Nazdar, je mozne nieco na sposob reverzneho remote desktop-u (rozumnejsi nazov ma nenapadol)?
System A nema verejnu IP adresu.
System B ma verejnu IP adresu.
System A sa nejak pripoji na system B.
System B preberie kontrolu nad desktopom systemu A.
Printable View
Nazdar, je mozne nieco na sposob reverzneho remote desktop-u (rozumnejsi nazov ma nenapadol)?
System A nema verejnu IP adresu.
System B ma verejnu IP adresu.
System A sa nejak pripoji na system B.
System B preberie kontrolu nad desktopom systemu A.
zkus www.logmein.com
na system A nainstaluj ten jejich programek a na systemu B se prihlas na logmein a pripoj se na system A.
funguje to ikdyz system B ma neverejnou IP, navic ovladani pres web browser - ja jsem maximalne spokojeny
Dakujem, skusim. Len to dlhsie potrva lebo ten system A nemam po ruke.
==
edit: V mojej situacii A nema verejnu adresu a B ju ma. Preklepol si sa alebo to mas tak ako pises?
VPN? :)
Nefungovalo by to aj s Netmeetingom? System A zavola Systemu B, spoji sa hovor a potom System A nazdiela plochu s plnym pristupom.
cipis: ok, skusim a dam vediet
admix: trochu konkretnejsie? inak mal som na jazyku aj hamachi ale to vyzera byt nejak pod palcom logmein...
tomase: toto vyzera genialne jednoducho! tiez musim vyskusat
Hamachi je lame reseni, pokud to chces natrvalo, tak na system s verejnou ip nainstalovat openvpn server, na druhej vpn klienta, hop hop a letis :) a muzes komunikovat obema smery bez prekazek a jeste sifrovane :)
EDIT: www.openvpn.org, je tam download serveru, klienta, ukazkovy konfigurace pro win/lin systemy a kratky, strucny a jednoduchy howto (podle toho to dokaze nainstalovat snad kazdej, krome jistyho cloveka tady na foru, nebudu jmenovat :) )