Mam Tt volcano 7+ a voltaz 1.85 monitor ve winech ukazuje max 45 stupnu.
pri nejvetsi zatezi. Zkousel jsem Toast test a po minute se komp restartoval. (nekdy se mi to deje u her), v biosu ukazoval teplotu jadra 51 stupnu?
Nevite cim to stabilizovat?
Printable View
Mam Tt volcano 7+ a voltaz 1.85 monitor ve winech ukazuje max 45 stupnu.
pri nejvetsi zatezi. Zkousel jsem Toast test a po minute se komp restartoval. (nekdy se mi to deje u her), v biosu ukazoval teplotu jadra 51 stupnu?
Nevite cim to stabilizovat?
Ake mas windowsi ?
Ak mas NT/XP tak podla erroru v BSOD screene by sa dalo zistit preco ti to skapina ....
Moze to byt CPU, DDR ale aj zdroj ...
Daj viac info...
WinXP prof eng.
Prave ze to nehodi zadnej error, proste se to jen restartne.
Deska soltek FRV75, pameti kingmax 333
V
"control panel\system\system properties\advanced\startup and recovery\"
Mas zaskrtnute automatically restart ?
Ano mam...
Ak to mas zaskrtnute system sa automaticky pri FATAL ERRORe restartne ...
Takze tu kolonku nechaj prazdnu ...
potom by malo nabehnut pri chybe systemu BSOD a tam su dolezite horne riadky - kde je napisane aka kniznica ( driver , device ) sposobila FATAL ERROR
Dobre.. diky...
a kdyz sem pak napisi tu chby budete schpni mi poradit? :-)
Jasne :wink:
Sak MSDN funguje :wink:
Mno.. mně se to taky občas resetne a řeším to zvýšením voltáže ;D
teď mám 10,5x166 při 1,9V.
Citace:
Původně odeslal Marty
Jo mě taky 10,5*170 1,9V se to resetne nad 35 -36°C takže ted jedu 1,95V ROCK STABLE
Takze jsem to zkousel 3x a poprve to hodilo chybu pri asi 30 vterinach, kdyz jsem hybnul mysi (tu mam na usb) a bylo to v
usbport.sys
napodruhe to jelo v pohode bez kousnuti i pri praci.
a potreti to hodilo chybu v
win32k.sys
Pri testovani v Toastu..
Jo jeste u toho usb bylo napsano
driver_irql_not_less_or_equal
Napeti na core muzu zvysit max na 1.85V :-(
právě jsem si koupil 1600+ a zkoušel 10,5x145/1,775 a 10,5x155/1,85 a tyky mi to asi po 10min hodí modrou obr. s win32k.sys (ale po restartu to jede pekně, teplota do 55stupnů (1,63GHz)
1.No s tym errorom USB ma napada len jedna vec ...
Aku mas frekvenciu PCI pri 166 FSB ? - viem ze pretaktovanie USB nerobi dobrotu - ja som pre istotu zostal pri PS2 mysi & klavesnici ...
2.ten druhy error moze byt hocico :-(
Zostava ti len jedine - zistit ci je chyba v pameti alebo v CPU ...
Podla mna to bude skor pamet - takze postupne znizovat FSB pokial to prestane robit ....
Ak sa bojis BSOD tak najlepsim testom bude PRIME95 - ten sa len zastavy ked je error - system zostane bezat ...
Link
http://www.mersenne.org/freesoft.htm
Mne sa to tiež čas od času stane...
Myslíte, že by pomoholo zvýšenie Vcore ? Teraz mám 1,85V... Na pamätiach mám +0,2V...
Ale zase teplotu neviem zmerať poriadne - čo už, keď si to tak Epox vymyslel... :-(
Podla mna to bude nizkou voltazou CPU. Na doske 8K9AI EPOX to robilo pri 191x8,5 to iste...proste samovolny restart (zaskrtnuta moznost automatickeho restartu pri chybe). Zvysil som voltaz na 1,9 V a slape to ako hodinky.
Vsimnite si tiez ze ked CPU pretaktujete a date mu nizku voltaz resp. malo zvysite napr. len na 1,775 - 1,8V tak zvykne pri starte windows vyhodit obrazovku s napisom IRQ LESS OR NOT EQUAL...ked zvysite voltaz uz to nerobi...to iste zvykne pri nizkej voltazi pamete (ked casovania date maximalne).
S tym USB neviem co to bude....
Prime mam... ja dlouho to mam nechat tak bezet?Citace:
Původně odeslal Deviant
Taky bych rekl, ze to bude voltazi... ale na Solteku FRV-75 jde jen
1.85 max..
Tak 2,5 hodiny bude stacit....Citace:
Původně odeslal Hynchenzo
To s tym napetim moze byt pravda - ak viacej s tej dosky normalne nevytlacis zostava ti len znizit frekvenciu alebo urobit nejaky MOD napetia
No sice mam vystudovanou stredni skolu elektrotechnickou, ale ze bych delal modding desky to nehrozi :o :o :lol: :lol: :lol:
Zajimave je, ze komp nepadne treba pri Quake3A nebo RTCW, ale jen u testu...
cus ja bych zkusil odladit tu RAM zkus ji dat na CL 2.5 a na normal no prostit to nejhorsi nastaveni a melo by to byt OK :-) zkus goldmemory test nebo memtest
Zkusim uvidm..
musim sehnat disketovku ale :o
2Hynchenzo: To restartovani kompu pri zatezi je diky vysoke teplote jadra. Athlony XP sice umiraji az nekde pri 90 stupnich, ale obecne nad 50-53 stupnu (registovano cidlem desky) uz jsou nestabilni a padaji. Zkus lepe chladit.
Jo myslim, ze tohle je vice nez mozne...Citace:
Původně odeslal jeremy
Je lepsi ta bila pasta co je u Tt 7+ nebo obyc silikonova vazelina?
Jakou mas voltaz pameti?
Kingmaxy nemaj moc radi vyzsi voltaze, protoze jsou delany tenci technologii :))