Výměna ventilátoru ve zdroji
Chtěl bych vyměnit stávající ventilátor ve zdroji Fortron Bluestorm 350W, mám následující dotaz - bylo by možné stávající venitlátor jednoduše odstříhnout, dát místo něj jiný, který bych zapojil klasicky pomocí 3pin konektoru do desky/regulátoru? Jedná se mi hlavně o to, aby se zdroj zapnul, tedy jestli nemá nějakou featurku, která hlídá otáčky ventilátoru. Díky za odpověď.
Re: Výměna ventilátoru ve zdroji
Predelaval jsem vetrak v klasikem fortronu 350W (thn, ci thp - uz netusim, je to par let z5). Ma sice regulaci otacek, ale po odstrihnuti vetraku a pridelani jiheno napajeneho z 3pin konektoru na Mobo bezel bezproblemu.
Citace:
Původně odeslal
NeMeM9aA
Predelaval jsem vetrak v klasikem fortronu 350W (thn, ci thp - uz netusim, je to par let z5). Ma sice regulaci otacek, ale po odstrihnuti vetraku a pridelani jiheno napajeneho z 3pin konektoru na Mobo bezel bezproblemu.
Díky moc, tak to tedy taky zkusím. K+ :)
U Fortronu 350PN, který jsem modoval, taky nebyl problém s úplným odpojením větráku, včetně odpojením regulace.
Bylo to tam zapojeno tak, že 2pin přes konektor vedl do PCB zdroje, odtud 12V do PCB regulátoru (přišroubovaného na heatsinku) a odtud napájení větráku napájené přímo do PCB regulátoru.
Pokud to tam máš podobně, viděl bych jako elegantnější řešení odmontovat regulátor a odpojit přívod regulátoru z PCB. Ať ti tam nic nevisí...
Citace:
Původně odeslal
Marty
U Fortronu 350PN, který jsem modoval, taky nebyl problém s úplným odpojením větráku, včetně odpojením regulace.
Bylo to tam zapojeno tak, že 2pin přes konektor vedl do PCB zdroje, odtud 12V do PCB regulátoru (přišroubovaného na heatsinku) a odtud napájení větráku napájené přímo do PCB regulátoru.
Pokud to tam máš podobně, viděl bych jako elegantnější řešení odmontovat regulátor a odpojit přívod regulátoru z PCB. Ať ti tam nic nevisí...
Bohužel Blue Storm vypadá, že je uvnitř jiný, než popisuješ. Pro mě bude rozhodně jednodušší ventilátor rovnou odstříhnout, ale díky.
Ja som u BS II 500W jednoducho odstrihol ten stary, zaizoloval a vymeneny FAN(momentalne fan z Scythe Ninja) mam zapojeny klasicky z 12V vetvy cez Akasa Fan Control. Pouzivam to na cca 850-900rpm a zatial spokojnost.
Skusal som tam dat aj Noctuu NH12 ale zdalo sa mi to huci viac a fuka menej ako Scythe...