Leadtek GF6800GT a problem s chladenim
Nazdar, neviem tuto mrchu nejak uchladit, dufam, ze mi poradite.
Povodne som mal chladenie od vyrobcu:
predna strana: http://www.leadtek.co.jp/news_releas...ultratdh_2.jpg
zadna strana: http://www.overclockers.ru/images/la...400_back-b.jpg
Malo to nejake prijatelne teploty ale neskor som presiel na vodnika.
Teraz som vratil povodne chladenie a teploty su katastrofalne (skoro 70 stupnov v idle). Myslim si, ze chladic je nasadeny dobre ale asi teda nebude.
Takto to vyzera ked sa pozriem z boku: http://www.nvworld.ru/pics/gf6800_68...0gt_cooler.jpg
Mozete mi nieco poradit?
Karta bola na zaciatku na povodnom chladeni a aj na vodniku taktovana z 350/100 na 400/1100. Teraz som zrusil pretaktovanie ale teplotam to teda nepomohlo.
Re: Leadtek GF6800GT a problem s chladenim
Ahoj, mám tu samou kartu a podobný problém - karta v IDLE na default ukazovala teploty okolo 70°C, takže si myslím, že se nějak podělalo čidlo, resp. že nové ovladače odečítají údaje z jádra jinak než ty starší.
Pro jistotu jsem původní chladič vyměnil za Zalman VF900Cu a ani na nejvyšší otáčky teplota pod 70°C v IDLE na default nesleze... takže už to neřeším... :rolleyes:
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Ahoj, mám tu samou kartu a podobný problém - karta v IDLE na default ukazovala teploty okolo 70°C, takže si myslím, že se nějak podělalo čidlo, resp. že nové ovladače odečítají údaje z jádra jinak než ty starší.
Pro jistotu jsem původní chladič vyměnil za Zalman VF900Cu a ani na nejvyšší otáčky teplota pod 70°C v IDLE na default nesleze... takže už to neřeším... :rolleyes:
Dakujem za odpoved. Pravdupovediac ked som davnejsie doladil vodnika tak uz som tie teploty nesledoval a ficim tusim na ovladacoch 169.04 takze by aj sedelo co pises. Ked som posledne meral teploty tak to boli ovela starsie ovladace. Novy chladic kupovat nechcem lebo uz do toho nechcem vrazat bubaky a hlavne to nemusi pomoct.
Citace:
Původně odeslal
ace
...
To možná bude podobnej prob jako s tím CPU...zkus třeba starší drivery nebo jestli se ti chce přeinstalit systém pro klid duše :) Ale asi bych to neřešil. Btw, proč si vlastně zrušil vodu...?
ok, skusim test so starsimi ovladacmi, aj tak su pre tuto kartu vhodnejsie ale zas ked chcem skusit nejake to novsie demo tak su lepsie najnovsie
vodu som vyrazil lebo:
povodne som myslel, ze nainstalujem vodne bloky a k tomu radiator - chladeny pasivne, ale ten riadiator nie je idealny tak som ho musel chladit 2x 12 cm ventilatormi a zas to nebolo take tiche ako som cakal
no ale nechal som to tak, lenze nedavno sa mi tam dostal vzduch a rastli mi tam aj nejake chaluhy (okruh bol uzavrety, pridany fridex, voda destilovana)
ale hlavne tie ventilatory boli potencialnym nebezpecenstvom pre moju rocnu dcerku tak som sa rozhodol, ze tam vrazim povodne chladenie
system chcem neskor darovat rodine tak aby bol v jednoduchsom stave
Citace:
Původně odeslal
ace
...
Obecně jakejkoliv profuk je několikrát lepší než žádnej...a snížený otáčky nepomohly...?
Jinak pokud to chceš dát rodině, zkus třeba reinstall. Třeba to pomůže aspoň jednomu problému a čistej systém je dycky lepší když někomu něco dáváš :) A zkusil bych update BIOSu na desce, pokud nemáš nejnovější. Taky doporučuju všechno rozebrat, pořádně vyčistit a zase složit, bude to aspoň čistý i když by to nepomohlo :D
S touto kartou mam take velke zkusenosti,mel jsem ji pres tou kartou co mam ted (X1950Pro).Nataktovanou jsem ji mel z puvodnich taktu 350/1000 na 427/1200MHz a teploty celkem sly.A to pripominam,ze jsem tam mel defaultni chladic,nikdy na ni nebyl zadny jiny.Teploty mela max. tak okolo tech 87°C v zatezi,ale na def. mela tak 57-63°C.Case jsem mel dobre provetravanou,takze celkem OK (case viz. podpis).Pozdeji jsem ale grafiku dal bratrovi,ktery jiz tak dobre provetravanou case nemel.Bylo jasny,ze takty musim dat min.Jadro jsem musel dat niz,ale pameti byly OK a teplota se pohybovala okolo tech ktery jsem mel ja.Jenze pozdeji se bratrovi cas od casu zacalo PC pri hrani vypinat,resp. restartovat (popr. nejaky zasek).Nevim jestli to bylo kartou nebo ne,ale teploty mi prisly OK a nevypadalo to na problemy s grafikou.Nedavno se mu PC ale zase pri hrani seklo,restartovalo se a uz nenabehlo.Zkousel jsem tedy grafiku v jinem PC,ktere hned po zapnuti zacalo pipat a hlasit chybu (na stavovem dispeji na desce) ze je problem s grafikou.Cili to vypada na to,ze je grafika definitivne KO.Nikde na ni neni nic spalene,vypada OK,jen uz to asi uvnitr nejak nevydrzela,takze se mi tu ted vali "celkem" slusna grafika do AGP kterou potkal odchod do kremikoveho nebe...
Takze skusil som ovladace 77.77 z leadtek webu a rozdiel nie je ziadny.
Behemot:
myslis, znizenie otacok na tych ventilatoroch na radiatore? isiel som na nich na minime ale neboli to uple extra najtchsie vetraky, nejake thermaltake (zobral som vtedy narychlo 2x80, 2x120 a bol k tomu regulator otacok pre vsetky 4), nebolo to extra hlucne ale nesplinlo to moje ocakavania
re-install, zhodou okolnosti je to cisty re-install, par dni pred vratenim orig. chladenia som sa hral s partition magicom a nedopadlo to dobre, takze som potom vytvaral partitions a instaloval nanovo system
bios - predppkladam, ze myslis na mainborde, ten mam najnovsi oficialny, na grafiku som novy bios jedneho casu hladal a nenasiel a teraz uz na nu urcite prdia
rozobratie - pri instalacii orig. chladenia som vybral zo skrinky uplne vsetko, vsetko som vycistil, potom pekne poskladal, kable dal tak aby nezavadzali atd.
Luk(y)isek:
dik za info, inak od temy, kym mala ta karta orig. chladic tak vyzerala impozantne a mal som pocit, ze som za nieco tie prachy dal (vtedy bola 6800gt/ultra top) ale ked som dal dole chladic tak z nej bolo take zmoknute stena
==
kazdopadne nechal som pc bezat idle a za 4 hodiny sa gpu ustalilo na 61-62 tak to asi necham tak
ale na zaciatku ma to soklo
dakujem za pomoc
Citace:
Původně odeslal
ace
Luk(y)isek:
dik za info, inak od temy, kym mala ta karta orig. chladic tak vyzerala impozantne a mal som pocit, ze som za nieco tie prachy dal (vtedy bola 6800gt/ultra top) ale ked som dal dole chladic tak z nej bolo take zmoknute stena
Joo,to mas pravdu.Take jsem ted sundaval chladic (po tom co zemrela) a vypadala fakt doslova jako stene... :)
Kazdopadne TOP to byl a ja si myslim ze jsem mel i celkem dobry kousek ktery sel dost slusne nataktovat.Ted je z ni bohuzel amen a muzu se koukat akorat tak na "velkou tezkou medenou k*avu" :mweheh:
Jinak jeste neco,pamatuji se,ze tak neco malo pres 2 roky jsem za ni daval 7,5kkc a to uz byla z druhe ruky a cca rok stara.To je sila,ted za tyhle prachy mam uplne neco jinyho a mnohem mnohem lepsiho.
male ot zakoncenie snad nebude vadit
za moju prvu nv kartu geforce 256 ddr som vyvalil 235 GBP co bolo cca 16k (cele pc s cel. 566@850, 384 MB RAM, ... som skoro daroval za 8k), za chvilu bola nepouzitelna, povedal som si ze tolko vyvalit za vga je blbost
najblizsie som potom bral trochu skromnejsie gf4200 za 8k
tuto medenu kravu zase za 16k a to bola dilerska cena ale ta mi celkom vydrzala
je to katastroga ale teraz ma celkom tesi taka 8800gt co sa ceny tyka len ju nemam kam pichnut kedze mam agp a na nove pc (kvoli hram) kaslem, to si adsej zahram nejaku zabavku na ps2 a pc uz budem asi brat len na beznu pracu, bude lacne, tichsie, ...