ASUS P5K SE a PATA disk - v BIOSe je ale vo Windozoch NE
zdravim , mam HW (vid podpis) a mam trosku problem s PATA diskom. V BIOSe ho system pekne detekne (je ako SLAVE na jedinom ATA kabli na doske, MASTER na kabli je DVD napalovacka LG)... ako pisem, v BIOSe hdisk aj DVD vidim, avsak vo WINDOZOCH vidim iba vypalovacku. disk nieje ani v spravcovi zariadeni, ani Partition magic ani iny soft (GetDataBack a ine) ho nevidia... Bohuzial nemozem vyskusat iny ATA kanal - doska ma len jediny ATA konektor...
vdaka za tipy
Re: ASUS P5K SE a PATA disk - v BIOSe je ale vo Windozoch NE
A kdyz disk pripojis samotny na kabel tak videt je? pripadne jako master (a vypalovacku jako slave)?
Citace:
Původně odeslal
MV
A kdyz disk pripojis samotny na kabel tak videt je? pripadne jako master (a vypalovacku jako slave)?
to som este neskusal, bohuzial mam komp dost drsne "zabaleny" v pene (kvoli hluku a prachu), ten PATA disk je v sufliku... dnes som ho zobral do prace, ci je OK a fici OK...
asi to budem musiet zase rozrobit a skontrolovat (skusit pripojit disk samostatne)...
K tej vypalovacke, kdesy som cital, ze LG ATA vypalovacky sa odporuca pripajat ako MASTER... ked ju dam ako SLAVE - nebude robit garazdu ???
a inaq mam legalny (dokonca kupovany) OEM XP Professional...
No ja mel taky kdysi LG vypalovacku a ta se moc nesnasela s nekterymi disky :( Obcas nenajela ona, nebo ten disk a vetsinou jako slave se chytla. Mozna mas smolnou kombinaci. Jeste pokud mas v biosu moznost nastavovani modu IDE radice, tak se podivej jestli je tam nastaven legacy/native mod, nebo tak nejak...
Citace:
Původně odeslal
MV
No ja mel taky kdysi LG vypalovacku a ta se moc nesnasela s nekterymi disky :( Obcas nenajela ona, nebo ten disk a vetsinou jako slave se chytla. Mozna mas smolnou kombinaci. Jeste pokud mas v biosu moznost nastavovani modu IDE radice, tak se podivej jestli je tam nastaven legacy/native mod, nebo tak nejak...
to si mam moc nepotesil... ten PATA disk je WD. Ten aspom detekne BIOS, i ked vo windozoch nejde... Dnes som skusal dat tam SEAGATE a ten nedetekol ani BIOS a pritom je to funkcny 100% disk... ;o(
inaq som prisiel este na jeden drobny problem - v PCI slote mi nejde FireWire karta (mam DV 1000-LE). Na starej doske mi isla aj bez pridavneho napajania, teraz mi ju system ani len nedeteknie (skusal som aj s pridavnym napajanim , aj bez neho...). Pritom stara TV karta (v podpise) mi v tych PCI slotoch chodi OK... HALUUUUZ !!! snad to rychlo vychytam...
Zkus ty karty poprehazet - ja mel treba v desce firewire kartu, sb live a analogovy tuner. Kdyz jsem live a firewire vymenil za audigy, tak v jednom slotu sla jen firewire cast audigy, ale samotna zvukovka ne. Pak jsem ji dal do jineho slotu, povypinal nejaka zarizeni navic (COM2 port) a uz to jelo :)
Citace:
Původně odeslal
MV
Zkus ty karty poprehazet - ja mel treba v desce firewire kartu, sb live a analogovy tuner. Kdyz jsem live a firewire vymenil za audigy, tak v jednom slotu sla jen firewire cast audigy, ale samotna zvukovka ne. Pak jsem ji dal do jineho slotu, povypinal nejaka zarizeni navic (COM2 port) a uz to jelo :)
mno to by som mohol, ale ta TV karta je docela velky macko a ak by som ich vymenil s tou FIREWIRE (moja doska ma bohuzial len dva klasicke PCI sloty) - bola by dost nalepena na grafike a to nechcem... ;o(
skusim niekde zohnat firewire kartu do toho maleho (kratkeho) PCIE slotu...
inaq ziadne nejake nastavovanie IDE v BIOSe nieje... je tam len MARWELL IDE CONTROLLER (enable/disable) a to je vsetko...
Citace:
Původně odeslal
MV
No ja mel taky kdysi LG vypalovacku a ta se moc nesnasela s nekterymi disky :( Obcas nenajela ona, nebo ten disk a vetsinou jako slave se chytla.
takze ked som dal vypalovacku SLAVE a disk na MASTER - vsetko funguje tak, ako ma... Este som sa s podobnym fenomenom nestreto (zeby nieco chodilo master/slave a nechodilo slave/master)... velka vdaka...