali, ale bude fungovat korektne. Dnes je to zbytocne.
Kapisto, rejpale ? ;)
Si, Senore Vedatore. :wink:
Vyčerpávající popis tohoto problému:
http://www.rojakpot.com/default.aspx?location=4&var1=23
Mimochodem, přes všechna doporučení, já používám 16 MB AGP A. S. na Radeonu 8500/9100 a max. spokojenost...
Ja mam v nastaveni AAS 256 MB a zda se mi vykon karty nizky! Je to predelany R9500@Pro a v 3DM01SE to hodi asi 9500 bodu. V 3DM03 to hodi 3400 bodu. Zdalo se mit to nak malo. Myslite ze je to tim nastaveni AAS ???Citace:
Původně odeslal Sasa
Cort znajet, zkus si s tim pohrat. Mam ale dojem, ze v AAS pes zakopany neni.
Presne ty samy vysledky na dost podobny sestave mam taky, akorat je to origos 9500Pro, zkus znizit AAS na 64. 3dMark2001SE ti vyjede nekam k 10500 a 3dMark2003 taky o trosicku ale pres 3500 se asi nedostanes, pokud to nepretocis.Citace:
Původně odeslal malda
Toz nanestesti mi to tak funguje nastavim 4MB nerozjedu ani ho*no...32MB je lepsi ale furt swapuje hadr(napr.UT2003 nahrava do ucite doby a pak stop)....64MB vsechno je skoro ok...az na 3DMark03...128MB totalni pohodka.Myslim ze aspon mi bios takhle blokuje pamet primo na grafarne ;DCitace:
Původně odeslal PiT
Pravdepodobne. Mne na to serie a nastavenia AAS, ktore neprekracuju velkost pamate GK, su ignorovane...Citace:
Původně odeslal Yngwie
U teba nie su.
Podla specifikacie by nemali byt...
Hmm... Ouch... Zasa ABIT ;D