Hromadná objednávka obvodu LM4562 pro móding X-Fi
Pátral jsem po LM4562 abych si jej pořídil a udělal výměnu na zvukové kartě SB X-Fi Extreme Music. GM Electronic je schopný je dodat ale v počtu min 95 kusů v provedení SOIC. Proto sháním další zájemce, kteří mají o vylepšení zvuku na X-Fi zvukovkách zájem.
Cena jednoho kusu od GME je 95Kč bez DPH
Já bych si vzal 4 kusy, abych je vyměnil pro všechny výstupy.
Tady je návod: http://forums.creative.com/creativel...669901#M102568
V případě zájmu jsem ochoten za Vás provést výměnu obvodů. Mám na to vybavení a zkušenosti.
Re: Hromadná objednávka obvodu LM4562 pro móding X-Fi
Nechci být ot, ale jen tak mě napadlo - proč kupovat relativně drahou kartu a pak ještě vrazit řekněme 500 do úprav, když si člověk může rovnou koupit něco kvalitního za méně peněz?
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Nechci být ot, ale jen tak mě napadlo - proč kupovat relativně drahou kartu a pak ještě vrazit řekněme 500 do úprav, když si člověk může rovnou koupit něco kvalitního za méně peněz?
Pac nic takoveho neni?
Na hrani je X-fi tak zhruba jedina karta s podporou posledniho eax.
Citace:
Původně odeslal
NeMeM9aA
Pac nic takoveho neni?
Na hrani je X-fi tak zhruba jedina karta s podporou posledniho eax.
Přesně tak. X-Fi karty jsou v pohodě, jen ty výstupní operační zesilovače jsou šílené šunty. Existuje ještě jedna možnost a to je zvuk od Auzentech X-Fi Prelude, bohužel v ČR není zatím žádný prodejce.
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Mohl bych se dozvědět co je podle Vás něco kvalitního za méně peněz?
to umi EAX? jakou verzi pripadne? na tech ofiko strankach jsem to nenasel..
Citace:
Původně odeslal
pavel.konir
Mohl bych se dozvědět co je podle Vás něco kvalitního za méně peněz?
Audiotrak Prodigy HD2. http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,3516 Ale neviem, ci by to hralo lepsie ako s X-fi s OZ LM 4562, lebo tam je iba NE 5532. ale zas na tej Prodigy sa daju tie OZ vymenit bez ziadneho spajkovania nie?
Citace:
Původně odeslal
Doktor-Prase
to umi EAX? jakou verzi pripadne? na tech ofiko strankach jsem to nenasel..
To samozřejmě neumí, ale EAX nepovažuju za něco klíčovýho... Kór když je rozdíl v ceně třeba tři tisíce...
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
To samozřejmě neumí, ale EAX nepovažuju za něco klíčovýho... Kór když je rozdíl v ceně třeba tři tisíce...
To ze ty to nepovazujes za klicovy jeste neznamena, ze to stejne nepovazuji ostatni... Pro hrace je EAX urcite dobra vec
PS: Mne EAX zily taky vubec netrha
Myslim ze akademicka debata na tema uzitecnost EAXu je tu dost mimo. Osobne bych si X-Fi taky asi nekoupil, ale chapu ze pro nekoho to muze byt dobra volba. Kdybych ale X-Fi mel, tak by pro me moznost zminovaneho modu byla urcite zajimava.
V tý diskuzi se píše i o dalších změnách na kartě. Třeba by si z toho Pavel mohl udělat malinkej "byznys" a za rozumný peníz udělat komplet modding :)
Citace:
Původně odeslal
pavel.konir
Pátral jsem po LM4562 abych si jej pořídil a udělal výměnu na zvukové kartě SB X-Fi Extreme Music. GM Electronic je schopný je dodat ale v počtu min 95 kusů v provedení SOIC. Proto sháním další zájemce, kteří mají o vylepšení zvuku na X-Fi zvukovkách zájem.
Cena jednoho kusu od GME je 95Kč bez DPH
Já bych si vzal 4 kusy, abych je vyměnil pro všechny výstupy.
Tady je návod:
http://forums.creative.com/creativel...669901#M102568
V případě zájmu jsem ochoten za Vás provést výměnu obvodů. Mám na to vybavení a zkušenosti.
Ted jsem koukal na NationalSemiconductor stranky, podle vseho by slo si nechat poslat Sample, nebo se pletu?
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
V tý diskuzi se píše i o dalších změnách na kartě. Třeba by si z toho Pavel mohl udělat malinkej "byznys" a za rozumný peníz udělat komplet modding :)
Keby Pavel spravi komplet modding karty x-fi extreme music, ako sa pise na tej stranke a urobil by to cca za 1000Kc, tak by som mozno nad tym rozmyslal aj ja, ale neviem ci sa to oplati, ci tam nie je jediny problem v zvuku na x-fi s OZ. Co sa tyka Eax, to by mi vobec nechybalo, hry skoro nehravam. Kazdopadne aj tak planujem v buducnosti kupit Audiotrak HD 2:)
Nejvetsi slabinou X-fi neni zvuk, ale ovladace. A ty vymenou OPampu nijak nezlepsite. Takze jeste nez se s jasotem pustite do nakupu nove karty a jejiho moddovani, zkuste si procist fora Creative a zjistit, jak je na tom tahle firma se SW podporou svych vyrobku. ;-)
Jinak pro lidi, kteri tuhle kartu uz vlastni, je to urcite vyborna nabidka, zvlast kdyz Pavel rovnou nabizi podporu s vymenou komponent. Uvedomte si, ze pokud nejste hi-fi magor, tak s nejvetsi pravdepodobnosti mate vzdycky na zvuku, ktery se line z vasi sestavy, co zlepsovat. A muzete sami sebe velmi prijemne prekvapit az zjistite, ze ten rozdil je opravdu znatelny. :-)
Citace:
Původně odeslal
Doktor-Prase
Ted jsem koukal na NationalSemiconductor stranky, podle vseho by slo si nechat poslat Sample, nebo se pletu?
Ne nepleteš, sám jsem na to koukal. Říkal jsem si, jak si je zdarma nechám poslat a pak je tu za draho prodám těmhle audiofilům ,,covtom hneduslyšírozdíl" :-). Jenže chtěli asi 22 babek za poštu, tak sem to stormoval.
pokud tu výměnu někdo precizně provede za mě, tak bych do toho šel
Pokud si objednáte sampl u NationalSemi na "firmu", tak neplatíte nic. Přišlo mi to za 5 dní ze SRN zcela zdarma do práce. Výměna se jistě vyplatí, určitě u front kanálů. Posun zvuku je minimálně o třídu vejš, už neni zahuhlanej se slitejma basama a zastřeným středem, výšky jsou víc reálné. Celé pásmo se rozjasní, získá prostor a detail. Prostě se to dá už konečně poslouchat, ale pochopitelně záleží na co to připojíte. Čím horší sluchátka, nebo bedny, tím menší je přínos a naopak.