Jak na blokovani reklamy (WinXP)
Ahoj,
kvůli podezření na problémy s Keriem aktuálně zkouším přejít na vychvalovaný Comodo, ale zoufale mi tam chybí záložka na filtrování obsahu stránek.
Používám několik prohlížečů různých verzí, takže pro mě bylo ideální řešení vše nastavit na firewallu přes url adresy a hvězdičkovou konvenci. Na Keriu jsem tomu kdysi věnoval týden nastavování a poslední dva roky nevím co je to reklama..
Poraďte pls nějaký SW, kterým dosáhnu stejný efekt - samozřejmě nejlíp free :confused:
Re: Jak na blokovani reklamy (WinXP)
Firefox + AdBlock Plus ;) Pokud FF pouzivas samozrejme.
Citace:
Původně odeslal
jedik
Ahoj, prosim Te, kdyz jsi tady nakousl FF a ADP.. mam za to ze Aigor mel na mysli nejake konecne reseni :-) problemu s reklamou. Ja mam prave FF/ADP a pokud chci reklamu zakazat, musim ten "banner" chytit vpravo nahore za odkaz reklama, vyskoci okno kde jen potvrdim a reklama zmizi.. Coz se mi nezda prave dobre z toho duvodu ze pry refresh stranky(nejcasteji idnes) tam je zase jina reklama ? Existuje prosim Te nejaka fce na zablokovani totalne cele reklamy? Vim ze je to hloupa otazka, ale kdyz uz jsme to nakousli... nehlede na to ze flashreklamy nezablokuju vubec. Tak nevim jestli delam neco blbe.
Dik
Citace:
Původně odeslal
jedik
Jasne, ale presne tomuhle se chci vyhnout - musel bych vsechno nastavovat minimalne 3x, pro FF, Operu, IE (nehlede na to, ze pro dalsi browsery bych musel hledat dalsi reseni) :(
2 Heady:
na flash si stahni flashblock, ale jak rikas, zase je to jen klikaci jednostranne reseni..
Citace:
Původně odeslal
Aigor
2 Heady:
na flash si stahni flashblock, ale jak rikas, zase je to jen klikaci jednostranne reseni..
Aha :-/ tak to by me tady zajimalo teda jak z toho ven.. pze to klikaci reseni je uplne na...
Citace:
Původně odeslal
Heady
Ahoj, prosim Te, kdyz jsi tady nakousl FF a ADP.. mam za to ze Aigor mel na mysli nejake konecne reseni :-) problemu s reklamou. Ja mam prave FF/ADP a pokud chci reklamu zakazat, musim ten "banner" chytit vpravo nahore za odkaz reklama, vyskoci okno kde jen potvrdim a reklama zmizi.. Coz se mi nezda prave dobre z toho duvodu ze pry refresh stranky(nejcasteji idnes) tam je zase jina reklama ? Existuje prosim Te nejaka fce na zablokovani totalne cele reklamy? Vim ze je to hloupa otazka, ale kdyz uz jsme to nakousli... nehlede na to ze flashreklamy nezablokuju vubec. Tak nevim jestli delam neco blbe.
Dik
Jasne, ze je. Samozrejme to neni konecne a vsemocne, uz jen z principu nedeterminovatelnosti reklamy (uiii, to je slovo :D), ale je to minimalne dobry start.
Nastroje > Adblock Plus > Filtry > Pridat cizi filtry > Umisteni sady filtru > pridat http://planografie.cz/adblock.txt
Co se nachazi v tom textaku, je nasnade. Mozna existuji i nejake komplexnejsi seznamy, ale mne tenhle docela staci a pokryje toho dost.
Citace:
Původně odeslal
jedik
...
Super, diky moc. k+ ASAP.
Anebo taky editace souboru HOSTS a tam zablokovani "nevhodnych" serveru...
Nicmene se mi porad nedari se vyporadat s gemius.pl, od nejz nechci (opravdu nechci) zadne cookies.
A když si v adblocku blokneš *gemius.pl*, tak ti cookies stále chodí? Odkud jsou zasílány?
Vyzkouším to.
Opravdu nikdo nezná odpověď na původní otázku ? :confused:
Aigor - právě pro tebe by bylo dobrou volbou použití upraveného souboru HOSTS s "nevyžádanými servery". Krom toho tak můžeš blokovat i další stránky (šikovné např. v učebnách, když člověk nemá práva na servery a firewall).
Leo - používám Operu a externí aplikace bohužel nepřipadá v úvahu (neřeším to jen na svém PC)... Gemius používá třeba Centrum, nejvíc mi na něm vadí zdržování a nežádané cookies. A taky když člověk v cookies dělá pořádek, nadělají tam pěknou paseku (nutno mazat nadvakrát a většinou to odnesou i cookies mimo, které jsem chtěl zachovat).
Citace:
Původně odeslal
peta303
Aigor - právě pro tebe by bylo dobrou volbou použití upraveného souboru HOSTS
Ten mi ale nijak nepomůže, pokud se nepletu, tak s pomocí hosts nedokážu blokovat např. www.server.cz/Ad* bez toho, aby www.server.cz fungoval normálně. O blokování JS, Cookies nebo ActiveX nemluvě..
Hledám něco na úrovni firewallu, ať už SW, nebo externího (do jedné firmy jsem něco podobného dělal, jenže to byla krabice za 9.000,- to je samozřejmě trochu jiná kategorie)
peta303:
Tak adblock+ ten gemius.pl ve Firefoxu opravdu blokuje a s pomocí rozšíření cookkieculleru mám přehled i v cookies (vynikající nedoceněné rozšíření). Ale s operou ti nepomůžu.
Kedysi som používal program WebWasher. Neviem, či je free, ale ten dokázal filtrovať reklamu. Aj podľa url, aj podľa veľkosti banneru a pod.
V prehliadači som len nastavil proxy na url, ktorú som v ňom nastavil a bolo...
Možno by aj nejaký iný sw proxy s takouto funkčnosťou mohol existovať...
Na wikipedii je niečo k téme: http://en.wikipedia.org/wiki/Ad_filt...ernal_programs